Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

No, možná někdo vyblokoval sedačky, ale to obvykle přiřadí nějakou z blokovaných, ale ještě nezaplacených.

0 Citovat

Tak predali 186 leteniek na 180 miestne lietadlo. Budeme cskat na gate ci niekto nepride. Inak dnes let do Malagy, a zajtra rano do Viedne. Hotel letenky a transfery na ich naklady+ 400€ osoba kompenzacia. Tak som zvedavy.

0 Citovat

Michal: overbooking, nic jineho za tim neni. A Ryanair muze donekonecna tvrdit, ze ho nedela, ale dela.....

0 Citovat

Tak 189 je kapacita B738 (proto jsou 3 stále v prodeji), 180 má A320, ne? Takže než cílený overbooking, tak spíš změna typu letadla na poslední chvíli.

0 Citovat

Nie A320 lieta tuto trasu pravidelne. B737 vynimocne. Mne agent tvrdill ze kapacita 180, a predanych 186. Kazdopadne nam sedadla pridelili na gate a uz sedime. Ale trochu stresu to bolo. Aspon si budeme dovcu na Tenerife pamatat. No a este mame cez 2 hodky meskanie...

0 Citovat

Zdravím, cestovatelé,

letíme poprvé v životě letadlem. Koupili jsme si letenky u Kiwi. Nato jsme zjistili, že jsme to neměli dělat, no, člověk se pořád učí.. Každopádně jsem Vás chtěla poprosit o radu, protože s celým tím procesem před odletem nemám vůbec žádné zkušenosti.. Jsem asi v této fázi:

I. Koupila jsem přes kiwi letenky společnosti Ryanair z Vídně do Madridu a v potvrzovacím emailu mi přišla hláška: "Pro tuto trasu nenabízíme online odbavení. Musíte se odbavit přímo u letecké společnosti. Na letišti najděte její odbavovací přepážku."

II. Poprosila jsem Kiwi, aby mi poslali přihlašovací údaje na stránky Ryanair k mé rezervaci, to mi poskytli. Vše v pořádku, letenky zarezervovány. Ale svítí na mě kolonka: "Online check-in is open now."

III. Napsala jsem znovu do kiwi, jestli se musím odbavovat až na letišti nebo se můžu sama odbavit online na webu Ryanair s údaji, které mi poskytli.

IV. Z kiwi mi odepsali, ať do systému kiwi vložím své údaje, že za mě odbavení provedou.....

Takže :D Co myslíte, mám to udělat a nechat se odbavit přes kiwi jakožto prostředníka? Četla jsem někde článek, že před rokem to byl velký problém a lidi s palubním lístkem od kiwi snad nepouštěli do letadel.. Máte někdo v poslední době zkušenost s tím, že Vás kiwi online u Ryanairu odbavilo? Jak to dopadlo? 

Na stránkách Ryanair se navíc píše, že neumožňují online odbavení pro některé přeprodejní společnosti, ale dovolují odbavení zdarma na letišti..

Jsem z toho zmatená.. Měl by někdo z vás zkušenějších radu, jak k tomu přistoupit?

Moc děkuju!

0 Citovat

Odbavte se sama pres stranky Ryanairu, na kiwi nic nenechavejte🤦‍♀️, a hlavne ne na letisti, tam za to tvrde zaplatite.

1 Citovat

Zalezi jestli mate i vybrane sedadla, pokud ano lze pristoupit k odbaveni  on line, behem vyplnovani povinnych udaju se budou podbizet s ruznymi dalsimi sluzbami

Na Kiwi bych to nenechaval uz to,ze jste si to nekoupili primo u Ryanairu byla chyba,jak jiz vite.Nevim co vam muze vse Kiwi vybrat a zauctovat kdyz to nechate na nich 

Pokud sedadla vybrana nejsou muzete se odbavit az 24 hodin pred odletem a system vam prideli sedadlo automaticky,predpokladam, ze zpatecni letenka nebude do 24 hodin tak ta zpatecka nepujde udelat

Muzete si sedadla vybrat a zaplatit a pak je mozne udelat odbaveni 30 dnu pred odletem Zase bych vyber nenechal na Kiwi,protoze rozdil v cene konkretnich sedadel je znacny, jak uvidite z planku ktery se vam otevre

0 Citovat

Diky moc! :) Sedadla vybrana mame s mistenkou, tak to by snad mohlo fungovat..

Jen me tedy jeste napada: Pri te rezervaci to kiwi udelalo tak, ze mi vytvorilo email s nejakou jejich domenou, na ktery ten let zarezervovali.. Ja se k te rezervaci taky dostanu zadanim tohoto mailu, ale do toho mailu samotneho pristup nemam.. Kdyz si ted udelam online chceck-in na strankach Ryan air, zobrazi se mi palubni listek na tech strankach nebo prijde emailem? Protoze kdyby emailem, pak bych se k nemu asi nedostala.. :-/

A jeste bych mela jeden hloupy dotaz - odbaveni zavazadla na letisti muzu udelat i kdyz si udelam check in online, ze jo? 😀 To jsou dva ruzne procesy, ze?

Omlouvam se za takovedle otazky, ale doted jsem si vsude vystacila s vlakem nebo busem, tak v tom trochu plavu 😅

0 Citovat

Ked si urobito online checkin na strankach Ryanairu tak sa BP zobrazia, a daju sa stiahnut, popripade vytlacit.

Odbavenie batoziny samozrejme mozte urobit na letisku na prepazke aj s online checkinom.

0 Citovat

Agadir vyžaduje před odletem absolvovat check-in na přepážce, on-line Ryanairu v aplikaci mi BP nevygeneroval, nutí ho vytisknout. Prý Agadir nepřijímá elektronický BP, přitom vloni bez problémů. Asi se to netýká jen Ryanu.

Docela důkladná kontrola tekutin, jestli balení nepřevyšuje 100 ml.

0 Citovat

Řeším nákup jedné letenky u Ryanair.

Vysledoval jsem, že ceny na mé trase se mění až do 14 dnů před odletem směrem dolů v závislosti na dostupnosti volných letenek.

Momentálně je k dispozici minimálně 25 letenek.

Váhám s nákupem. Odlet je za 19 dnů a 25 a více volných letenek by měl tlačit ceny ještě dolů.

Otázkou je overbooking (psal tady torpy68 o 6 kusech).

Máte na to nějaký svůj názor?

0 Citovat

Nemyslím si, že cena letenky závisí na počtu volných míst, spíš na době do odletu, a to nepřímo úměrně.

0 Citovat

Trefit kdy koupit letenku u Ryanairu ja pomerne slozita zalezitost Neco se vychatat da ,ale v posledni dobe jsou skoky ,ktere postradaji logiku 

Domnivam se ze overbooking je u Ryanairu dost malo pravdepodobny ,asi jen pri mimoradne zmene typu letadl

Za 19 dnu budou pomalu koncit prazdniny zalezi spis na tom odkud kam je let

0 Citovat

Este mi chvilu o tej nepravdepodobnosti rozpravaj...

0 Citovat

to Mikir - Alicante / Wroclaw je to noční přílet ve čtvrtek 25.08.

Je fakt, že Poláci tento rok byli ochotni platit za tuto trasu v průměru 200,- eur - jednosměr.

Před Covidem platilo 5-6 týdnu před odletem, potom už jenom nahoru.

Teď jsem vysledoval, že Ryanair vystřelil ceny nahoru a koriguje způsobem, který jsem popsal.

Byly například letenky v červenci i za 90,- eur při možnosti zakoupení 20 kusů 2 týdny před odletem.

0 Citovat

Obecně letenky bývají nejlevnější tři měsíce předem. Tady těžko radit. Spíš moc nespoléhejte na to, že na poslední chvíli zlevní, aby všechno doprodali. I v plné sezóně u Ryanů často vidím pár volných míst. Pokud je pro vás cena přijatelná, nečekejte.

0 Citovat

torpy68: hlavně, že vám to nakonec vyšlo :-)

Sám si to zažil na vlastní kůži, já též, není to nic příjemného. A nějaký ambasador Ryanairu s vysokou školou života to bude neustále zpochybňovat.... 

1 Citovat

Tady se musím Mikira zastat. Říkal, že to není moc pravděpodobné. Což je pravda. Nedělejte ze svojí ošklivé zkušenosti obecný přístup Ryanairu. A to říkám jako někdo, komu jednou zrušili zpáteční let z Itálie den předem.

2 Citovat

Je to obecny pristup Ryanairu, akorat maji empiricky vyzkouseno, ze to vetsinou vyjde ke spokojenosti, viz torpyho zkusenost.

Zruseny let den predem je ojedinely exces, overbooking je systemovy problem. Neda se to srovnavat, i kdyz to urcite take nastve.

0 Citovat

Nakoupil jsem 3 ks za 200,- eur 04.04. 

Jedna už byla dražší a chtěl jsem počkat, nicméně nastalo cenové peklo.

Nějak mne to moc netíží, jde mi o to najít systém.

Lety jsou vyprodané (stejně jako Pardubice/ Alicante) proto je mi podezřelé, že je tam cca 3 týdny před odletem 25+ volných letenek.

Podle informaci od Poláku by to měl být brutální nástup inflace, kdy ještě před 3 měsíci to nikdo neřešil.

Stejně tak jsem využil autopůjčovnu, kdy po tom co na srpen padla doprava z UK, se rovněž propadly ceny aut. Z původní 12 500,- Kč na 9 dnů objednaných dubnu, jsem dnes na 3 880,- Kč - Ford Focus.

0 Citovat

Platí, že cca 3 až 3 a půl měsíce před letem obvykle dojde ke zlevnění (proto se nyní vyrojily výhodné letenky na listopad). Jeho výše závisí na tom, kolik je prodáno letenek. Čili může to být na 10-20 euro, nebo taky vůbec. Pak jde čistě o to, jak se letenky prodávají. Když není zájem, cena klesá, protože když se za nějakou dobu nevyprodají všechny letenky v dané ceně (tarifní třídě), změní se tarif na levnější, když zájem je, cena roste, protože levnější tarify se vykoupí. Těch tarifních tříd je 20, přičemž v jedné tarifní třídě může být 15 letenek, nebo taky 2. Takže to má dost prostoru skákat tam a zpět.

Princip je, že obsazenost letadel vždy roste víceméně stejně a mění se jen cena. Například 90 dní před letem je koupeno cca 15 % kapacity, 60 dní předem 35 % kapacity, 30 dní předem 60 % kapacity, atd. Tak je to vždy. Letenky na Vánoce nejsou záměrně drahé, ale jelikož se koupí dlouho dopředu i za dražší ceny a 3 měsíce předem už je koupeno třeba 25 %, namísto 15 %, nikdy nezlevní do levnějších tarifních tříd. Jsou prostě přeprodané.

Fakt, že na nějaké trase cena klesá i třeba 3 týdny před odletem je tím, že na začátku se prodalo hodně letenek (nějaká skupina, možná cestovka, nebo prostě vysoký zájem), to vystřelilo cenu a lidé neměli zájem, a ta ač klesá, tak je nadále moc drahá v porovnání s poptávkou. Případně v dané destinaci fakticky došlo ubytování, a tak prostě nikdo nekupuje, ani když jsou letenky za pakatel. 

Kdy se to zlomí se nedá říct, prostě až začnou nakupovat za danou cenu i ostatní. 3 týdny předem už bych na další pokles ale nespekuloval, pokud jde o pevný termín cesty. 

1 Citovat

Kazdy ma svuj zpusob kupovani letenek i v zavislosti na trase Nemam pocit ze by byly letenky vseobecne nejlevnejsi 3 mesice predem Pochopielne pokud mam nejaky plan v tak obrovskem casovem predstihu a uvidim leteku do 10 euro tak koupim ,ale bezne jsou nejlepsi ceny 5 tydnu pred letem a pred covidem slo cekat tak ty 3 tydny  V dobe covidu slo kupova klidne i tyden dva pred letem

1 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

Tady se musím Mikira zastat. Říkal, že to není moc pravděpodobné. Což je pravda. Nedělejte ze svojí ošklivé zkušenosti obecný přístup Ryanairu. A to říkám jako někdo, komu jednou zrušili zpáteční let z Itálie den předem.

tbu:

Je to obecny pristup Ryanairu, akorat maji empiricky vyzkouseno, ze to vetsinou vyjde ke spokojenosti, viz torpyho zkusenost.

Zruseny let den predem je ojedinely exces, overbooking je systemovy problem. Neda se to srovnavat, i kdyz to urcite take nastve.

@ Alena Svobodová  ja sa zase musim zastat tbu.  Viem, ze zrusenie letu den pred odletom nastve velmi, ale : mas este nejaky cas na minimalizaciu skod, popripade na vytvorenie nejakej alternativnej trasy+ velmi pravdepodobne mas narok na kompenzaciu.

Pri overbookingu nemas absolutne ziadnu moznost, a ani casovy priestor nieco riesit, len musis cakat ako to dopadne. ( mne sice na prepazke ponukli zdarma rerouting+ hotel+ kompenzaciu, ale ak by som to zobral, a v tom povodnom lietadle by sa nahodou miesta nasli, co sa aj nakoniec stalo, tak by asi bola otazka ci by mi nejaku kompenzaciu dali, a ci by este nahodou nechceli zaplatit aj ten hotel.  Mne to dopadlo dobre a este k tomu na spiatocnej ceste, ale tbu zle, a este cestou tam. Takze asi dost velka financna strata na uz nemoznosti storna ubytka, auta. O zbytocnom strese ani nehovorim.

 

0 Citovat

 Ahoj, nemáte aktuálně někdo zkušenost s nákupem letenky u Ryanair? Chci si zakoupit jen jedno odbavené 20 kg zavazadlo ke skupince 4 pasažérů. Když mám už naklikané letenky, tak mi to "nutí" koupit si balíček Regular. Tento krok nejde nijak přeskočit, nebo vymazat a automaticky mi to navyšuje cenu letenek o 200 E. Nevíte co s tím? děkuji

0