Týždeň v južnom Maroku
Ahojte,
nedavno sme stravili tyzden v Maroku, kde sme si pozicanym autom spravili taky mensi juzny okruh na trase marakes - ait ben haddou - tafraoute - sidi ifni - agadir - essaouira a opät marakes
naklady pre dve osoby:
252€ letenky z VIE-RAK cez austrian
208€ auto na 6 dni s full poistkou cez rentalcars
cca 100€ benzin
171€ ubytko
som to teraz zbehol v praci :) pekne fotky. maroko mam uz dlho v plane, ale skor severnejsie - Fes, Chefchaouen, Tangier by som chcel navstivit. Len sa mi nechce brat letenky s prestupom :D
super cestopis, Tvoje stranky jsem objevil teprve pred rokem, ale mam je mezi oblibenyma:)
ja jel dvakrat Maroko, podruhe jsem jel i jih Maroka a pro me nejlepsi cast tohoto statu:)co mas dalsiho v planu?:)
http://jorgus.webnode.cz/fotogal...roko-2015/
Jirka
Vdaka ze feedback :)
Mam nakupene baku a v septembri by som rad severozapadne rusko, len v praci to v poslednych dnoch vyzera vseljak, tak snad neostanem sediet doma :/
Super cestopis. Taky jsem tam letos byl. Nejjižněji jsem byl právě v Marrákeši. Tvůj cestopis mi může posloužit jako inspirace pro příští návštěvu. jižnějších končin.
@cizy: to znám. Kvůli tomu taky váhám nad lednovým Thajskem a Kambodžou.
Díky za tipy, na začátku července vyrážím také do Maroka, přílet do Rabatu a posléze přesun na týden k moři do Agadiru a zakončíme to v Marrakéši. Nevím, zda si půjčíme auto nebo ne.. proto jsem se chtěla zeptat na veřejnou dopravu jak tam funguje, zda se například dá nějak autobusem dopravit z Agadiru k té pláži Legzira nebo je dostupná jen autem? Díky za odpověď
Jizni Maroko bych dal jedine autem, provoz fakt v pohode a ta Legzira je celkem z ruky..asi tam neco bude jezdit, ale pujceni auta v Maroku je fakt levne:)
Jirka
Díky za odpověď a přes co doporučuješ auto půjčit? Ještě jsem našla celodenní výlet na tu legziru i s obědem a návštěvou staré vesnic v horách za nějakých 35dolarů.
Pekne citanie, este krajsie foto ... s cim fotis? resp. robis potom nejaky photoshop?
Vidim, ze len Marrakesh je taky idiotsky, sa mi nozik vo vrecku prave otvaral ked som si cital odsek kde si pisal o servisnom poplatku za prinesenie caju :D Tebe ho museli aspon doniest hore, ale my sme boli na polievku na namesti a v jednom stanku si za obsluhu baba vypytala 50 centov, za to! ze mi ju doniesla 1,5 m od hrnca. Som jej samozrejme nechcel dat, ale odmietala odist kym jej ho nedam.
Idem si este precitat tvoje Santorini, pomaly sa uz budem balit :)
hej, tiez som bol prekvapeny, hlavne ked sme boli tom istom podniku par hodin predtym na obede a ziadny poplatok este neexistoval :D
foti mna Pentax K5 + Tamron 17-50 2.8 a obcas to striedam so starymi manualnymi sklami. Uprava len taky zaklad v Zoneri (vyrovnat horizont) a v poslednej dobe potom uz len klikam iba na "Quick Fix" :D
Ahoj. Vidím, že jste měli fiat 500. Je to tam v pohodě s takovým autíčkem? Neměli jste nějaký problém v terénu? Chystáme se brzy taky. Díky za odpověď a omlouvám se, jestli je to v cestopisu napsáno, nemám teď moc čas to pročítat :)
ahoj, auto fajn, hravo zvladlo vsetko, ale je pravda, ze po nejakych zabudnutych nespevnynych polnych cestach som s tym nechodil :)
Ahoj. Měla bych otázku ohledně letiště v Marrakeši. Můžu tam ukázat letenku v pdf v telefonu nebo ji musím mít vytiskou sebou? Četla jsem, právě, že v Maroku musí být jen vytisklé, ale radši bych si o ověřila od někoho, kdo tam nedávno byl. Děkuji moc.
Musí být vytisknutá protože s ní musíš na přepážku, kde ti na ní dají razítko. Inu, byrokracie.
Dobrý den, mám otázku ohledně cestování po Maroku autem. Jakého jste používali průvodce popřípadě mapy, abyste našli různá přírodní zajímavá místa? A ještě mám otázku ohledně půjčení auta, vždy se musí skládat nějaká záloha pro půjčení? A je to složité si auto na místě půjčit? Nejsme zrovna zdatní angličtináři, tak nevím, jestli si auto zvládneme půjčit (popřípadě co si ve smlouvě hlídat, aby tam bylo)?
na navigaciu aj mapy nam vyborne posluzuli maps.me, kde su zaznacene aj rozne zaujimavosti. Co sa tyka depozitu, tak ten (pokial viem) sa v Maroku plati vzdy, aj ked je zero excess, len vyska uz zavisi od konkretnej pozicovne.
Pozicanie nic zlozite nie je, ak ho mate rezerovane dopreud, tak staci len prist k prepazke, podpisat zmluvu (ktoru aj tak nikto necita :D ) a prebrat auto (hlavne pozor, ci zamestnanec zaznaci vsetky chyby).