Ahoj, chystáme se na Island a přepadla mě nejistota ohledně dovozu potravin. Jedeme skupina šesti osob a máme jen jedno odbavené zavazadlo, do kterého chceme dát aspoň nějaké potraviny. Celní předpisy uvádí 3kg/osobu v nějaké cenové relaci, hmotnost ani cenu na osobu nepřekročíme. Pokud by mě po převzetí kufru zastavili ke kontrole celníci, mohu říct, že potraviny v kufru jsou pro celou skupinu i když kufr je zapsán jen na moje jméno?   .

Island a dovoz potravin - skupina osob

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Ahoj, chystáme se na Island a přepadla mě nejistota ohledně dovozu potravin. Jedeme skupina šesti osob a máme jen jedno odbavené zavazadlo, do kterého chceme dát aspoň nějaké potraviny. 

Celní předpisy uvádí 3kg/osobu v nějaké cenové relaci, hmotnost ani cenu na osobu nepřekročíme. Pokud by mě po převzetí kufru zastavili ke kontrole celníci, mohu říct, že potraviny v kufru jsou pro celou skupinu i když kufr je zapsán jen na moje jméno? 

 

0

po prevzati kufru na Keflaviku ho rychle zoberte na WC, tam otvorte a porozdelujte si  potraviny podla vahy.

mozno sa zide aj prenosna vaha


*irony off - toto nikto nebude riesit

pocket-50kg-10g-lcd-digital-fishing-hanging-electronic-scale-hook-weig-stlbeautymart-1711-22-stlbeautymart-3-1.jpg

0 Citovat

Díky za odpověď. 

:-)) Já už to doma zabalím do balíčků o max. hmotnosti 3 kg  a popíšu jmény pasažerů, kteří pak jen rychle vezmou každý svůj balíček, ať nemusím na poslední chvíli ještě shánět tu váhu. :-))


Myslela jsem, že to tak je, ale nervozitka před cestou, no.

0 Citovat

Ahoj,

takže váhu asi kontrolují. Kontrolují i převaření (tepelnou opracovonost) masa/mléka, neboť podle webu islandské celní správy by neměli  projít do země ani uzeniny a tvrdé sýry. Kontrolují to při příletu i když jsme taky v schengenu?

0
3 reakce