Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

V sobotu letime s RYR na Cyprus. Teraz mi prislo predcestovne info, a ze pri check inne treba niekde nahrat Covid pas. Je to naozaj potreba,alebo ho staci ukazat na letisku?

Nikde sa to tu uz riesilo, len to neviem najst.

0 Citovat

je to úplně jedno. Nahrával jsem to taky (do Itálie) ale spolucestující, co to nahrané neměli měli úplně stejnou kontrolu = úplně žádnou, jakou já. 
Na cestě zpět jsem to zase řešil z mobilu přes jejich aplikaci a nevšiml si, že se to nahrává pro každého účastníka zvlášť. Takže jsem to nahrál potvrzení úplně jiným lidem, než bylo vystaveno a dceři zase omylem už neplatný test, opět to vůbec nic neznamenalo.

0 Citovat

Ok. Diky. Keď to pôjde tak to nahrám. 

0 Citovat

Nenahrál jsem ani jednou a nic se nestalo.

0 Citovat

Nahrávat to, je úplná zbytečnost. 

0 Citovat

Vcera odlet Ryanair z Kyjeva, meli jsme jen mobilni boarding passy, na check in jsme nesli, byla tam rada ako prasa.. na gatu uz je asi tlacil cas, nekontrolovali ani covid pass, nic... jinak je to chutovka ted litat, clovek nevi, jestli ma jit na check in nebo nema, v KTW a KRK davaji treba papirky o kontrole covidu, zajimalo kdyby je clovek nemel, ale podle me o to vice prace by meli jen na gatu. Nikde neni napsano na tech boarding passech: dostavte se na check in ke kontrole nebo ze musite ziskat nejaky "papirek".. takze asi banan

 

vl k napsal(a):

Vo VIE bez kontroly.

V Kyjeve kontrola, na to sa.priprav.

 

[citace="tonic"]

zdravim vospolok, neviete ci pri odlete z Viedne mimo Schengen (napr. Kyjev) funguje v sucasnosti u Ryanair mobile boarding pass alebo treba ist na checkin na kontrolu dokumentov? Aby som sa vedel casovo zariadit. Kedze ako pozeram taky Wizzair dnes do Suceavy chce aby sme prisli na checkin...

[/citace]

0 Citovat

Ahoj máte někdo zkušenost s refundem, když došlo k posunu letu o 1,5 hodiny? Projde to nebo mě s tím pošlou do háje? Mám původně koupené letenky do Edinburghu, momentálně zaparkované na let do Rigy s tím, že jsem je plánoval podruhé změnit na nějakou koupací destinaci, ale vzhledem k tomu, jak kreativně přistupují k té změně "zdarma", tak bych je nejraději nakopal do prdele a koupil radši Kypr od Wizzu.

0 Citovat

To chce jedině zkusit na chatu. Třeba k tomu přidat nějakou omáčku že let nemůžeš stihnou a blablabla

0 Citovat

Mně posunul Ryanair o celý den odlet do BUD. Tak jsem chtěl změnit termín na později. Přes web to nešlo a přes chat mi odmítli termíny změnit, nabídli mi jenom vrácení peněz. Že prý můj let nebyl zrušený, jenom přesunutý. Jejich postupy občas nechápu. :-/

0 Citovat

Skusit to mozes, ale adi to neprejde. Uz to maju rovnako ako Wizz. Tefund az po posune o 5 a viac hodin.

0 Citovat

J0x napsal(a):

Tak si odpovím sám. I když to ta první věta z webu výslovně nezmiňuje, jde měnit všechno. Jen mi teď vrtá hlavou jiná věc - zkouším cvičně hodit zrušené lety o týden později a u letu tam mi to ukazuje "3 seats remaining at this price", což jaksi nechápu, když volných sedadel je na letu mnohem víc než 3.

Zase si odpovím sám - ty hlášky o zbývajících místech jsou zřejmě jen zbytky obyčejného vyhledávání letenek, které se tam díky "kvalitě" webu Ryanairu přimotaly.

0 Citovat

J0x napsal(a):


Snad to chápu správně, že až do 2,5h před původním odletem budu moct let změnit na ten samý, ale (třeba) o týden později, ale zajímalo by mě, jestli můžu změnit jen data, nebo i výchozí/cílové letiště nebo jestli je na tuto větší změnu zdarma nějaká jiná lhůta.

Snad já pochopila  správně tebe.

Měnila jsem WIE-PMI za LIS-WIE (nic nezrušeno, jen mi nevyhovoval termín). A prošlo vše zdarma. Byl tam správný doplatek (změněný let byl dražší), jaký byl v ten den změny. Jiná věc je doplatek za Priority, ale to už se řešilo. Příště je lepší, alespoň v techto chaotických dnech "semaforu" si Priority šetřit až ke dni check-in.

0 Citovat

Šlo mi čistě jen o výměnu letu zrušeného Ryanairem; texty na webu a v mailu nebyly ani stejné, ani jednoznačné a navíc ta divná hláška u ceny změněného letu.  Nicméně potenciální problémy, kterých jsem se obával, zřejmě neexistují, takže pohoda. 😊

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Ahoj máte někdo zkušenost s refundem, když došlo k posunu letu o 1,5 hodiny? Projde to nebo mě s tím pošlou do háje? Mám původně koupené letenky do Edinburghu, momentálně zaparkované na let do Rigy s tím, že jsem je plánoval podruhé změnit na nějakou koupací destinaci, ale vzhledem k tomu, jak kreativně přistupují k té změně "zdarma", tak bych je nejraději nakopal do prdele a koupil radši Kypr od Wizzu.

Tak po dvou dnech zkoušení chatu, kdy mě to buď ani do fronty nezařadilo a nebo po 2 hodinách z fronty vykoplo, mě to dnes konečně spojilo s pracovníkem nejspíše po lobotomii. O refundu nechtěl ani slyšel a furt dokola mi nabízel jen změnu o +-1 den. To že takový let z Prahy do Rigy ani neexistuje mu ani nevadilo. Čili po opakovaném vysvětlení jejich letového řádu z mé strany mi byla nabídnuta možnost akceptovat let a nebo ho nechat propadnout. Geniální řešení. Že jsem to u těchto zmrdů vůbec zkoušel.

0 Citovat

Ahoj,  před měsícem jsem letěla s dcerou a kamarádkou do Tallinnu. Měla jsem zaplacený povinný příplatek za sezení vedle dítěte, kamarádka měla priority boarding. Před zpáteční cestou z Tallinnu do Vídně jsem  24h před odletem udělala klasicky online check-in a najednou zjistila, že dítě nesedí vedle mě, ačkoliv jsem za to zaplatila. Většinu dne jsem se z mobilu zoufale snažila spojit  s Ryanair přes chat, (1300. v pořadí jsem byla) a vždy mě to někde kolem 500. místa vykoplo. Situaci jsem tedy musela řešit až na letišti v Tallinnu, kde na letištním zákaznickém servisu zavolali do Ryanair, paní viděla, že mám opravdu v aplikaci jiná čísla (bohužel mě nenapadlo si z auditních důvodů udělat printscreen) a nakázali mi zaplatit dalších 7 eur za reseating, abych seděla vedle vlastního dítěte...přišlo mi to absurdní, platit za stejnou věc 2x, ale v tom stresu jsem to zaplatila, dostala jsem účtenku, papírové boarding passy a poslala hned po návratu stížnost na Ryanair. Už jsou to skoro 4 týdny, vůbec nikdo nereaguje, 2x jsem jim psala přes chat, napsali mi ve stylu, že lžu a uprostřed mé věty mi týpek ukončil chat...nejde mi o ty prachy, ale princip a jejich přístup je otřesný...

0 Citovat

Bohužel ono je to chování otřesný skoro ve všech oblastech. Manželka má od roku 2019 zaplacený startovný na Runczechu. Není to málo, skoro 4 tisíce. Refundace ani omylem, pouze převod na další rok a nebo voucher do jejich e-shopu. No a letos přišli s novinkou. Nově je možnost startovné darovat na charitu. 

0 Citovat

No ja za poslednich pul roku jiz 2x vyuzila pravni ochranu, svet se v … obraci. Smejdi vylezaji z der🤷.

0 Citovat

Ac Ryanair vetsinou hajim  dneska me nastvali  tak bacha na  jejich pocty dnu pred odletem  Chtel jsem  29.7. menit letenku s odletem  5.8. bylo mi zdeleno ze  to neni tyden  Apeloval jsem ze to je 8 dnu a  i kdyz uznam ze tedy 5.8. je uz odletovy den a nepocita se  tak podle meho je od  29.7.do 4.8. 7 dnu 

Znamena to ze nepocitaji ani den,  kdy to clovek  chce vymenit  ?  Tedy toho 29.7. ??

0 Citovat

Jak se Vám daří se spojit s někým z chatu?

Potřebuju změnit datum narození i syna, odlet dnes a pořád mi to hází tu jejich debilní nápovědu.

0 Citovat

Je treba se proklikat na support   naskoci poradi a  cekat vetsinou jsou vysoka cekaci cisla  pri vymene letenky jsem mel i 900 poradi ale vyplatilo se to a zase tak silene dlouho jsem necekal  Pred dvema dny jsem mel poradi asi 250  a celkem to slo rychle  

Jina vec je, zda to je nutne resit  v dobe , kdy  se zameruji na testy  QR kody atd  jestli nekdo bude resit spatne datum narozeni

0 Citovat

mikir: děkuji, už se mi podařilo se s nimi spojit.

A to je to, co právě nevím, nakolik by je to datum zajímalo nebo ne. Ale pro jistotu. Kdyby tam byl náhodou někdo příliš horlivý. :)

0 Citovat

Mikire, 29.7. byl čtvrtek, 5.8. je čtvrtek, týden má 7 dní, kolik dní před odletem to tedy je, když je to přesně týden? :)

A jinak určitě je možné, že to nebere přesně 7 dní na minutu, ale už od půlnoci. Běžně třeba checkin se otevírá 48 hodin před letem, ale ve skutečnosti už je to o půlnoci D-2. Tak to má mnoho aerolinek, jak konkrétně Ryanair nevím. 

0 Citovat

Nevíte, jestli je nějaká cesta jak smlouvat o ceně za připlacení zavazadla? :) Asi unreal co? Aktuálně ve správě rezervace vidím 20/36/60 EUR (příruční/10kg/20kg), ale při nové rezervaci na stejný let 12/24/40 EUR. Odlet je za týden. Nějaká praktická zkušenost jestli cena půjde ještě více nahoru nebo je šance, že tam bude nějaký last minute výprodej pro dokoupení kufrů? :)

Mimochodem - asi nějaká akce - Drážďany x Mallorca na termíny minimálně v první půlce srpna cca 16 EUR jednosměrná. Já platil před měsícem skoro dvojnásobek :(

 

0 Citovat

To jsi mě pobavil, smlouvat u Ryanairu :-) Samozřejmě, že nelze. U nových rezervací jsou vždy nižší ceny za doplňkové služby.

0 Citovat

tmx napsal(a):

Mikire, 29.7. byl čtvrtek, 5.8. je čtvrtek, týden má 7 dní, kolik dní před odletem to tedy je, když je to přesně týden? :)

A jinak určitě je možné, že to nebere přesně 7 dní na minutu, ale už od půlnoci. Běžně třeba checkin se otevírá 48 hodin před letem, ale ve skutečnosti už je to o půlnoci D-2. Tak to má mnoho aerolinek, jak konkrétně Ryanair nevím. 

Odlet mel byt 5.8. odpoledne  zkousel jsem to vymenit 29.7.rano  porad dokola me tvrdil ze musi byt 7 dnu  nakonec se odhlasil ,muzu zkusit poslat stiznostna  ale ono to bylo za 550 Kc tak na to kaslu  Premyslel jsem jestli ta letenka nahodou uz nebyla menena ale  to by nemelo mit vliv kdyz   je mozna dvoji vymena  Spis me nastavala ta jeho komunikace bez jasneho vysvetleni I .kdyz by brali 29.7. od 00.01  tak  4.8. v 23.59  vyprsi 7 dnu  o 5.8.  se uz nebavim ,zkousel jsem menit az 29.7. rano  tak kdyz by to nejak vysvetlil  ,ze to treba berou  tak jak jsem popsal i kdyz podle meho  konci ta moznost az  5.8. v  cas odletu ... me to spis zajima pro priste

0