Ahoj, prosím zkušené cestovala o radu :-) Našla jsem letenky, kde je ale přestup v Chicagu pouze 1 hod 40 min. Vzhledem k tomu, že  musíme pojít přes imigrační, znovu se odbavit, tak si nejsem úplně jistá zda se to dá zvládnout. A pokud bychom přestup nestihli a máme vše na jedné rezervaci , máme nárok zdarma na jiný let? Moc děkuji za radu :-) .

Přestup Chicago

Založila ve fóru Letiště

7 reakcí

Ahoj, prosím zkušené cestovala o radu :-) Našla jsem letenky, kde je ale přestup v Chicagu pouze 1 hod 40 min. Vzhledem k tomu, že  musíme pojít přes imigrační, znovu se odbavit, tak si nejsem úplně jistá zda se to dá zvládnout. A pokud bychom přestup nestihli a máme vše na jedné rezervaci , máme nárok zdarma na jiný let? Moc děkuji za radu :-)

0

Nikdo neprodá letenku, co nejde stihnout ;) https://www.cestujlevne.com/blog...na-letisti

0 Citovat

Já pročítala rady zde a u letiště Chicago je přímo doporučení na přestup min. 2 hodiny...A už se vidím jak to tam řeším :-)

0 Citovat

Davide, Tobě se ještě nepoštěstilo strávit na USA imigračním 4 hodiny ve frontě first time ESTA? :)


Lucko, pokud to máš "na jedné letence", pak je aerolinka se nucena o Tebe postarat, pokud přestup nestihneš. To znamená další let, případně hotel do dalšího dne. Nesmíš ovšem přestup nestihnout z důvodu, že ses zdržela v Duty Free :) Doporučil bych, pokud to na imigračním bude vypadat na dlouho, domluvit se s koordinátorem fronty (vždy tam nějaký je), že z důvodu krátkého času na přestup předběhnete.

0 Citovat

U těchto krátkých přestupů většinou čekají agenti a doprovodí tě skrze letiště přednostně. Takže si myslím, že je to OK :)

Jinak právě krom toho, že poletíš o něco později nehrozí žádná nepříjemnost, dopravit tě do cílové destinace musí.

0 Citovat

A jak ho poznám toho agenta :-) Problém je ten, že anglicky umíme pár slov,  jedeme tam za známými...a s němčinou na letišti moc nepochodíme.  Na imigračním jsme vždy ukázali pozvání a víc nás netrápili..

0 Citovat

Lucie09 napsal(a):

A jak ho poznám toho agenta :-) Problém je ten, že anglicky umíme pár slov

Agenta na imigračnom spoznáš ľahko, bude mať na sebe služobnú vestu a bude vás usmerňovať v rade. Letiskoví agenti niekedy (nie vždy) čakajú na konci letiskovej chodby vedúcej od lietadla. V rukách majú často tabuľky s nápismi "connecting flight" a s číslom letu alebo názvom destinácie, a tí vás potom prednostne prevedú letiskom.

Ale keď anglicky prakticky nehovoríte,  radšej si vyberte let s dlhším prestupom.

0 Citovat

Problém pri týchto krátkych prestupoch v USA, kde musíš prejsť nielen imigračným (to by ešte nebol problém), ale preniesť si colným aj odbavenú batožinu,


tak problém je práve s tou batožinou.


Ty to môžeš stihnúť, batožina nemusí. Takže do príručnej si treba dať niečo na 1-2 dni v cieľovej distinácii. Ale ak sa nedohovoríš po anglicky, tak môže byť problém si v cieľovej destinácii vybaviť tú nedodanú batožinu. Teda najprv získať informáciu, že batožina skutočne nedorazila s tebou v lietadle, potom nájsť príslušnú kanceláriu, kde spíšeš záznam o nedodaní, uvedieš adresu, kam ti ju majú doručiť.

0
7 reakcí