Dobry vecer, v rámci poslednej akcii BA som si kúpil let do US s prestupom na Heathrow od 19 00 do 7 30 nasledujuceho dna. Mozno blba otazka, chcem sa spytat ako je to s moznostou pockat pres noc na letisti, asi je to mozne, nie? Alebo sa nejako zatvara letiste a musim si idealne naist nejaky nocleh nekde? Jedna sa o Terminal 3. Este by ma zaujimalo ci pri tak dlhom prestupe mi bude poskytnuty nejaky meal voucher ci neco podobneho...Dik za odp. .

Londýn Heathrow (LHR)

Založil(a) ve fóru Letiště

jasne ze to je realne

0 Citovat

Oživím tohle vlákno. Má někdo praktickou zkušenost s nocováním na LHR? Přiletím cca ve 20:00, odlet ráno v 07:20. Nouzově si můžu vzít nějaký hotel u letiště, ale škoda tisícovky, kdyby se dalo přespat na letišti (třeba skákací hrad?)  :-) :-)


0 Citovat

Ahoj, prosím o radu. V březnu se chceme vydat do USA, konkrétně LA. Cestou tam bychom měli na přestup v Londýně asi 3 hodiny, to je OK, ale cestou zpátky je na přestup v Londýně (Heathrow) jen 1 hodina, dá se to stihnout? Letenky by byly kupované najednou na pelikan (ne zvlášť), společnost American Airlines. Předem díky.

0 Citovat

Zkuste si přečíst toto vlákno.

0 Citovat

Díky, vlákno jsem si pročetl a stejně mi to není úplně jasné. 1 hodina je asi málo, ale proč tedy takovou letenku vůbec pelikan nabízí? :)

0 Citovat

Pelikán ti neprodá letenku, kde není splněný MCT (minimální přestupový čas) pro dané letiště, spojení. Takže to stíhatelné je. V případě zpoždění apod. a nestihnutí má aerolinka povinnost tě dopravit do cílové destinace. 

0 Citovat

Frank napsal(a): ale proč tedy takovou letenku vůbec pelikan nabízí? :)

Odpověď máte výše. Celkem logicky ani aerolinka nema zajem si přidělávat práci. Nicméně, proč si takovou letenku kupujete, pokud se vám to zdá jak0 příliš krátký přestup?

0 Citovat

Děkuji za odpovědi ;) Letenky právě ještě koupené nemáme, tak jsem se chtěl nejdříve zeptat, jak to případně je (na Heathrow jsem navíc nikdy nebyl). Ještě jednou díky.

0 Citovat

Ahoj. Pořád platí, že BUSy 105, 111 a 140 jsou zadara, pokud jedu v rámci zóny do hotelu hned u letiště na Bath Rd.? Všudemožne vidím, že ano, nicméně ofiko stránka londýnských MHD říká, že to bude za 1,50. Nejde mi ani tak o ty drobný, jen nevím, kde budu shánět drobáky. Chci jen přespat a ráno zase letět dál, nerad bych kvůli autobusu vybíral z bankomatu a rozměňoval. Eventuelně kartou u řidiče? 

https://tfl.gov.uk/plan-a-journe...;Time=2000

0 Citovat

Tak ale je to zvláštní, podle mě stále platí Heathrow Travel Free Zone, aspoň v létě 2018 platilo: https://www.heathrow.com/file_so...athrow.pdf a nikde jsem se nedočetl, že by docházelo k nějakým změnám.

0 Citovat

Příští týden letím do HKG na ten error s PAL v C a na zpáteční cestě budu přespávat na LHR v Ibisu. Co jsem googlil, tak zpoplatněný je jen jakýsi hoppa bus a ty od TFL viz mapka od Kryštofa by měly být zdarma. 

0 Citovat

Mapka platí, vyznačené busy a části tras jsou free.

0 Citovat

Ahoj, zdravím všechny :)


V červnu se chystám poprvé do Kanady, přestup na letišti Heathrow - přílet na Terminál 3, odlet z Terminálu 5. Je tu někdo, kdo má zkušenosti se stejným přestupem a mohl by se se mnou podělit o praktické rady? Jak už jsem zde z diskuse vyčetla, na přestup mi údajně stačí hodina a půl. Po příletu mi v Londýně čeká pásová kontrola? Jak dlouho zhruba trvá? Mezi terminály jezdí autobusy? Poté, co přijdu na terminál 5, musím znovu projít bezpečnostními kontrolami? 


Letíme s British airways, letenky jsou zakoupené přímo na jejich stránkách. 


Děkuji za jakoukoliv radu, letím s rodiči, kteří nejsou zvyklí cestovat, tak chci být na vše předem připravena :) 


Hezký den :) 

0 Citovat

Budete sledovat cedule Flight Connection. Hodina a půl je v pohodě.

https://www.heathrow.com/flight-connections




0 Citovat

90 minut je tak akorát. Security na LHR je katastrofa. 

0 Citovat

Aha, tu kontrolu pasů jsem vlastně měla v Londýně jen při opouštění letiště.

Máme o něco víc času než je hodina a půl, tak snad všechno proběhne v pořádku. Četla jsem zde blog o prestupech na letišti, když mám celou cestu v rámci jedné rezervace, tak se vlastně nemám čeho bát :) 

Díky všem za informace :) 

0 Citovat

DimikUK napsal(a):


Ovsem chaos CDG to neprekona ani nahodou...

Žiju ve Francii několik let a ten chaos není jen na letišti :) 

0 Citovat

DimikUK napsal(a):

Ovsem chaos CDG to neprekona ani nahodou...

Což je velmi, velmi chabá útěcha. 

0 Citovat

Ahoj všichni, obnovím téma. 1 h. 20min. na přestup. Vše na jednom terminálu. Prodávají to BA. Předpokládám, že když to prodávají, tak to reálné je. Když to nestihnu, poletím dalším, což je asi za 8 hodin :) Máte někdo zkušenost, jak to řeší, když se do dalšího letu prostě další pasažér nevejde? :D Nerada bych tábořila na letišti několik dní :) Díky za zkušenosti. 

0 Citovat

predpokladam Terminal 5 a British Airways. Nyni je/bude stavka securitaku na Terminal 5, takze bude chaos. Mimo stavku je to "doable", ale nesmi byt sekera na priletu, protoze po priletu prochazite znovu pasovou+security kontrolou (ano, i na transferu, coz moc logiku nedava, ale tim se ted netrapme). I kdyz mozna ta pasova je jen ori prestupu na vnitrostatni let (protoze pak z nej uz jdete bez kontrol). Kazdopadne kdyz to uleti, tak jdete k transfer desku, kde vam dopravce zajisti nahradni let, v pripade ze je az "za dlouho", tak i ubytovani se stravovanim. Maximalne propadne prvni hotelova noc v cilove destinaci.

0 Citovat

jj je to T5 s BA, o stávce jsem četla, snad se "vyblbnou" přes Velikonoce, já bych letěla později (duben-květen). Naposledy jsem přes LHR letěla před 5 lety a už si právě nepamatuji, jak byly ty kontroly při transferu.. Asi to risknu ;) 

0 Citovat

Lety BA do Londýna (LHR) mají zpravidla rezervu ca. 15 minut, takže pokud odletí včas, tak většinou je přílet dřív než plánovaný čas.

Je tam bezpečnostní kontrola pro všechny, co přilétají mimo Velkou Británii, dle nařízení vlády VB - i pro přílety z EU.

Stávka je plánovaná do 9.4.2023.

0 Citovat

Pokud poletíte z Prahy (nebo třeba také z Vídně), tak je věc trošku komplikovanější. Lety z/do Prahy či Vídně BA obsluhuje z T3, nikoli z T5, takže vás čeká přesun mezi terminály. 

V případě, že toto je to, co se vás týká, tak , step-by-step manuál pro přesun z T3 na T5:

https://www.britishairways.com/a...-5.pdf.pdf

A ohledně toho, když to letadlo nestihnete a nedostanete se do dalšího letadla, protože bude plné - bud vas tam pošlou lety jiné aerolinky, a v případě, že by se sezení v LHR protáhlo, tak i ten hotel dostanete :) 

0 Citovat

Děkuji, ale skutečně přesun mezi terminály nebude.. Ta kontrola je vlastně asi jediné riziko, protože předpokládám, že ranní lety zpožděné moc nebývají. Děkuji všem za zkušenosti a postřehy. 

0 Citovat

Minimální čas na přestup v rámci T3 je 60 minut.

Pokud je přilétávající let na T3 a odlétající let z T3, tak by to mělo být OK. Lety OneWorld a některé lety BA odlétají z T3.

Stávka je pouze na terminálu T5.

 

0