Ahoj, máti měla koupenou letenku přes tripstu (ostrava - praha - paříž ) a zpět. Při letu zpátky ji zrušili navazující let praha ostrava (měla letět ve 12, ten let zrušili a další byl až ve 22). ČSA mi při reklamaci řeklo, že si to musím vyřídit přes prodejce, to je tripsta, a ti se mnou po nekomunikujou. máte někdo zkušenost jak to řešit? nebo zda máme nárok aspoň na nějaké vrácení peněz? díky .

tripsta.cz - reklamace letu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj, máti měla koupenou letenku přes tripstu (ostrava - praha - paříž ) a zpět. Při letu zpátky ji zrušili navazující let praha ostrava (měla letět ve 12, ten let zrušili a další byl až ve 22). ČSA mi při reklamaci řeklo, že si to musím vyřídit přes prodejce, to je tripsta, a ti se mnou po nekomunikujou. máte někdo zkušenost jak to řešit? nebo zda máme nárok aspoň na nějaké vrácení peněz? díky

0

Jó hochu, s Tripsta to bude voser. Vždycky mě napadne ta hláška z filmu Bony a klid: "...ta ušetřená koruna na marce by vás příště mohla vyjít draho" 

0 Citovat

Tripsta zkrachovala. Zamáčkl jsem slzu. Také jsem u nich rád nakupoval za dumpingové ceny.Komunikuj s aerolinkou, letenky stále platí (alespoň ty moje s ČSA).


0 Citovat

zkrachovala? na webovkách jde furt hledat letenky. Ok takže šance dostat něco zpátky je skoro nula, tak díky .

0 Citovat

Šance je vždy, ale s nimi to fakt lehké nebude. https://news.gtp.gr/2018/06/29/t...y-problem/

0 Citovat

Letenky by měly zůstat v platnosti. Jestli ten let zrušili tak si rozmysli co vlastně chceš - asi bych jel vlakem než čekat 10 hodin a domluv se s aerolinkou. Asi nepochopili správně že už prodejce zkrachoval. Jestli aerolinka let zrušila není nárok na kompenzaci? Jestli bylo placeno kartou, reklamoval bych u banky.

0 Citovat

LIMP napsal(a):

máti měla koupenou letenku ... Při letu zpátky ji zrušili navazující let praha ostrava (měla letět ve 12, ten let zrušili a další byl až ve 22)...... máte někdo zkušenost jak to řešit?  

Možno tomu nerozumiem len ja, ale aj tak sa spýtam - ten let už bol a chcete kompenzáciu, alebo let len má byť a vy to chcete stornovať a vrátiť peniaze za letenky, alebo let má byť a vy chcete zmenu itineráru?

0 Citovat

ne let už byl, jen když přiletěla do prahy, tak musela pokračovat vlakem, poslední spoj praha - ostrava se neletěl, tak jsme chtěli kompenzaci, ale asi to nemá smysl řešit jat to tak vidím.

0 Citovat

No tak pokud jde o kompenzaci, tak to je úplně jiný příběh. S tím nemá Tripsta nic společného. To narokujte přímo na CSA, popřípadě využijte nějakou firmu na vymáhání. Otázkou je, kdy jste se dozvědeli, že ten let nepoletí. Pokud až po příletu do Prahy , tak není moc o čem. Samozřejmě záleží na tom, co byl důvod toho, že se neletelo.

0 Citovat

Ale má to smysl. Jestli poslední segment  zrušila aerolinka, řešte to s ní.  Tady už ti balkánští šejdíři z Tripsta žádnou roli nehrají (pokud ovšem vám třeba nezapomněli o zrušení letu dát vědět...)

0 Citovat

Pokud měla letenku OSR-PRG-CDG a zpáteční let neproběhl, resp. se do cílové destinace dostala se zpožděním nad 3 h, tak kompenzace na ČSA a Tripstu vypustit. Ta to zpoždění nezpůsobila, leda by ČSA prokázali, že jí jako prodejce informovali 14 dnů před letem, že dojde ze změně času. Pak by to bylo samozřejmě na claim vůči Tripsta (a tak nějak podle reakce ČSA mohlo být). Ale jinak bych na ně naběhnul a případně dal nějaké agentuře.

edit: Vidím, že Petr to mezitím napsal...A niemandos:-)

0 Citovat

Kluci, bylo jsem nejrychlejší :)))

0 Citovat

jo dozvěděla se to přímo v praze, že je zrušen let, žádný email předem.

0 Citovat

Tak natvrdo poslat žádost o kompenzaci 250,- EUR. Ať se k tomu ČSA vyjádří a prokáže důvod zrušení nebo to, že Tripstu včas informovali.

0 Citovat

LIMP napsal(a):

zkrachovala? na webovkách jde furt hledat letenky. Ok takže šance dostat něco zpátky je skoro nula, tak díky .

  Hledat možná jde.. ale vystavit už ne ;-)


We’ve temporarily suspended our service of issuing new flight tickets.

0 Citovat

super diky moc za pomoc, už se snažím vyplnit stížnost. Posílám to sám, máte zkušenost, že by to bylo třeba rychlejší přes nějáke ty společnosti co to vymáhají?

0 Citovat

Kluci, jen si vás dovolím trochu poopravit. Při posuzování právního základu nároku na kompenzaci není důležité, zda a kdy ČSA o zrušení informovaly Tripstu, ale zda a kdy byl informován cestující (je jedno, kým). Důkazní břemeno týkající se otázek, zda a kdy byl cestující informován o zrušení letu, spočívá na provozujícím leteckém dopravci. ČSA by musely prokázat, že informovaly přímo cestujícího nejméně 14 dnů před odletem nebo že byl cestující v této lhůtě informován Tripstou. Teoreticky si dokážu představit, že podle VOP Tripsty informuje Tripsta tím, že to zveřejní v klientské sekci a nerozesílá samostatné maily. Pak musí ČSA prokázat, že info o zrušení v klientské sekci včas zveřejněno bylo (a že se do ní klient včas nepodíval, je pak už jeho problém). Samozřejmě se ČSA může liberovat i prokázáním zrušení z důvodu mimořádných okolností.

0 Citovat

jj, díky, taková to osvěta je super přínosná, tak hlavně ať si to každý přečte a zapamatuje:-)

0 Citovat

Když se odbavovala v Paříži, tak dostala letenku až do Ostravy?

0 Citovat

jo, ale po příletu do prahy zjistila, že let byl zrušen.

0 Citovat

No asi bych ČSA odrbal jak sirotu:-)

0 Citovat

Takže vina na straně ČSA a už bych to řešil jen u nich. Jasný nárok na kompenzaci od ČSA. Otázka jak se bude dopočítavat vrácení peněz za neproletěný úsek.

0 Citovat

Já mám už skoro rok koupenou Dubaj s UIA. Odlet z PRG přesunuli o 4 hodiny později (přestup v Kyjevě ale stihnu) za chvíli letím a nikdo mě neinformoval. Za skoro rok  mám letět s UIA do IST, odlet posunuli o hodinu a hned mě dali vědět. Jsem zvědavá jestli se ještě ozvou, nebo to bude záminka ke kompenzaci.

0 Citovat

no už skenuju vyplněnou žádost a posílám na caa. Jsem zvědavý právě na to jak dopočitají poslední úsek, tak uvidíme, na mail klasicky nereagujou.

0 Citovat

dopocitavanie useku asi nebude, ale skor myslim, ze narok 250 euro kompenzacia + by mohlo byt preplatenie cesty vlakom napr. (ak je uctenka).. ale to uz filozofujem

0