Ahoj, poradíte mi pls? Budu kupovat letenky pro 15 osob (patrně u Ryanair nebo Norwegian) a nevím, jak přesně funguje jejich  revenue system...dotaz zní: je lepší koupit najednou všech 15 letenek nebo je mám koupit postupně? Mám strach, že pokud koupím například 7 a následně 8, těch druhých 8 letenek bude již dražších (protože systém vyhodnotí, že místa v letadle se prodávají dobře a zdraží). Naproti tomu, pokud koupím rovnou 15 letenek, asi nedosáhnu na akce tipu poslední 3 sedadla za tuto cenu...Nikdy jsem nekupovala letenky pro víc než 3 lidi...Díky za radu :-) (na skupinové letenky u obou dopravců jsem se ptala a nepochodila jsem...žádná price for groups se nekoná...je nás málo).A ještě jeden dotaz s tím spojený...letenky jsou na květen, zatím nejsou vypsány...je lepší koupit je hned po té, co se objeví v prodeji nebo chvíli počkat?(zdá se mi, že cena po určité době klesne než jde zase nahoru)...moc děkuji za komentáře... .

Letenky pro 15 osob

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Ahoj, poradíte mi pls? Budu kupovat letenky pro 15 osob (patrně u Ryanair nebo Norwegian) a nevím, jak přesně funguje jejich  revenue system...dotaz zní: je lepší koupit najednou všech 15 letenek nebo je mám koupit postupně? Mám strach, že pokud koupím například 7 a následně 8, těch druhých 8 letenek bude již dražších (protože systém vyhodnotí, že místa v letadle se prodávají dobře a zdraží). Naproti tomu, pokud koupím rovnou 15 letenek, asi nedosáhnu na akce tipu poslední 3 sedadla za tuto cenu...Nikdy jsem nekupovala letenky pro víc než 3 lidi...Díky za radu :-) (na skupinové letenky u obou dopravců jsem se ptala a nepochodila jsem...žádná price for groups se nekoná...je nás málo).A ještě jeden dotaz s tím spojený...letenky jsou na květen, zatím nejsou vypsány...je lepší koupit je hned po té, co se objeví v prodeji nebo chvíli počkat?(zdá se mi, že cena po určité době klesne než jde zase nahoru)...moc děkuji za komentáře...

0

Lepší je kupovat je postupně. V nejnižších třídách je vždycky jen pár letenek. Jakmile za 19,9 € zbývá jedna letenka a ty potřebuješ dvě, Ryanair ti naúčtuje dvakrát už tu vyšší cenu, např. 2x 24,9 €. Každá aerolinka může fungovat trochu jinak.

Tady bude záležet už dost na lokalitě, kam letíte. Možná se už vyplatí i podívat se na cestovky. Ano, např. do Milána se dá letět za 800 Kč zpátečka, ale na tu cenu dosáhne takových pět deset lidí při každé akci. Těch na daný let může být několik nebo třeba ani jedna a od zveřejnění cena jen stoupat.

0 Citovat

To už se tu řešilo a co si matně vybavuju, tak někdo psal, že má zkušenost, že kontaktoval přeprodejce typu letuška/student agency nnebo tak někoho a tam mu s tím pomohli. Ale ruku do ohně za to nedám :D zkus pohledat.

0
2 reakce