UIA
ved ked to uz riesis cez email, tak uz pokracuj, ale FB je super, to vybavene aj s 3 whiskey ginger za hodinku
tonic napsal(a):Pokud ho baví korespondenční šachy, tak prosím. Na FB nemá agent tolik času si všechno řádně rozmyslet a zamítnout. :)ved ked to uz riesis cez email, tak uz pokracuj, ale FB je super, to vybavene aj s 3 whiskey ginger za hodinku
J0x napsal(a):Trošku podobná situace. Vrátím se z Dillí a tři dny na to letím zpět do Kyjeva na víkend :-DJá teď budu tak trošku doufat, že mi pohnou s jedním letem, abych ho mohl zrušit. Koupil jsem si na víkend Kyjev a teď mi do toho padlo Dillí. :)
Kdyby šlo použít jen víkendový let zpět, udělal bych jim další tržbu, prodloužil si pobyt (ve výsledku jen o den dovolené) a třeba za 60 € doletěl do Kazachstánu. Tak milí agenti ale na FB asi nebudou :-D
Můžeš je zkusit ukecat, že si ten let hned potom koupíš. :) Já mám ty lety rozdělené, takže mi propadne poslední leg do Prahy a let z Vídně do Kyjeva. Kdyby už tehdy nebyly vykoupené lety z Prahy, mohl jsem tam večer přiletět, dát si sprchu a chlebíčky v salonku, ustlat si na kostkách a ráno hurá zpátky do Kyjeva. :)
Tak dobry akorat me dosel novy e-ticket s moji nove navrzenou trasou z vidne.. ani se necukali..dekuji za pomoc.!
tonic napsal(a):Však jo. Jen mi vrtá hlavou, jakou bude mít váhu vyjádření pracovníka na FB, až mi v Kyjevě nepůjde checknout letenka, protože propadla při neproletění prvního segmentu PRG-KBP...vsak vyskusaj, za opytanie nic nedas .. by som sa ani necudoval keby to slo.
skor som myslel tak, ze napises na FB, ci ti zrusia len prvy segment a nech nechaju druhy :)
tonic napsal(a):OK. Momentálně má můj velikonoční let do KBP cenu půlky letenky do Dillí :-Dskor som myslel tak, ze napises na FB, ci ti zrusia len prvy segment a nech nechaju druhy :)
Jak je to s přestupem v Kyjevě z mezinárodního letu s UIA na další mezinárodní let s UIA? Mám tam 75 minut v lednu.
Čekají na sebe ta letadla i v případě menšího zpoždění prvního letu?
Čekají jen když je větší množství transferových cestujících. Ale mezinárodní přestup je v KBP pohoda a otázka 20 minut.
Děkuji za informaci, ale řeším takový zapeklitý problém, resp. co je větší risk jestli 75 minut v Kyjevě, nebo 80 minut v IST. Je to v lednu a ještě na cestě tam....letadla bázují v Kyjevě, takže u té první varianty je ještě možnost řetězení zpoždění z předchozího letu.
Kryštof Hájek napsal(a):Čekají jen když je větší množství transferových cestujících. Ale mezinárodní přestup je v KBP pohoda a otázka 20 minut.
Tak to se směju, to jsem si myslel taky, že nám na KBP bude stačit hodina a půl. Fronty na security v tranzitu nejméně na hodinu, když voláš na pracovníka, že potřebuješ stihnout letadlo, tak ti suše odpoví, že všichni chtějí stihnout svůj let, že máš čekat dál...
Podotýkám, že šlo o ranní špičku, kdy přilétají všechny Teherány, Dubaje atd.
Na KBP už bych přestup pod dvě hodiny v životě neriskoval (se separátními letenkami).
A postaci na transfer z medzinarodneho na domaci let 1:45hod (len prirucakom, rano po prilete z DXB na LWO)?
Posunuli mi let a z 5-ti hodin mi tam zbylo jen 70 minut na přestup do Dubaje.
A dodnes mě o tom ani neinformovali.
To jsem teda zvědavá.
indierock napsal(a):A postaci na transfer z medzinarodneho na domaci let 1:45hod (len prirucakom, rano po prilete z DXB na LWO)?
Tam už o nic nejde, to můžeš dojet i vlakem...
to postaci, tam len imigracku absolvovat, ta zvycajne je celkom rychla a ist na domace odlety (pozor, je to o poschodie nizsie ako medzinarodne odlety)
V zime ked sme prileteli z DXB, tak uz pri vystupe z lietadla stala pani a volala na lety tusim do PRG a VIE. Na tranzite ich vsetkych prednostne vybavili, mohlo to byt tak 6-8 pasazierov. My sme stali v rade (odhadom tak 30 ludi), nakolko let do BUD bol o 5h a cela ta procedura so statim v rade, skenerom, kontrolou letenky a pasu trvalo do 30 minut.
75 minut je vpohode, za predpokladu, ze pracovnici budu mat dobry den :D
Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):my letěli z Dubajer přestup V Kyjevi hodinu , a to nam vydali v Dubaji jen letenky do Kyjevi a tam jsme si na transfer desce ( byla otevřena jen jedna!!) museli vyzvednout navazující letenky do Vídně, a vše jsme stihli, dokonce tam byly pracovníci a na lety, kde se blížil odlet volali cestující a ti šli přednostně i přes bezpečnostní kontroluDěkuji za informaci, ale řeším takový zapeklitý problém, resp. co je větší risk jestli 75 minut v Kyjevě, nebo 80 minut v IST. Je to v lednu a ještě na cestě tam....letadla bázují v Kyjevě, takže u té první varianty je ještě možnost řetězení zpoždění z předchozího letu.
Musím říct, že si u mě UIA zase výrazně šplhli. Sice teď zrušili ranní lety z Prahy a večerní do Prahy, což celkem zamrzí, ale zase mi naprosto bez řečí posunuli let do Dillí o 5 dní dopředu, kdy původně ani nešlo letenku za tu akční cenu koupit. A poslední leg zase bez protestů změnili na KBP-KRK, takže bude původně neplánovaný bonusový výlet. Vedle nich vypadá např. customer service BA jako banda tupých hovad...
Není tady nějaký ukrajinista který by věděl, zda je 25/10/2019 nějaký významný den?
Chtěla jsem koupit nějaké vnitrostátní přelety a stojí to cca 7x tolik než předešlé dny.
By som vydržal jeden, dva dni. Však to je dnes najvzdialenejší dátum, kedy sa dá vôbec niečo bookovať.