Zdravim. Otazocka - mam par dni pred letom s QR, ekonomicka trieda a nie som si uplbe isty, ako funguje vyber jedla. Ak si v ramci manazmentu cesty vyberam z ponuky specialnych jedal, jedine masove jedlo tam maju ze hinduisticke. Ak nepotrebujem ziadne specialne jedlo, proste to nemam riesit a pockat na ponuku na palube, ci ako? .

Jedlo s Qatar

Založil ve fóru Letecké společnosti

niemandos napsal(a):

 Nezlob se na nás,ale my jsem ti odpověděli, pokud se nepletu. A srovnání jídla v letadle a meníčka je zcela na místě.  Možná nemáš nalétáno a očekáváš něco, co opravdu nedostaneš. Jídlo v letadle v ekonomy je naprosto obyčejné, ohřívané jídlo. Já si teda pochutnám ve své oblíbené restauraci na meníčku rozhodně víc, než na jídle v letadla. A s Qatarem jsem letěl 2 segmenty naposledy před 1O dny, takže můžu aktuálně potvrdit, že opravdu nic moc. To, že je to kvalitní společnost neznamená vůbec nic ve vztahu k jídlu v ekonomické třídě. Jestli chceš nějaký kulinářský zážitek, zajdi si do dobré restaurace.  :)

Tak vyzerá, že som to nakoniec nepochopil správne, no formulácia bola trochu nešťastná. Porovnávať kvalitu jedla v economy s menučkom dáva zmysel, mal som však pocit, že porovnáva samotné lietanie s rutinnou návštevou reštaurácie. 

LukasAK napsal(a):

Hele chlapi nechci tady fungovat jako nějaký mediátor, ale osobně se domnívám, že JuuliusGee by měl projevit truchu více úcty ke zkušenějším a vy zkušení zase projevit trochu pochopení k těm, kteří ještě tolik nalétáno nemají (ostatně proto se ve fóru ptají a od toho snad forum je). Ale abych nepsal jen off topic, tak souhlas se zkušenými, ani od QR v economy žádný kulinářský zážitek nečekej. Mně třeba víc chutná jídlo u Turkish. Samozřejmě v businessu to je jiná liga a tam jsem si u QR fakt pochutnal. A to jejich výborné portské...!

Úcta nie je niečo, čo beriem defaultne vo vzťahu k niekomu akokoľvek skúsenému, je to niečo, čo si treba zaslúžiť - a to aj práve správaním k ostatním. Arogantným správaním a posmeškovaním sa ale nezískava a ani ju teda neprejavím. Práve tam sa stráca kredit za skúsenosti. Celé sa to úplne zbytočne nafúklo, nečakám žiadne zázraky. Nemám proste rád kura, tak som sa pýtal, či je nejaká možnosť ako si navoliť jedlo, aby som to kura náhodou nedostal. Nelietam dlhé lety štandardne a keďže lietadla už mám celkom dosť, snažím sa zabezpečiť si čo najlepší komfort (za dostupné peniaze). Len to už je potom o samotnej dôležitosti diskutujúcich, že či sa na otázku pozrú ako obyčajnú otázku, alebo začnú ju nafukovať a robiť z pýtajúceho sa kreténa. História tohoto fóra je plná dôkazov. Proste niekto má príliš veľké ego na to, aby odpovedal áno/nie. Ale to je celkovo problém dnes, nielen tu


0 Citovat

s Qatarem jsem mel celkem 8 letu (2x cesta do Asie) a byl jsem spokojen s vyberem bezlepkova dieta (glutenfree) a neco ve stylu ovocny talir (fruit plate)...jedno na vecer, druhe na rano. Ovoce bylo super cerstve, snedl jsem i jahody, ktere normalne nekonzumuji.

Zalezi, co mate rad, u bezlepkove diety jsem u nich pokazde dostal kureci maso s nejakou prilohou a vetsim mnozstvim zeleniny.
0 Citovat

@JuuliusGee - vse tu ber s rezervou a nadhledem, odpovedi se vetsinou dozvis plus k tomu dostanes jeste hromadu balastu (jako treba muj prispevek). Jen tak pro zajimavost, mas vystudovane IT nebo filozofickou fakultu?

0 Citovat

Daniel napsal(a):

@JuuliusGee - vse tu ber s rezervou a nadhledem, odpovedi se vetsinou dozvis plus k tomu dostanes jeste hromadu balastu (jako treba muj prispevek). Jen tak pro zajimavost, mas vystudovane IT nebo filozofickou fakultu?

Ja nemám nič proti humoru - len keď je zbytočne ofenzívny a má tendeciu skôr ponížiť než nejak úprimne poradiť, zdá sa mi to prehnané a ten náhľad tomu chýba práve z tej druhej strany. A vídavam to tu dosť často. Mal som pocit, že cestovanie by malo skôr viesť k pokore než nafúkanosti, záleží však asi, či cestuješ kvôli huntingu na letenky alebo preto, že chceš cestovať. Pochopím keď sfúknu niekoho, kto sa už po tisícikrát opýta, či môže vynechať segment, no otázku, čo som položil ja, som tu nikde nenašiel zodpovedanú. 

Apropo škola, skús hádať ;) odpoveď si už spomenul

0 Citovat

klanim se k moznosti B, tedy absolvent FF. Tve prispevky jsou mikirovsky dlouhe, niterne procitene, uveritelne rozhorcene.

0 Citovat

@Daniel - voilà,  jako Poirot, tebe je na ornitologa škoda chlape:-)

0 Citovat

Půlka Čechů vůbec nesvačí, polovina vůbec v práci neobědvá, takže mají jídlo 1x za 6 a více hodin (na dovolené v Chorvatsku a jinde bez all inclusive i 1x za 12 hodin), ale pak i při dvouhodinovém letu letadlem řeší bagetu a žvanec. :-)

0 Citovat

Letel jsem s nima dvakrat minulej mesic, dostanes menu kartu v Economy class taky, ale je na ni vsechno pevne dany zrovna na ten let a den a meni se to obcas. Obvykle je na vyber z 2-3 hlavnich jidel jako vsude jinde, a vse dostanes najednou na tacu klasickym. Nicmene kvalita jidla v menu vycnivala v tom lepsim prumeru, rozhodne lepsi nez evropske aerolinky, jidlo melo vkus a chut. Vybirat jidlo dopredu nejde, paklize nechces to specialni (to ma spis vyhodu ze ho dostanes obvykle jako prvni). Maji to ale celkem dobre vyvazene pro vsechny. Navic je tam dost stewardu na to a clovek prilis dlouho ani neceka. Piti alko/nealko cokoliv. Bagety se bat nemusis, Arabove navic moc ani nase klasicke pecivo nemaji :)


dsc-2683.jpg
dsc-2684.jpg
dsc-2687.jpg
dsc-2709.jpg

0 Citovat

Rozpečená bageta s rajčaty a mozarelou, kterou loni TK dávali mj. na PRG-IST (a dělají k snídani třeba v CIP lounge) byla kulinářsky o několik levelů nad teplým jídlem, co dávají TK nyní.  Takže bagetu bych nezatracoval...

0 Citovat

Už zase fáráš! :). No já si raději zítra zajdu před letem do Oman Air Lounge. Tam mi snad dají něco dobrého, abych se nemusel spoléhat na kvalitu jídla na palubě Qatarců :) Mimochodem, když jsme u jídla, tak k tomu patří i pití. A v tom mě teda Qatar zklamal. Oproti třeba Emirates jejich servis alkoholu ale i celkově dost bída. Musel jsem si opakovaně říkat, aby mi přinesli whisky. A k jídlu ani snad nenabízeli  pivo nebo víno. Aspon jsem ho na vozíku vůbec neviděl. 

0 Citovat

Už jsem vyfáral, ale asi jsem to přehnal, bo nejsem na Lazích a ani haviřa tu nevidim...


20180511-144526-hdr-1040x585.jpg

0 Citovat

cali napsal(a):

Už jsem vyfáral, ale asi jsem to přehnal, bo nejsem na Lazích a ani haviřa tu nevidim.

 No nesmíš byt tak hrrrr do práce. :))) A kde ses to vykutal? Vypadá to tam hezky. Taky přidám svoji šichtu v posledních 2 týdnech

img-0041.jpg

0 Citovat

Ko Samet, pro utěk s milenkou nebo na líbánky ideálni, pro zaslouženého ženáče trochu nuda:-) 4 dny tu stačily...

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Oproti třeba Emirates jejich servis alkoholu ale i celkově dost bída. Musel jsem si opakovaně říkat, aby mi přinesli whisky. A k jídlu ani snad nenabízeli  pivo nebo víno. Aspon jsem ho na vozíku vůbec neviděl. 


Tady se opíráte o chlapa co se ptá na kvalitu jídla, několik lidí se mu málem vysměje a pak tu napíšeš tohle :-D  .... a spousta lidí by ti mohlo napsat: NJ typický čech.. chlast a zadarmo ! 

Ale já se do letadla taky těším na bacardi con cola a tak ti to vůbec nevyčítám, ale Julek Gí má celkem pravdu a já jsem to tu už kdysi taky vytáhl. 

Měli bychom být cool a nápomocná komunita a pokud dotaz nebude úplně dementní tak bychom si měli nějak pomoct a nechat to být. Byť by to byl dotaz naprosto beginerského ražení. ( o to víc si můžu u toho PC říct jak jsem borecký cestovatel )

0 Citovat

No nepovídej. Na východním pobřeží Thajska jsem nikdy nebyl, tak snad někdy. Já, taky jako zasloužený ženáč, jsem byl ted týden na Ko Mooku (bez manželky). Chtěl jsem mimo sezonu, aby tam nebylo mrtě turistů, ale že tam nebude nikdo, to jsem nečekal. Byl to očistec. Chtěl jsem se seznámit s nějakou milou turistkou nebo místní dívkou a přijít na jiné myšlenky a místo toho mi večer dělali společnost jenom psy :))). To je poprvé, co se mi stalo, že jsem byl v ubytku s 12 chatkami úplně sám:)  Tak kdybys náhodou zítra odlétal večer, tak můžeme dát nějaký drink na úkor Ománců? Nebo můžeš zvolit jiný podnik na letišti. Mně je to jedno :) 

0 Citovat

Rob Foxx napsal(a):


Tady se opíráte o chlapa co se ptá na kvalitu jídla, několik lidí se mu málem vysměje a pak tu napíšeš tohle :-D  .... a spousta lidí by ti mohlo napsat: NJ typický čech.. chlast a zadarmo ! 

 

Ted jsem tě asi úplně nepochopil? Já přidal jen k dobru svůj zážitek s obsluhou Qatarců a dostupnosti nápojů. Rozhodně jsme nepsal, že jsem vypil x skleniček, a  z toho jim několikrát trvalo, než mi to přinesli, takže nechápu, o čem píšeš? Nejde přece o chlast, ale o to jaké poskytují služby. A oproti kupříkladu Emirates to byla teda velká bída. Možná jsme měl ale smůlu na posádky. Uvidím zítra u dalších dvou letů. Jak už tu posledně v jiném vláknu někdo psal, rozdají jídlo a jde se "spát". Mám pocit, že ani kafe nenabízeli.To se ti třeba u Emirates, se kterýma v poslední době normálně létám, nestane. Tam letušky kmitají celou dobu letu a neustále rozváží jídlo, pak kafe, pak alko nealko, a pak znovu.. Mně o chlast rozhodně nejde. Obzvláště, když jsem seděl 3 hod před odletem v salonku v Budapešti a připravoval se poctivě na cestu konzumací dobrého vínka :). Whisky si dávám jen proto, že nesnáším AC a společně s teplým oblečením tak bojuju proti nachlazení a uspává mě.

Jen jsem chtěl upozornit na nic moc servis Qataru, což má snad k jídlu určitý vztah. Na druhou stranu musím říct, že se mi po x letech stalo, že byla volná trojka v letadle a z Doha do Bangkoku,  jsem se dobře prospal. 

 A Julkovi Gi jsme poradili, pokud si vzpomínám. Asi to tu nebude fungovat tak, že na všechny, včetně stupidních otázek, budeme jen suše odpovídat. To by asi nikoho nebavilo a za chvilku by tu jaksi nikdo neodpovídal. Ti co sem chodí se chtějí i pobavit. Suché odpovědi tu mohou dávat jen zaměstnanci tohoto webu, protože jsou za to placení.
0