Mám možná hloupý dotaz - jakým způsobem jsou vystavovány letenky přes cestujlevne.com? Prozatím jsem při cestování vždy kupoval letenky přímo na webu dané letecké společnosti. Nyní mám v plánu výlet na Nový Zéland a nejvýhodněji se jeví letenka poskládaná z letů několika leteckých společností (Lufthansa, Air New Zealand, příp. ještě All Nippon Airways). Samozřejmě se mi již stalo, že i když jsem letěl s jednou aerolinkou, určité segmenty letu byly operovány jinou spřízněnou aerolinkou. Zde se ale vyhledávač cestujlevne.com (pelikan.cz a ostatní) tváří, že jde o letenku zajišťovanou společností Lufthansa, příp. Air New Zealand. Jenže když si tutéž letenku/kombinaci letů poskládám přímo na webu Lufthansa, tak jej buď nenabízí vůbec, příp. za výrazně vyšší cenu...Kdo je v takovém případě výstavce letenky? S kým následně řešit případné problémy? Prostě jsem nervózní z toho, že tu kombinaci letů za dané peníze je možné koupit jen takto přes "prostředníka" a že napřímo přes aerolinky ji není možné koupit (příp. ne za takové peníze).Patrně jsou to neopodstatněné obavy a vše proběhne OK. Ale i tak by mě zajímala ona logika takového stavu :)Díky za vysvětlení! .

Letenka vystavená přes cestujlevne.com

Založil ve fóru Hledám letenku

2 reakce

Mám možná hloupý dotaz - jakým způsobem jsou vystavovány letenky přes cestujlevne.com? Prozatím jsem při cestování vždy kupoval letenky přímo na webu dané letecké společnosti. Nyní mám v plánu výlet na Nový Zéland a nejvýhodněji se jeví letenka poskládaná z letů několika leteckých společností (Lufthansa, Air New Zealand, příp. ještě All Nippon Airways). Samozřejmě se mi již stalo, že i když jsem letěl s jednou aerolinkou, určité segmenty letu byly operovány jinou spřízněnou aerolinkou. Zde se ale vyhledávač cestujlevne.com (pelikan.cz a ostatní) tváří, že jde o letenku zajišťovanou společností Lufthansa, příp. Air New Zealand. Jenže když si tutéž letenku/kombinaci letů poskládám přímo na webu Lufthansa, tak jej buď nenabízí vůbec, příp. za výrazně vyšší cenu...

Kdo je v takovém případě výstavce letenky? S kým následně řešit případné problémy? 

Prostě jsem nervózní z toho, že tu kombinaci letů za dané peníze je možné koupit jen takto přes "prostředníka" a že napřímo přes aerolinky ji není možné koupit (příp. ne za takové peníze).

Patrně jsou to neopodstatněné obavy a vše proběhne OK. Ale i tak by mě zajímala ona logika takového stavu :)

Díky za vysvětlení!

0

Ahoj, spolupracujeme se Student Agency, takže všechny letenky vystavené zde jdou právě přes SA, kteří řeší případné problémy.

To, že se daná kombinace zobrazuje jen na různých webech, je naprosto běžný stav, zvlášť u takto komplikovaných a komplexních routingů s více leteckými společnostmi. Weby aerolinek chtějí prodat především letenky na svoje lety :) Ale funguje to naopak, jiné tarify na jiných trasách zase jdou koupit pouze na webech aerolinek.

0 Citovat

OK, super. Moc děkuji za vysvětlení :)

0
2 reakce