Zdravím všechny, chtěl bych požádat o radu jak postupovat. Koupil jsem letenku přes letušku ale přepravce mi zrušil let a změnil směrování. Zkoušel jsem i jiné směrování, to mi ale časově nevyhovovalo, tak jsem po písemném potvrzení od letušky že peníze vrátí letenku zrušil. Je to již 1 měsíc a peníze z letušky nemohu dostat, mám napsat reklamaci a pak se vyjádří do 14ti dnů. Dokážete někdo poradit? .

Vrácení peněz za zrušenou letenku

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

8 reakcí

Zdravím všechny, chtěl bych požádat o radu jak postupovat. Koupil jsem letenku přes letušku ale přepravce mi zrušil let a změnil směrování. Zkoušel jsem i jiné směrování, to mi ale časově nevyhovovalo, tak jsem po písemném potvrzení od letušky že peníze vrátí letenku zrušil. Je to již 1 měsíc a peníze z letušky nemohu dostat, mám napsat reklamaci a pak se vyjádří do 14ti dnů. Dokážete někdo poradit?

0

Zkusil bych podat reklamaci a nechat je vyjádřit se do 14 dnů

0 Citovat

Omlouvám se za tu trochu sarkasmu ale pokud letuška říká, co potřebuje abys udělal, tak v tuto chvíli není potřeba jiná rada. Pokud by se i po té reklamaci cukali, tak je možné:

- V případě, že letenka byla placena kartou (kreditní či debetní) požádat vydavatele svojí karty o chargeback transakce (z důvodu toho, že obchodník nedodal produkt) - poté co selže vyřešení sporu přímo s obchodníkem v rozumném čase.

- Ve všech případech se obrátit na soud s občanskoprávním sporem o zaplacení dlužné částky. Pro oba tyto případy je dobré mít veškerou dosavadní komunikaci s letuškou dobře zdokumentovanou.

0 Citovat

to ani nie je sarkazmus ale normalna rada.

ked sa ti pokazi televizor v zaruke, tiez nejdes zalovat Panasonic a chargebackovat kartu hned po roku od nakupu :)) 

0 Citovat

off topic, jak už je u mě dobrým zvykem. Lidé kupují letenky "jinde" a při problémech se objeví v tomto foru, jehož provoz je mj. financován z prodeje letenek via CL. Najdi si téma proč nechci ušetřit 200Kč na letence. Ale se supportem Letušky jsem nikdy problém neměl. Prostě diskutující zde by si povinně měli kupovat letenky na CL. Alespoň tedy občas. Jako třeba já. Zatím nula, ale mám to v plánu až se zase rozlétám.

0 Citovat

děkuji za rady, i za radu, že mám kupovat letenky jinde abych ušetřil 200, nebavíme se tady o ušetření ale desítkách tisíc korun za letenku a 30 dnech od požadavku na zrušení letenky (zrušila ji letecká společnost) a dne kdy mi bylo písemně sděleno že je to možné a peníze budou vráceny v plné výši

0 Citovat

Pokud jde o prodlení, obecná zákonná lhůta pro refundace je právě těch 30 dní. Tak je možné tímto letušku urgovat.

Ale jestli ti rozhodí rozpočet zadržení ceny letenky na 30 dní, tak zvaž jestli vůbec cestovat. Na cestě tě můžou překvapit i větší mimořádné urgentní výdaje.

0 Citovat

Zdravím, máme koupené u Pelikána letenky s Turkish z Vídně přes Istanbul na Kubu. Změnili nám v rezervaci let z Istanbulu o 3 dny, tak že tam máme čekat 2 dny na let do Havany. Let z Havany zatím zrušili úplně. 

Předpokládám, že v takovém případě by mi Pelikán pokud budu chtít let zrušit úplně vrátit celou částku, je tak? Protože zatím říkal něco o tom, ať si vyberu jiné dny odletu a za zrušení, že si naúčtují 1000,- Kč za vystaveni letenky. 

0 Citovat

Předpokládáš zcela špatně. Pokud to má Pelikán v podmínkám a že má, jenom částka bylo myslím  dřív nižší, tak ti ten poplatek nevrátí. Ale musí ti vrátit ten zbytek. A buď rád. Nevím, co tě napadlo v podobné době a v podobné situaci v jaké Kuba je , letět zrovna tam.

0
8 reakcí