Tak ctu  o zriceni letadla  B737 Max  letecke spolecnosti Lion Air  a zacinam premyslet  ze  let s touto spolecnosti  zrusim Ani ne tak z  primeho duvodu teto tragicke nehody   i nejvetsi a nejbezpecnejsi letecke spolecnosti  mely  nekdy v munulosti  tragickou nehodu  , v zadneme pripade  se litat nebojim . mam v prumeru po secteni mych letu   za posledni 3 roky   prumer  1 let  tydne Ale co me zarazi je to , ze letoun byl stary  2 mesice a ze od  roku 2007 do roku 2016 mela tato spolecnost zakazane  lety do EU   Tuto inforaci  jsem ziskal  ale az ted ., kdyz bych vedel ze 9 let v pomerne nedavne dobe  mela spolecnost zakaz  letu do EU. tak bych si letenky od  nich nekoupil Mame letenky z letiste  Trang  do Bangkoku  v unoru ,  letenky pro dva  staly   2740 THB Premyslim  , zda Thai Lion  je  z hlediska  posouzeni  bezpecnosti  jiny  nez   Lion air , kdyz je  to odnoz  teto  indoneske splecnosti a jestli Thajsko jako  takove ,je  z hlediska   bezpecnosti leteckeho provozu na  lepsi  urovni  nez Indonesie , uz kdyz jsem zjistil ze jde o indoneskou spolecnost ,tak jsem se trosku zarazil  Kdyz jsem kupoval letenky, tak jsem v recenzich  na nic  zvlastniho nenarazil,  zminka  o tom zakazu letu  do EU  me zarazila , kdyz  by to byl rok dva  ale 9 let ? Logicky to navozuje  myslenku ,ze  letecka spolecnost na nejakou udrzbu letatadel kasle   a s  bezpecnosti  si hlavu nelame., navic kdyz nejde  o nejakou starou sunku  . ale o moderni nove letadlo  Jaky je vas nazor na to ?  .

Lion Air

Založil ve fóru Letecké společnosti

Tak ctu  o zriceni letadla  B737 Max  letecke spolecnosti Lion Air  a zacinam premyslet  ze  let s touto spolecnosti  zrusim

Ani ne tak z  primeho duvodu teto tragicke nehody   i nejvetsi a nejbezpecnejsi letecke spolecnosti  mely  nekdy v munulosti  tragickou nehodu  , v zadneme pripade  se litat nebojim . mam v prumeru po secteni mych letu   za posledni 3 roky   prumer  1 let  tydne

Ale co me zarazi je to , ze letoun byl stary  2 mesice a ze od  roku 2007 do roku 2016 mela tato spolecnost zakazane  lety do EU  

Tuto inforaci  jsem ziskal  ale az ted ., kdyz bych vedel ze 9 let v pomerne nedavne dobe  mela spolecnost zakaz  letu do EU. tak bych si letenky od  nich nekoupil

Mame letenky z letiste  Trang  do Bangkoku  v unoru ,  letenky pro dva  staly   2740 THB

Premyslim  , zda Thai Lion  je  z hlediska  posouzeni  bezpecnosti  jiny  nez   Lion air , kdyz je  to odnoz  teto  indoneske splecnosti a jestli Thajsko jako  takove ,je  z hlediska   bezpecnosti leteckeho provozu na  lepsi  urovni  nez Indonesie , uz kdyz jsem zjistil ze jde o indoneskou spolecnost ,tak jsem se trosku zarazil 

Kdyz jsem kupoval letenky, tak jsem v recenzich  na nic  zvlastniho nenarazil,  zminka  o tom zakazu letu  do EU  me zarazila , kdyz  by to byl rok dva  ale 9 let ?

Logicky to navozuje  myslenku ,ze  letecka spolecnost na nejakou udrzbu letatadel kasle   a s  bezpecnosti  si hlavu nelame., navic kdyz nejde  o nejakou starou sunku  . ale o moderni nove letadlo 

Jaky je vas nazor na to ?

0

Pri tom pocte letov vzdy existuje riziko, ze to padne.


Je to ako z busom, len tam ked sa nieco pokazi neni su zvacsa nasledky tak tragicke.


Moj nazor, v klude let s lionom


Mimochodom ked uz sponinas eu, tak potom sa v thajsku moc nenajes, bo pocitam ze ziadna restika nesplna normy eu :)

0 Citovat

Na černé listině EU byly všechny indonéské aerolinky kvůli nedostatečně nastaveným procesům kontroly jednotlivých aerolinek. Takže fakt, že Lion Air na černé listině byl, ještě nutně neznamená, že sám o sobě se potýkal s problémy. A myslím, že jestli člověk poletí s Lion Air nebo Thai Lion Air je asi takový rozdíl jako letět letadlem Ryanairu bázovaném v Dublinu a letadlem Ryanairu bázovaném v Londýně.

0 Citovat

Diky za odpovedi , ano to je pravda  , jen si rikam , jestli  radeji nezpalatit  40 km navic  do Krabi a misto z Trangu  letet s Krabi   s Bangkok airwais  ocenenou v poslednich letech, s kterou vlastne  priletime  a  letenky byly za stejne penize

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a): Takže fakt, že Lion Air na černé listině byl, ještě nutně neznamená, že sám o sobě se potýkal s problémy.


January 14, 2002

737-200 - 0 Fatalities - Aircraft Written Off

Takeoff accident due to incorrect flap configuration


November 30, 2004

MD82 - 25 Fatalities - Aircraft Destroyed

Landing runway excursion. Aircraft hydroplaned.


March 4, 2006

MD-82 - 0 Fatalities - Aircraft Written Off

Landing runway excursion. Left reverser was listed as INOP. Reverse thrust used on landing causing the aircraft to veer.


December 24, 2006

737-400 - 0 Fatalities - Aircraft Written Off

Landing accident. Incorrect flap setting and the aircraft was not aligned with the runway.


March 9, 2009

MD90 - 0 Fatalities - Aircraft Written Off

Landing runway excursion. The pilots continued with a non-stabilized approach. Only one reverser opened, causing the aircraft to pivot around the nose off of the runway.


November 2, 2010

737-400 - 0 Fatalities - Aircraft Written Off

Landing runway excursion. Non-stable approach, speed brakes not used until 42 seconds after touchdown.


April 13, 2013

737-800 - 0 Fatalities - Aircraft Destroyed

Landed short due to unstable approach.


August 6, 2013

737-800 - 0 Fatalities - Aircraft Damaged and Repaired

Landing excursion. Aircraft hit cows on the runway and veered off as a result of trying to avoid them.


February 1, 2014

737-900 - 0 Fatalities - Aircraft Damaged and Repaired

Hard landing resulting in tire damage and a tail strike. Four bounces before the impact.


February 20, 2016

737-900 - 0 Fatalities - Aircraft Not Damaged

Runway excursion. Late touchdown, delayed spoiler deployment, thrust levers not at idle position, and late of brake application. Aircraft came to a stop with the nose gear 1 metre past the end of the threshold.


April 29, 2018

737-800 - 0 Fatalities - Aircraft Damaged and Repaired

Runway excursion. Heavy rain was reported as they touched down and veered off to the left of the runway.


October 29, 2018

737-MAX8 - 189 Fatalities (Not confirmed) - Aircraft Destroyed

Aircraft crashed into water shortly after takeoff.

Indonésie je jeden velký průser.  Dysfunkčním úřadem pro civilní letectví počínaje a úrovní posádek a vycviku konče.

0 Citovat

bro, s lion air jsme leteli v thajsku z phuketu do chiang mai/rai. Let byl naprosto v poradku a letadlo bylo vybaveno lcd displayi s movies atd.. letusky top, vsechno easy. Letel jsem i s Vietair a to jsem se trochu bal, oproti Lion air. Za mě doporučuju,

0 Citovat

@sedcuk - ten EU ban nebyl za to, že by neměli IFE nebo snad měli škaredé letušky:-)

@mikir - pokud byl Bangkok Airways za stejné peníze, pak jsi náramný podivín:-)))



0 Citovat

mikir napsal(a):

i nejvetsi a nejbezpecnejsi letecke spolecnosti mely nekdy v munulosti tragickou nehodu


Neměly.  Qantas, Finnair, Southwest nebo Hawaiian například. 

0 Citovat

Qantas doporučoval už Rain Man.

0 Citovat

No já neříkám, že u Lion Air problémy nejsou a nebyly, jen jsem upozornil, že ban byl plošný na všechny indonéské společnosti, tzn. se ani nemusely detailně přezkoumávat podmínky u konkrétních aerolinek. Jasně, že bezpečnost v Indonésii je asi stále na mizerné úrovni, nicméně rušit kvůli tomu už koupený let se mi zdá zbytečné... Mimochodem Petr76: ten výčet "non-fatalities" incidentů je dlouhý, ale podobně dlouhý je snad u každé větší aerolinky na světě Asií počínaje, Severní Amerikou konče. 

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Petr76: ten výčet "non-fatalities" incidentů je dlouhý, ale podobně dlouhý je snad u každé větší aerolinky na světě Asií počínaje, Severní Amerikou konče. 

Pointa je v počtu odepsaných letadel.

0 Citovat

Ahoj,

Právě jsem na Bali a řešilo se to tu, protože to letadlo letělo z Bali do Jakarty, a pak spadlo. Co jsem se dozvěděl, tak piloti hlásili problémy s motorem už tady, a že prý to opravili a nechali je odletět a v Jakarte to znovu zkontrolovat. Nikdo se ani nepodivuje, že to letadlo spadlo, všichni vědí jak to je s kontrolami... a proč to řešit, je to nové letadlo...

Je to jak píše Petr jen lajdactví Indonésanů. Ale zase se budou chvíli snažit...

0 Citovat

[citace="Marek

Je to jak píše Petr jen lajdactví Indonésanů. Ale zase se budou chvíli snažit...

[/citace]

Mikire letas tak často a začneš se bát až teď jen proto, ze spadne letadlo společnosti, kterou za půl roku letis? Pravděpodobnost ,ze v tak krátkém čase spadnou 2 letadla jedné společnosti je statisticky dle mého menší, než ze buchne letadlo jiné. Treba te Bangkok  airwais. Ale jestli mas nějaké tušení, tak na tvém místě bych jel nočním busem nebo z Trangu jede vlak. 

Ne beze srandy.Letadla holt padaji a kdo má strach, musí sedět doma. Kupovat si novou letenku je podle mě hloupost. Ja letam z Trangu s Airasii. Nevim,proč neletis s nimi. 

0 Citovat

Ja myslim, ze Thai Lion Air by mel byt bezpecnejsi uz jen kvuli lepsimu statnimu dohledu, ale i dalsimu viz clanek o indoneske letecke doprave:

https://www.google.com/amp/s/amp...e6d3475b7b

V tomto pripade je navic dost nezodpovednost, ze to neopravili, kdyz meli podobne problemy u tohoto letadla po predchozim startu z Bali.

Letel jsem pred 3 mesici s Lion Air ze stejneho letiste zpocatku stejnym smerem jako tento tragicky let a letel bych i v budoucnu. Prece jen je i tam letecka doprava bezpecnejsi nez mnohe jine zpusoby dopravy kdekoliv po svete.

0 Citovat

MH přišla krátce po sobě o dvě letadla.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

MH přišla krátce po sobě o dvě letadla.


to ano, len to zostrelenie ruskou raketou sa tazko kontroluje leteckou spolocnostou :)

0 Citovat

kubinho napsal(a):


to ano, len to zostrelenie ruskou raketou sa tazko kontroluje leteckou spolocnostou :)


Jedno spadlo nevine a druhe je nekde a ani nejmodernejsi pristroje ho nenajdou. Takze technicky porad o jedno. 

0 Citovat

Stačil by tehdy nějaký error u MA ve stylu AMS - KUL za 5 tis. RT.

A řady diskutérů tady by poněkud prořídly...

0 Citovat

mikir napsal(a):

Diky za odpovedi , ano to je pravda  , jen si rikam , jestli  radeji nezpalatit  40 km navic  do Krabi a misto z Trangu  letet s Krabi   s Bangkok airwais  ocenenou v poslednich letech, s kterou vlastne  priletime  a  letenky byly za stejne penize


Já jsem letěla s Lion air nějaký přelet v rámci Thajska, a bylo to uplně super, pak jsem letěla z Thajska do Vietnamu s Bangkok airwais a tam jsem teda měla poprvé trošku obavu, starý vrtulový křáp. Tomu bych se příště vyvarovala určitě víc než zrovna Lion air jen kvůli tomu že prostě teď se událo toto neštěstí, byť s novým strojem..

0 Citovat

tak ked maximalne 10 rocny vrtulak je stary krap .. :) to potom varujem napr. pred americkymi aerolinkami

0 Citovat

A až to imperialisti vyřadí, tak to ještě koupí ČSA.

0 Citovat

A ještě byl blbě barvevný...

0 Citovat

Já mám s touto aerolinkou "výbornou" zkušenost...


Koupený přelet Bangkok - Bali - Bangkok a v den odletu z Don Muang, dvě hodiny před letem!!, zjištění, že tato aerolinka všechny lety na Bali z Thajska zrušila již před měsícem. Nedošel mi ale jediný e-mail, upozornění...o penězích ani nemluvě. 


V Thajsku pořešeno, koupený nový let s Air Asia a v letadle na Bali o deset minut později než měl být let s Lion Air... Nicméně navíc 6 tisíc letenka a pocit naprostého zmaru a zoufalství z přístupu Lion Air. Naštěstí jsem si duchapřítomně vynutila na přepážce na letišti potvrzení o nekonání mého letu  a pak z ČR za pomoci kamaráda s výbornou jazykovou výbavou Lion Air po dvou měsících emailů peníze alespoň vrátila...


Bylo to hrozný, nicméně když koukám na havárii jejich letu, můžu být ráda, že šlo jen o blbé peníze a komplikaci, která se dala s troškou adrenalinu a hořkosti zvládnout...

Každopádně za mě - LION AIR NIKDY VÍCE!
0 Citovat

No moc jste me teda nepotesili s tech komentaru  .. niemandos  .ja jsem se prvni dival na Air Asia  ale cenu jsem videl  na me datum  za  120 Euro  tak jsem rikal ze  pockam , mezitim jsem komunioval s ubytovanim na  Ko Mook a odepsali mi ze lod jede v 8 rano a ze  na letsti  v Trangu budeme  tak  mezi 10-10.30  no a  na mou poznamku o cene me odepsali ze  Lion, tak jsem mrknul a byl pro dva  za tech  2740 THB  tak mi to prislo slusne ,  cali   Bangkok airwas mam tam za  2700 THB pro dva ale zpet  uz mi to ukazuje  5000 THB   a navic  pak by tedy bylo o tech 40 km vice do Krabi a kdyz jede lod v 8 rano s Ko Mook tak nevim jak by se let stihnul

Jeste k tomu strachu .psal jsem ze se nebojim , ani jsem se bat nezacal  ,ale je tam vic aspektu  pro to to zvazit  . neni to za pul roku , ale za 4 mesice  a 2740 THB neni zase takova castka , kterou by neslo nechat propadnout  uz treba i  pro nejake dalsi problemy kdyz by let zrusili  a podobne  , ten pad  se jiste projevi na  prodeji letenek a  co to dela  stacilo videt na prikladu Germanwings  a  to tam nebyla zavada, ale  psychopat pilot  , navic kdyz maji nova letadla , tak jiste musi hodne splacet a muzou do te doby zkrachovat
0 Citovat

Mikire a co teprve Nok Air - nikdy jsem o tom ani neslyšela, koupila a slepě důvěřuju že v pořádku přistanu.

0