Ahojte vsetci. Posledny julovy vikend sme si predlzili a vyrazili na Balkan. Nakolko sa nam nikdy nechce do pisania tak spracovanie fotiek a zazitkov trvalo trosku dlhsie. Ak mate zaujem mozte si cestopis precitat na http://cestujzamenej.sk/2017/08/...a-plovdiv/Navstivili sme Sofiu a Plovdiv a celkove naklady boli cca 100€ na osobu za 4 dni co je super pomer cena/vykon. V tej stovke su uz letenky, ubytko, doprava po meste, strava a suveniry :) Urcite sa tymto smerom este poberieme. .

Predlzeny vikend v Sofii a Plovdive

Založil ve fóru Cestopisy

11 reakcí

Ahojte vsetci. Posledny julovy vikend sme si predlzili a vyrazili na Balkan. Nakolko sa nam nikdy nechce do pisania tak spracovanie fotiek a zazitkov trvalo trosku dlhsie.

Ak mate zaujem mozte si cestopis precitat na http://cestujzamenej.sk/2017/08/...a-plovdiv/

Navstivili sme Sofiu a Plovdiv a celkove naklady boli cca 100€ na osobu za 4 dni co je super pomer cena/vykon. V tej stovke su uz letenky, ubytko, doprava po meste, strava a suveniry :) Urcite sa tymto smerom este poberieme.

0

no idem v oktobri po treti krat, tak sa tesim na happy grill :D a uz ako kopecky v druhom vlakne informoval, tak za 20 euro jun 2018 vikendy...ej :D

0 Citovat

Diky tvuj cestopis se mi velice hodi, letime v rinu podarilo se mi koupit letenky pro dva tam i zpet za 6 Euro. Otevirali novou trasu :)

Jen se zeptam jak je to s parkovanim na Bratislavskem letisti? Osoli me chudi slovensti bratri :-)))

0 Citovat

Ten happy grill ma super baby v obsluhe :D fakt je na co pozerat. ale skor odporucam tu druhu restiku - Hadjidraganov's Cellars. to jedlo tam nemalo chybu a cez vikend tam bola aj ziva kapela :) Co sa tyka parkovania priamo na letisku v Bratislave tak som platil za 4 dni 30€...no co vam poviem Katowice to nie su :D :D

0 Citovat

happy grill uz mame odtestovane z 2012 :D no idem popozerat ten jun :D

0 Citovat

Vidim ,ze sa "DAČO" :D v tej Sofii predsalen za tie 7 roky od mojej navstevy zmenilo. Minimalne nevyzera tak osarpane a rozbito. V Plovdive som sice nebol, ale zo zvedavosti sme vtedy na ceste do Burgasu zasli aj do Starej Zagory. To bolo niečo :D Domaci tam asi vzivote turistu nevideli, lebo take zvedave pohlady som nezazil este nikde. Na Bulharsko spominam vzdy len v dobrom, priatelski a veseli ludia ... s takymi cenami ... by som sa aj ja vydal na podobny vyletik :) A teraz spet na zem, som v dovolenkovom dlhu :D

0 Citovat

Mna celkovo obe mesta prekvapili. Pravdu povediac som od toho necakal vela. Ale naozaj mali nadherne upravene parky, vsade bolo cisto a jedlo za par drobnych. takze urcite sa tam este niekedy poberiem ked nasetrim dake dni volna lebo mi to nevychadza :D

0 Citovat

tonic napsal(a):

no idem v oktobri po treti krat, tak sa tesim na happy grill :D a uz ako kopecky v druhom vlakne informoval, tak za 20 euro jun 2018 vikendy...ej :D

jen bych doplnil, že s příletem v 00:20 budou pravděpodobně problémy s MHD. Poslední odjíždí 40 minut před příletem. Noční autobusy se mi nedaří vůbec najít a patrně ani nejezdí. Taxi za 5 až 10 € do centra vysloveně drahé není, ale kazí tu krásnou lowcostovou cenu zpáteční letenky (19,98 €). Do jara příštího roku času dost. Třeba se něco změní.

Jinak pěkný cestopis. Právě on mě inspiroval polechtat Aziar, co letenky BTS-SOF.

0 Citovat

ano, to je pravda, nocna MHD v Sofii neexistuje, co je velmi zvlastne, nebola ani par rokov dozadu. Vsak prinajhorsom je to pekna 2 hodinova prechadzka do mesta, alebo s niekym zosharujes taxik :D ten je za tych cca 10 leva, co je 5e.

0 Citovat

tak sa opat ozyvam, zajtra letim do Sofie na dva dni, "pracovne". Doobeda budem mat volno, tak ak by ste mali nejake fajn tipy co tam vidiet okrem klasickych "must see" (tiez uz mam obehane z navstevy spred par rokov), dajte vediet. Balkan sa meni rychlym tempom a tak budem rad za postrehy (nielen co vidiet, ale aj kde jest a pit (okrem Happy Grillu, kde nabehnem hned zajtra vecer :D))

0 Citovat

můžeš vyzkoušet restauraci Moma - taková pěkná místní s místními specialitami. Ale zbytečně se o ní píše v Lonely Planetu, takže je to tam samej turista :) :) :) :)

http://moma-restaurant.com/en/

0 Citovat

nevyzera zle, ale asi skro nejaky pajzel vyskusam :D

0
11 reakcí