Zdravim vospolok :) Na nedelny vecer/zaciatok pracovneho tyzdna prispievam cestopisom zo svojej poslednej cesty do Azie. Tentokrat na Sri Lanku, ktora je super - krasna krajina, mili ludia, ziadny scam sa nekonal a zerie sa tam prva liga :) "zial" sme tam sli s kamosmi, ktori cely cas snivali o snicliach a pecenych kaciciach, takze tych nabuduce uz nechame doma. Inak by sme teda urcite toho objavili viac.   Nabuduce by som radsej letel do Mattaly, predsa v tejto sezone je to ovela blizsie k Hill Country a juznemu pobreziu. Inak dobre nechapem tomu, ze stale niekto odporuca na cely pobyt vodica, ved naco ho budem platit aj ked som tri dni na jednom mieste a kludne sa presuvam po okoli busmi a tuktukmi. Tak sme si z nasledujuceho ubytka vzdy vybavili odvoz za pohodu cenu.http://tonicove.sk/ayubowan-sri-lanka/Naklady:Letenka  BTS-DXB-CMB  a spat za 310 euroUbytko 10 euro noc osobaUdawalawe NP - 25 euroJazdy vanmi - cca 50 euro na osobu, 200 euro spoluostatne naklady minimalneZiadne chramy a pod sme nenavstivili :) .

Ayubowan Sri Lanka!

Založil ve fóru Cestopisy

18 reakcí

Zdravim vospolok :) Na nedelny vecer/zaciatok pracovneho tyzdna prispievam cestopisom zo svojej poslednej cesty do Azie. Tentokrat na Sri Lanku, ktora je super - krasna krajina, mili ludia, ziadny scam sa nekonal a zerie sa tam prva liga :) "zial" sme tam sli s kamosmi, ktori cely cas snivali o snicliach a pecenych kaciciach, takze tych nabuduce uz nechame doma. Inak by sme teda urcite toho objavili viac.   Nabuduce by som radsej letel do Mattaly, predsa v tejto sezone je to ovela blizsie k Hill Country a juznemu pobreziu. Inak dobre nechapem tomu, ze stale niekto odporuca na cely pobyt vodica, ved naco ho budem platit aj ked som tri dni na jednom mieste a kludne sa presuvam po okoli busmi a tuktukmi. Tak sme si z nasledujuceho ubytka vzdy vybavili odvoz za pohodu cenu.


http://tonicove.sk/ayubowan-sri-lanka/


Naklady:

Letenka  BTS-DXB-CMB  a spat za 310 euro

Ubytko 10 euro noc osoba

Udawalawe NP - 25 euro

Jazdy vanmi - cca 50 euro na osobu, 200 euro spolu

ostatne naklady minimalne


Ziadne chramy a pod sme nenavstivili :)

0

Ty jo, jak to děláš, že tak brzy dáš dohromady cestopis? ;)

0 Citovat

vyuzivam pracovne dni 

0 Citovat

Heh, kamosi snivajucich o pecenych kaciciach :D Co ja by som dal za takych partakov na cestu ... kebyze tam mate "moju" "Ancu", tak si asi precitam ,ze ste sa vratili len dvaja :D No ale o tom potom vo vlastnom vlakne. Idem si precitat o Sri Lanke, lebo nie tak davno to bol jeden z mojich cielov.

0 Citovat

Pecka,super vyuzity pracovni den!:-) 

0 Citovat

Takhle jsem nedávno využil taky pár dnů, ale neměl jsem gule si tam hrát i s fotkami, tak je to stále jako koncept v Google Docs. 

0 Citovat

ja mam home office, takze to ide trosku lahsie :D

0 Citovat

Taky bych si dal říct :) 

0 Citovat

Pěkná cesta a dobré čtení včetně hezkých fotek.

0 Citovat

Díky, je to veľmi fotogenická krajina

0 Citovat

Hezké čtení i fotky, zajímavé postřehy. 

0 Citovat

diky..take nejaky sumar tYpov a postrehov:

-ako som spomenul, na zimnu sezonu by som skor s FlyDubai letel na letisko Mattala .. usetrilo by mi to 5+4 hodiny cesty z Colomba

-myslim, ze brat sofera s vanom na cely pobyt je blbost... nemam skusenosti s cenami, ale co som googlil tak cca 50-60 euro na den + sprepitne a mozno aj ubytko .. soferov je vsade kopec, busy chodia, vlaky trubia...asi fakt len pre menej skusenych, ale to uz je pomaly rovnako ako s cestovkou. My sme vzdy zavolali do dalsieho ubytka a vzdy niekto prisiel pre nas. S ich priemernym platom 200 euro a nizkymi cenami pohonnych hmot  nemaju problem ist pre vas 4 hodiny vanom a naspat za 60 euro.

-bankomat bez poplatku za vyber je Bank of Ceylon .. nebolo problem vytiahnut naraz 80 000 rupii

-vsetky ubytka-guesthousy ponukaju celodennu stravu. Ranajky su zvycajne v cene, ale nemaju problem samozrejme za poplatok uvarit aj obed a veceru

-kto nema rad pikantne bude smutni, ale fried rice to isti

-ak chcete nieco zobrat miestnej omladine, tak zoberte obycajne pera, aby mali s cim pisat v skole ... tie si aj sami vyptaju

-betel som neskusal, uz len kvoli sa tomu tam chcem vratit :D

0 Citovat

My si Srí Lanku taky užili. Plně jsem si docenil až při návratu domů, kdy měl člověk čas sumarizovat a prohlížet fotky. 

Local busy mě taky neskutečně bavily a taky se připojuji k názoru, že auto s řidičem je úplně naprd a spíš ti to zkazí tu pravou Lanku.


S jídlem taky plně souhlasím. A jejich snídaňovou omeletu s tuňákem a kokosem nikdy nezapomenu.


Akorát se mi zdá, že jste tam byli na poměrně krátkou dobu a nebo Vám v partě chyběla ta správná Dorota Máchalová ( tu já doma mám ). Ta mě tak proháněla, jsme toho stihli úplně mraky. - někdy za cenu toho, že jsme na ubytko dorazili v 10 zbití jak Bulhaři.


Itinerář jsme měli téměř úplně odlišný a tak mě moc bavilo číct tvé postřehy a zážitky.


PS: Největší punk bylo venčení dvou DYKOBRAZŮ na cestě k sirotčinci v Pinnawale.


0 Citovat

na moje pomery sme tam boli dlho...10 dni v kuse je u mna zazrak :D

Ono by sme stihli viac, keby sme boli len dvaja, prip. s inymi spolucestujucimi, lebo zvycajne som ja ta Dorota :D..ti idu raz za rok niekam a radsej by len zrali a pili :D. A hlavne spolucestujuca bola v 4-5 mesiaci tehotenstva, takze do buducna ak sa niekto spyta, ci ma cestovat tehotny na vylet tak poviem nie...nie kvoli babatku, ale spolucestujucim :D (podotykam, ze letenky sme kupovali pred rokom, takze to nebolo ziadne prekvapenie)

ale zase nejak nelutujem, zeby mi chybal nejaky preplneny chram, alebo dalsi vodopad :D

0 Citovat

super, pekne. Tiež súhlasím s tým, že celodenný vodič mi príde trochu moc, keď niekam idem nechcem mať niekoho celý deň za nosom :D 

0 Citovat

hlavne neviem kto s tymi vodicmi zacal. lebo pri inej krajine, ktoru som navstivil som take promo ohaldom toho nevidel. Ako viem si to predstavit niekde kde nevedia po anglicky a nefunguje tam MHD..ale tiez by som sa napr. v geograficky podobnom Gruzinsku nenechal vozit cely cas, ale len na miesta, kde sa inak neda dostat, prip. MHD cestou to je prilis komplikovane.

0 Citovat

@ tonic hezky se to cetlo ten cestopis , prave resim nejaky dubnovy trip a dost to tu schytavam , nakoec i ty jdes radeji spat a vypinas monitor -) ( Thajsko , Dominikanska ) Sri Lanka to bohuzel nebude , ten vyjimecny stav se me nelibi .Vsiml jsem si tveho postrehu , ze nejvic je v kurzu krom Sri Lanky taky Bali a Zanzibar , kam te to ale nelaka . proc ne ? zrovna Zanzibar byl od dneska do 20.3. z Jetairfly za 7290 Kc , prave takovou cenu letenek bych na ten duben uvital .Te Sri Lanky je skoda mozna by se tam taky dalo letet v dubnu

0 Citovat

ale na Sri Lanke sa nic uz nedeje. velmi izolovane incidenty v Kandy a okoli. Uz to asi prehrmelo.

Na Zanzibar by som siel len za veeelmi lacnu letenku - kupaci typ nie som a uprimne neviem co by som tam robil povedzme tyzden okrem odhanania "Masajov"

Moja averzia voci Bali je vseobecne znama :D Mozno o par rokov, ked ho uz navstivi kazdy travelhacker a jouda a zaujem opadne. Inak by som tam siel len kvoli tomu, ze odtial sa da lahko dostat na Vychodny Timor.

Hlavne mi to pride ze to je strasne vyhajpovane a dokopy tam nie je nic ine ako na inych ostrovoch - vsade maju infinity pool, hupacku na palme a vychod slnka. A kedze ja surf a ani jogu nevediem, tak tam to tiez body neziska.

0 Citovat

Dobře se to četlo. Vtipný komenty a super fotky :-)

0
18 reakcí