Ahoj, myslím, že nás bylo víc co koupilo a doufalo, že to klapne :-). jak teď řešite tu kompenzaci s pelikánem, v diskuzi pod akcí, už někdo psal, že pelikán chce vyplnit storno formulář.  Mi poslali tohle:Nižšie Vám posielam bližšie informácie o procese zrušenia a refundácie leteniek.Letenky sa v prvom kroku zrušia v globálnom rezervačnom systéme, preto Vás prosíme o vyplnenie a spätné zaslanie podpísaného storno formuláru (v prílohe) obratom na náš e-mail.Následne sa Vaše letenky zrušia a bude zaslaná žiadosť o refundáciu leteniek leteckej spoločnosti Corsair. Tento proces býva ukončený spravidla do 5-8 týždňov od zaslania storno formulára, kedy Vám budú vrátené finančné prostriedky od leteckej spoločnosti.Refundácia leteniek z leteckej spoločnosti bude spracovávaná priamo cez globálny rezervačný systém – platbu by ste teda mali obdržať približne do 2 týždňov.V prípade, že ste si zakúpili parkovaciu kartu vo Viedni a máte záujem o jej storno, karta je podľa VOP stornovateľná za poplatok 25 Eur. Klient však môže zakúpenú parkovaciu kartu využiť do dátumu ukončenia jej platnosti uvedeného na karte, jej platnosť nie je viazaná na platnosť stornovatej letenky.V prípade, že máte zakúpené poistenie STORNO/ISTOTA alebo autobusové lístky Slovak Lines, budú tieto zrušené a v plnej výške refundované.Po prijatí storno formulára Vás budeme e-mailom informovať o jeho spracovaní. V prípade, ak od nás neobdržíte potvrdzujúci e-mail do 48 hodín, prosím kontaktujte nás.V prípade akýchkoľvek ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať.ja vpodstatě nic stornovat nechci, a prachy 5-8 týdnu je normál? dík za info .

Mega cena z Paříže do kanadského Montrealu. - pelikan

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Ahoj, myslím, že nás bylo víc co koupilo a doufalo, že to klapne :-). jak teď řešite tu kompenzaci s pelikánem, v diskuzi pod akcí, už někdo psal, že pelikán chce vyplnit storno formulář.  Mi poslali tohle:


Nižšie Vám posielam bližšie informácie o procese zrušenia a refundácie leteniek.


Letenky sa v prvom kroku zrušia v globálnom rezervačnom systéme, preto Vás prosíme o vyplnenie a spätné zaslanie podpísaného storno formuláru (v prílohe) obratom na náš e-mail.


Následne sa Vaše letenky zrušia a bude zaslaná žiadosť o refundáciu leteniek leteckej spoločnosti Corsair. Tento proces býva ukončený spravidla do 5-8 týždňov od zaslania storno formulára, kedy Vám budú vrátené finančné prostriedky od leteckej spoločnosti.


Refundácia leteniek z leteckej spoločnosti bude spracovávaná priamo cez globálny rezervačný systém – platbu by ste teda mali obdržať približne do 2 týždňov.


V prípade, že ste si zakúpili parkovaciu kartu vo Viedni a máte záujem o jej storno, karta je podľa VOP stornovateľná za poplatok 25 Eur. Klient však môže zakúpenú parkovaciu kartu využiť do dátumu ukončenia jej platnosti uvedeného na karte, jej platnosť nie je viazaná na platnosť stornovatej letenky.


V prípade, že máte zakúpené poistenie STORNO/ISTOTA alebo autobusové lístky Slovak Lines, budú tieto zrušené a v plnej výške refundované.


Po prijatí storno formulára Vás budeme e-mailom informovať o jeho spracovaní. V prípade, ak od nás neobdržíte potvrdzujúci e-mail do 48 hodín, prosím kontaktujte nás.


V prípade akýchkoľvek ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať.



ja vpodstatě nic stornovat nechci, a prachy 5-8 týdnu je normál? dík za info

0

To je fajn, že nič stornovať nechceš.. Kľudne to môžeš aj ignorovať a potom ťa v deň nástupu na let v Paríži nepustia do lietadla :D Dali ti totiž na výber, buď plná refundácia alebo doplatenie cca 200 EUR, aby pokryli náklady na palivo, ktoré v chybovom tarife neboli zarátané. Holt, s týmto treba rátať pri bookovaní error fare. Nevyšlo to teraz, možno to vyjde niekedy v budúcnosti..

0 Citovat

Tady není úplně problém ve zrušení letenky, jako přístupu Pelikána, kdy vyžaduje po cestujících vyplnění a žádost o storno z jejich strany. To mi přijde dost divné a raději bych se dvakrát ujistil, že budou vracet plnou částku.

0 Citovat

To vypĺňanie žiadosti o storno mi príde veľmi zvláštne. Letenky predsa nechce stornovať on, ale letecká spoločnosť.

A ešte navyše Pelikan vo VOP má uvedené, že v podobných prípadoch sa rezervácie jednostranne zrušia a vráti sa plná suma. Nie je to podmienené žiadnou žiadosťou o storno zo strany kupujúceho.


cit:

...V tomto případě společnost Pelikán klienta co nejdříve kontaktuje, se situací ho seznámí a nabídne mu možnosti řešení. V případě, že klientovi nevyhovuje ani  jedna z nabízených alternativ a klient objednávku již uhradil, společnost Pelikán celou obdrženou platbu klientovi vrátí zpět na účet, ze kterého byla příslušná objednávka letenek hrazena. Klient nemá nárok na náhradu škody, která mu v  souvislosti s nevytvorením rezervace v důsledku těchto výjimečných skutečností vznikla.


0 Citovat

@pavol: samozrejmě, že chci kompenzaci jen to není kvůli mě to storno oni mají nějaký problém... přesně jak píše David. díky za odpovědi, jen jsem se potřeboval ujistit.

Mám 4 letenky, nabídli doplatek 6600 cca. takže s díky chci peníze z5, ale příjde mi divné, že ja mám vypsat storno. no zavolám a uvidím .

0 Citovat

jery napsal(a):

A ešte navyše Pelikan vo VOP má uvedené, že v podobných prípadoch sa rezervácie jednostranne zrušia a vráti sa plná suma.

Neviem čo si teraz pelikán predstavuje pod pojmom "vrátenie plnej sumy".V  roku 2016 pelikán síce vrátil pri storne letenky cenu letenky, ale nevrátil poplatok za platbu kartou. Peniaze prišli asi do týždňa.

0
5 reakcí