Rusko 2026 (na 30 dnů a odjezd dle dohody)

Založil(a) před 2 měs Njord ve fóru Hledám spolucestujícího

Kazdy musi byt pripraven ale opravdu neznamena kazdemu se to stane

0 Citovat

Když někdo projde hladce (a chtělo by se mi říct, že takových je většina), nemá snahu o tom někde psát či točit videa. To udělá většinou ten, kdo měl problémy. Když jsem jel před léty na Nový Zéland, četl jsem spoustu zpráv, jak je vyslýchali i několik hodin a já tam jel celý rozklepaný. A na hranicích si úředník znuděně vzal můj pas, ani se na mě nepodíval, buchnul tam razítko a zase mi ho podal. Bez jediného slova. Takže podle jednoho videa nelze zobecňovat.

0 Citovat

Jo, jenom mezi Zélandem a Ruskem je takový malý, nepatrný rozdíl :-)))

Jen si to užijte, konzulárních případů není nikdy dost. Zejména je dobré v Rusku hodně fotit a točit, pak už je to jen otázkou času. 

6 Citovat

Problém nie je ani tak vstup, niekto prejde za pár minút, niekto za niekoľko hodín a niekoho otočia späť. Z mojich skúseností z viacerých ciest po Rusku ešte z 90-tych rokov, problémy nastanú v samotnom Rusku: skorumpovaní policajti snažiaci sa pokutovať cudzincov za vymyslené priestupky, špiónománia úradov, u bežných rusov podozrievavosť k cudzincom, neznalosť jazykov, k tomu nenávisť k niektorým národom, tuposť, zadubenosť a namyslenosť. V súčasnosti toto všetko ešte môže byť vystupňované vojnovým stavom.

Ďalšie nepredvídateľné problémy môžu súvisieť s nedostatkom pohonných hmôt. Toto obdobie nie je naozaj vhodné na návštevu Ruska. Ale kto chce kam, pomôžme mu tam.

Problém pre normálnych ľudí nastane až vtedy, ak sa takýto blb dostane v Rusku do problémov a ďalší blbci sa ho rozhodnú zachraňovať za peniaze daňových poplatníkov.

11 Citovat

Mxp, o jakém roku píšeš? Podle typu letadla to nezní moc čerstvě.

0 Citovat

Záleží, na co se ptáš. Ale moje poslední zkušenost s příletem do LED je z minulého prosince.

0 Citovat

Tak v téhle době jet do LED je obzvlášť terno. Nebo temno?

A to říkám jako někdo, kdo by se tam rád podíval.

4 Citovat

Zjevně jsi ok s tím, že pomáháš financovat ruské vraždění ukrajinských civilistů. Já to mám obráceně a tudíž se do Ruska nikdy nepodívám.

10 Citovat

Tohle není argument. Je to stejný,  jak když bych vinil návštěvníka Izraele, že financuje munici pro zastřelení desítek tisíc palestinských dětí jen proto, že chtěl vidět Jeruzalem. Je to blbost. Jde asi spíš o rozhodnutí každého,  jestli mu Severní  Korea, Rusko, Čína nebo Izrael či Mali za to stojí a proč ho to tam táhne. 

4 Citovat

jdi s tím whataboutismes do prdele. Prostě kdo tam jede podporuje Ruské vraždění bez ohledu na to jestli se vraždí i jinde.
A radši nebudu komentovat blábol o 10k zastřelených palestinských dětí.

14 Citovat

Nebuď agresivní, to nikam nevede. Do fóra urážky nepatří

4 Citovat

Dokolečka, dokola... Nechcete si všetci spoločne urobiť nejaký politický blog a diskutovať tam?

4 Citovat

Jasně, kdekoliv jinde se vraždit civilisty může, je když to dělá Rusko, potažmo Putin, tak je to fuj. Snad by se mělo měřit všem stejným metrem, ale to se dnes nenosí. To, že je Putin magor, na tom nic nemění, takových magorů je na světě víc.

5 Citovat

Ale tady se diskutuje o cestě do Ruska, tak proč sem taháte Mali a Izrael? 

Odpovědi typu "ale tam taky ubližují..." jsou argumentačním faulem, nic víc. Zahnaný do kouta, nemaje rozumné odpovědi, odvádí pozornost jinam.

7 Citovat

Za chvíli bude čas na téma, že nás rusové v 45 "osvobodili", tak bysme jim měli být vděční na věky věků :D 

3 Citovat

hugonovak napsal(a): Problém nie je ani tak vstup, niekto prejde za pár minút, niekto za niekoľko hodín a niekoho otočia späť. Z mojich skúseností z viacerých ciest po Rusku ešte z 90-tych rokov, problémy nastanú v samotnom Rusku: skorumpovaní policajti snažiaci sa pokutovať cudzincov za vymyslené priestupky, špiónománia úradov, u bežných rusov podozrievavosť k cudzincom, neznalosť jazykov

To souhlasim, rozhodne to nepopiram, nemam s Ruskem zadnou zkusenost, ani nemluvim plynule Rusky, ani jsem nemel RU ve skole, ani nejsem nikdo placeny. Dekuji za tyto cenne informace, ktere bych nikdy nezjistil ani nenasel? Presto bych rad upresnil ze 90 leta uz jsou davno pryc, par let to RU pokrocilo, take maji uz nektere veci jinak a nejde porad psat dokola zkusenosti z 90 let :) Takze by bylo vhodne, popsal realnou zkusenost z praxe z posleni doby. Treba jako clanek zde z roku 2024 :) 

treba tady jak pise rok 2024: https://www.cestujlevne.com/cest...valky-3908

a treba zde rok 2022: https://www.cestujlevne.com/cest...ajinu-4218

1 Citovat

severni.vitr napsal(a): Tohle není argument. Je to stejný,  jak když bych vinil návštěvníka Izraele, že financuje munici pro zastřelení desítek tisíc palestinských dětí jen proto, že chtěl vidět Jeruzalem. Je to blbost. Jde asi spíš o rozhodnutí každého,  jestli mu Severní  Korea, Rusko, Čína nebo Izrael či Mali za to stojí a proč ho to tam táhne.

Lidi a i Cesi jezdi do KLDR a nechaji tam klidne 74 tisic za 14 dnu. 

treba tady: https://blog.idnes.cz/gill/strip...Bg19051664

Cina tam jezdi hromada Cechu a dost tam utrati. 

Rusko? Taky tam Cesi jezdi i ted, jen to napisou nekdy soukrome a nepisou to verejne. 

https://www.hedvabnastezka.cz/vl...-na-sibir/

1 Citovat

Duvod proc? Nechteji proste cekat az neco bude idealni, to nebude a tak radeji vyrazi :) 

0 Citovat

V současnosti se do Ruska jet dá, ale je to jako během vrcholu Studené války. Pro ruské úřady jste z nepřátelské mocnosti a můžou kvůli tomu dělat problémy, můžete narazit na provokatéra nebo vás vyhodnotit jako subjekt vhodný na zadržení a následnou výměnu. Podobně není v současnosti zrovna rozumná cesta do Íránu.

To je dost rozdíl oproti cestám do KLDR nebo i Afghánistánu, kde jste pro tamější režimy hlavně vítaný zdroj deviz.

Ale každému, co jeho jest. Jestli někdo chce jet do Ruska, ať tam jede a užije si to, ale nesnaží se to relativizovat, že o nic nejde.

7 Citovat

[citace="Njord"

Presto bych rad upresnil ze 90 leta uz jsou davno pryc, par let to RU pokrocilo, take maji uz nektere veci jinak a nejde porad psat dokola zkusenosti z 90 let :) Takze by bylo vhodne, popsal realnou zkusenost z praxe z posleni doby. 

Práve v 90tich  to bolo jednoduchšie a Rusko, síce nesmelo, bolo na ceste demokratizácie. Jelcin, napríklad, zrušil pohraničné zóny. A dnes je to skoro rovnaké ako v časoch CCCP.  Takže skúsenosti hugonovak sú platné aj dnes, o morálnej stránke cesty nehovoriac.

1 Citovat

Koukám, že je na čase koupit další letenku. Ty teoretici tady jsou k smíchu.

2 Citovat

Do Ruska vzdy pripraveny... nie ako Paulina

rusko.jpg

2 Citovat

Njord napsal(a):

Duvod proc? Nechteji proste cekat az neco bude idealni, to nebude a tak radeji vyrazi :) 

Pořád nemůžu pochopit, proč chce někdo do Ruska, a když už do Ruska, tak proč právě teď?? Jediný důvod, který mě napadá, je, že sympatizuje s tamním režimem. Budiž, jedˇ si, jeďte si, užijte si to. Každému co jeho jest.

5 Citovat

mirjur: tak proč právě teď?? - a kdy jindy? Tam se pak zmeni rezim?  :) 

0 Citovat

mxp napsal(a):

Koukám, že je na čase koupit další letenku. Ty teoretici tady jsou k smíchu.

Na to pozor, ted letelo nekolik dronu na ten Petrohrad a mam informaci (nevim na kolik je duverna) ze rozhodne ted neletet z Kaliningradu. 

0 Citovat