Ahoj, máti měla koupenou letenku přes tripstu (ostrava - praha - paříž ) a zpět. Při letu zpátky ji zrušili navazující let praha ostrava (měla letět ve 12, ten let zrušili a další byl až ve 22). ČSA mi při reklamaci řeklo, že si to musím vyřídit přes prodejce, to je tripsta, a ti se mnou po nekomunikujou. máte někdo zkušenost jak to řešit? nebo zda máme nárok aspoň na nějaké vrácení peněz? díky .

tripsta.cz - reklamace letu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Já jsem kdysi  řešil kompenzaci za zrušení posledního segmentu, tu jsem dostal + kompletní cenu letenek na celý trip. Pravda, nebylo to ČSA.


0 Citovat

Vážený zákazníku,

Refundaci letenky zakoupené v hotovosti vám poskytne prodejní kancelář, ve které byla letenka zakoupena.

Děkujeme.

České aerolinie


dnešní odpověď na refundaci

0 Citovat

Tě zkouší:-)

0 Citovat

A tak tebe ide primárne o kompenzáciu a nie refundáciu nie? A to potom nehrá žiadnu rolu u koho bola kúpená, vždy riešiš s aerolinkou..

0 Citovat

no původně šlo o to dostat prachy za segment co se neletěl, ale když je možnost dostat i za kompenzaci tak toho využiju..

0 Citovat

Tak než ten segment ti asi skor preplatia ten vlak čo si musel kupovať naviac. A za to meškanie by si mohol dostať kompenzáciu.

0 Citovat

výpočet daného zrušeného úseku se vypočítá snadno. Každá letenka je tvořena z kuponů, v tomto případě je jeden kupon na cestu CDG-PRG, druhý kupon je na PRG-OSR, každý kupon má svojí hodnotu ( cena jízdého, nebo-li fare, letištní taxy, letištní taxy má každé letiště rúzné a palivový příplatek ) takže v případě částečně zrušené letenky se prostě vrátí neproletěný kupon ). ČSA v případě, že jste si koupil letenku přímo přes ně, nebo jejich webovés stránky, každého cestujícího o zrušeném nebo posunutém letu informuje emailem a sms. V případě, že jste si koupili letenky u jiného prodejce, je za informování cestujícíh zodpovědná daná společnost, která se o zrušení letu dozví prostřednictvím systémové Queue.

0