Ahojte,nedavno sme stravili tyzden v Maroku, kde sme si pozicanym autom spravili taky mensi juzny okruh na trase marakes - ait ben haddou - tafraoute - sidi ifni - agadir - essaouira a opät marakeshttp://www.romanherda.com/category/maroko-2017/naklady pre dve osoby:252€ letenky z VIE-RAK cez austrian208€ auto na 6 dni s full poistkou cez rentalcarscca 100€ benzin171€ ubytko .

Týždeň v južnom Maroku

Založil ve fóru Cestopisy

20 reakcí

 Ahojte,
nedavno sme stravili tyzden v Maroku, kde sme si pozicanym autom spravili taky mensi juzny okruh na trase marakes - ait ben haddou - tafraoute - sidi ifni - agadir - essaouira a opät marakes

http://www.romanherda.com/category/maroko-2017/


naklady pre dve osoby:

252€ letenky z VIE-RAK cez austrian
208€ auto na 6 dni s full poistkou cez rentalcars
cca 100€ benzin
171€ ubytko

0

pekne, vnutrozemie cisty US roadtrip, skoda len toho Marrakechu

0 Citovat

som to teraz zbehol v praci :) pekne fotky. maroko mam uz dlho v plane, ale skor severnejsie - Fes, Chefchaouen, Tangier by som chcel navstivit. Len sa mi nechce brat letenky s prestupom :D

0 Citovat

super cestopis, Tvoje stranky jsem objevil teprve pred rokem, ale mam je mezi oblibenyma:)

ja jel dvakrat Maroko, podruhe jsem jel i jih Maroka a pro me nejlepsi cast tohoto statu:)co mas dalsiho v planu?:)

http://jorgus.webnode.cz/fotogal...roko-2015/

Jirka

0 Citovat

Vdaka ze feedback :)

Mam nakupene baku a v septembri by som rad severozapadne rusko, len v praci to v poslednych dnoch vyzera vseljak, tak snad neostanem sediet doma :/

0 Citovat

Super cestopis. Taky jsem tam letos byl. Nejjižněji jsem byl právě v Marrákeši. Tvůj cestopis mi může posloužit jako inspirace pro příští návštěvu. jižnějších končin.

@cizy: to znám. Kvůli tomu taky váhám nad lednovým Thajskem a Kambodžou.

0 Citovat

Moc pěkný cestopis a hlavně fotky, díky!

0 Citovat

Díky za tipy, na začátku července vyrážím také do Maroka, přílet do Rabatu a posléze přesun na týden k moři do Agadiru a zakončíme to v Marrakéši. Nevím, zda si půjčíme auto nebo ne.. proto jsem se chtěla zeptat na veřejnou dopravu jak tam funguje, zda se například dá nějak autobusem dopravit z Agadiru k té pláži Legzira nebo je dostupná jen autem? Díky za odpověď

0 Citovat

Jizni Maroko bych dal jedine autem, provoz fakt v pohode a ta Legzira je celkem z ruky..asi tam neco bude jezdit, ale pujceni auta v Maroku je fakt levne:)

www.jorgus.webnode.cz

Jirka

0 Citovat

Díky za odpověď a přes co doporučuješ auto půjčit? Ještě jsem našla celodenní výlet na tu legziru i s obědem a návštěvou staré vesnic v horách za nějakých 35dolarů.

0 Citovat

Pekne citanie, este krajsie foto ... s cim fotis? resp. robis potom nejaky photoshop?

Vidim, ze len Marrakesh je taky idiotsky, sa mi nozik vo vrecku prave otvaral ked som si cital odsek kde si pisal o servisnom poplatku za prinesenie caju :D Tebe ho museli aspon doniest hore, ale my sme boli na polievku na namesti a v jednom stanku si za obsluhu baba vypytala 50 centov, za to! ze mi ju doniesla 1,5 m od hrnca. Som jej samozrejme nechcel dat, ale odmietala odist kym jej ho nedam.

Idem si este precitat tvoje Santorini, pomaly sa uz budem balit :)

0 Citovat

hej, tiez som bol prekvapeny, hlavne ked sme boli tom istom podniku par hodin predtym na obede a ziadny poplatok este neexistoval :D

foti mna Pentax K5 + Tamron 17-50 2.8 a obcas to striedam so starymi manualnymi sklami. Uprava len taky zaklad v Zoneri (vyrovnat horizont) a v poslednej dobe potom uz len klikam iba na "Quick Fix" :D

0 Citovat

Ahoj. Vidím, že jste měli fiat 500. Je to tam v pohodě s takovým autíčkem? Neměli jste nějaký problém v terénu? Chystáme se brzy taky. Díky za odpověď a omlouvám se, jestli je to v cestopisu napsáno, nemám teď moc čas to pročítat :)

0 Citovat

ahoj, auto fajn, hravo zvladlo vsetko, ale je pravda, ze po nejakych zabudnutych nespevnynych polnych cestach som s tym nechodil :)

0 Citovat

Ahoj. Měla bych otázku ohledně letiště v Marrakeši. Můžu tam ukázat letenku v pdf v telefonu nebo ji musím mít vytiskou sebou? Četla jsem, právě, že v Maroku musí být jen vytisklé, ale radši bych si o ověřila od někoho, kdo tam nedávno byl. Děkuji moc.

0 Citovat

Musí být vytisknutá protože s ní musíš na přepážku, kde ti na ní dají razítko. Inu, byrokracie.

0 Citovat

Děkuji za odpověď

0 Citovat

Dobrý den, mám otázku ohledně cestování po Maroku autem. Jakého jste používali průvodce popřípadě mapy, abyste našli různá přírodní zajímavá místa? A ještě mám otázku ohledně půjčení auta, vždy se musí skládat nějaká záloha pro půjčení? A je to složité si auto na místě půjčit? Nejsme zrovna zdatní angličtináři, tak nevím, jestli si auto zvládneme půjčit (popřípadě co si ve smlouvě hlídat, aby tam bylo)?

0 Citovat

na navigaciu aj mapy nam vyborne posluzuli maps.me, kde su zaznacene aj rozne zaujimavosti. Co sa tyka depozitu, tak ten (pokial viem) sa v Maroku plati vzdy, aj ked je zero excess, len vyska uz zavisi od konkretnej pozicovne.

Pozicanie nic zlozite nie je, ak ho mate rezerovane dopreud, tak staci len prist k prepazke, podpisat zmluvu (ktoru aj tak nikto necita :D ) a prebrat auto (hlavne pozor, ci zamestnanec zaznaci vsetky chyby).

0 Citovat

po nás chtěli depozit se mi zdá 1000 dirhamů

0 Citovat

po nás chtěli depozit se mi zdá 1000 dirhamů

0
20 reakcí