Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

@eremi No nejak jsem si nevsiml , ze bych propagoval Ryanair v kazdem prispevku ,navic je i kritizuju, za spatne webovky a dalsi veci a to ze CSA je narodni prepravce neznamena , ze jim budu fandit

Je jasne , ze pro me bude Ryanair vzdycky vyznamnejsi spolecnost , nez CSA , kteri slibovali lety z Prahy do Corku a ani je nezahajili , nedivim se za 110 euro jednu cestu nemeli sanci , navic si mohli lepe prozkoumat ze i Aer Lingus prestal provozovat lety Cork -Praha uz davno

Jinak na rozdil od tebe me zase nezajima vychod ) to uz si radeji zaletim na toho hambace do USA , kdyz to mam tak levne )) a ze Ryanair vycouval s Kijeva nebo Lvova je jedine dobre , at si tam lita Wizz , ktery odsud zmizel

Ostrov neni nafukovaci a vychod kazi pracovni trh a mzdy a uci Iry ruznym fintam na ktere by sami neprisli ))

0 Citovat

Tak ani apel od Petr76 nezabral a pořád si meleš ty svoje nesmysly. Nikdo tu neřeší totální kraviny jako srovnávání CSA a Ryanairu, stejně tak, jako už Tebou několikrát opakovaný Cork - Praha.

Takže ještě jednou - řeší se tu aktuálně chování Ryanairu v souvislosti s rušením letů a důvody toho rušení.

Nejsměšnější je to, že přistěhovalec z východu vykládá, jak východ kazí pracovní trh, ale jo vlastně Ty, už budeš mít ten irský pas, kterým ses nezapomněl pochlubit, tak si zaleť na hambáče do USA, když to máš tak levný a považuješ to za super nápad.

0 Citovat

Obavám se že zveřejněný seznam zrušených letů není konečný.

http://fr-prod-static-pdf.s3-web...ations.pdf

Napočítal jsem 335 letů od 25. září do 28. října, průměr cca 9-10 letů za den.

Ryanair přitom tvrdí, že má být zrušených až 50 letů denně.

0 Citovat

jj, taky se toho bojím, že seznam není konečný a bude ještě se rozrůstat, ale to se asi dozvíme jen ten daný den...

PS: dejme tomu, že letím 12.10 a zítra by byl na seznamu můj let, nárok na kompenzaci či něco podobného vůbec bude ? :D

0 Citovat

Pokud myslíte EU kompenzaci tak ne. Jen když je to méně než 14 dnů vzniká na tuto kompenzaci nárok, pokud si dobře pamatuji. Samozřejmostí je refund, tedy peníze zpět za letenku a služby společně objednané přes ryanair.

0 Citovat

Tento seznam snad už bude konečný. Opravdu tam těch 40-50 letů denně zrušených je. Ten počet na seznamu se musí vynásobit šesti. Je to vždy pro každé pondělí, každé úterý atd. Sama v to doufám neb v říjnu mám s nimi naplánováno pět letů, na tomto seznamu naštěstí ani jeden z nich není. I když včera byl zrušený stejný let, který za čtyři týdny využijeme.

Jsem velmi zvědavá, jaký bude skutečný důvod, protože si nedovedu představit, že by byli ochotní si jen tak naštvat skoro půl milionu lidí.... Na FB se jim hodnocení pomalu blíží jedničce...

0 Citovat

Ahoj, pokud mám koupenou letenku, ale ještě sem neprovedl online check-in, může se stát, že se nedostanu do letadla když ho budu chtít provést až tesně před ukončením online check-in?? (z minulých zkušeností sem chtěl provést check-in až před uzavřením online check-inu, abych dostal sedadlo v předních (tišších) řadách - ale nevím jestli to ještě aktuálně takhle funguje?

0 Citovat

Neviem o tom že by Ryanair robil overbooking. A ak náhodou áno, dostal by si kompenzáciu 250 - 400 eur a museli by ti zohnať náhradný let. Tak záleží, či naozaj potrebuješ nutne letieť tým letom alebo by ti nevadilo nejaké malé zdržanie. Každopádne tá šanca overbookingu je 0 0 nič.

0 Citovat

Špatné podmínky i smlouvy. Kvůli dovoleným Ryanair netrpí, říká bývalý pilot.

Kontrakt mi nedával zkrátka žádné jistoty. Mám rodinu. Kdyby třeba vybouchla sopka a chvíli by se nelétalo, tak skončím na zemi bez jediného eura. Když budu nemocný, tak taky nedostanu nemocenskou, protože jsem svým vlastním zaměstnavatelem,“ vysvětluje podmínky, které měl, expilot Ryanairu. Podle irského zákona je totiž osobou samostatně výdělečně činnou.

Společnost své zaměstnance najímá buď přímo, nebo skrze agentury, které sídlí v Anglii. „To jsou pak takzvaní subkontraktoři, neboli poskytovatelé služeb, a jsou najímání jako živnostníci,“ prozradil bývalý pilot. Díky tomu podle něj Ryanairu odpadá povinnost subkontraktorům vyplácet mzdy v případech, kdy dojde k náhlému zrušení letů.

https://ekonomika.idnes.cz/rynai...anicni_are

0 Citovat

http://corporate.ryanair.com/new...is-winter/

0 Citovat

hlavne ze mi prave prisiel mail o zruseni letov do Gdansku z Varsavy. Teda aj ine polske linky.

0 Citovat

No hlavně že nepřišel žádný voucher :) A ten Gdansk Warsaw tam je v tom seznamu úplně poslední dole.

0 Citovat

http://www.dailymail.co.uk/news/...tions.html

Jsem zvědavý jestli to z nich bude postupně lézt jako z chlupaté deky po celou zimu. Co čtrnáct dní nové redukce linek a storna letů.

0 Citovat

dneska mi zrušili let z Hamburku do Katowic. Rebook zatím nefunguje.. 5 let trvalo, než jsem jim dal znova šanci a hned zase takova radost :)

0 Citovat

ahoj, omlouvam se, ale mam dotaz k raynairu z jineho balicku, nez ruseni letu. Poprve s nimi poletim s rocnim prckem. Docetla jsem se na jejich webu, ze mi zdarma odbavi kocarek i autosedacku. K te autosedacce, mate nedko zkusenost jak se ma zabalit, staci do folie?

A jeste jsem nasla, ze- Na kojence sedící na klíně dospělého nebo kojence ve věku od 8 dnů do 23 měsíců, kteří sedí na sedadle navíc rezervovaném pro jejich pohodlí, se nevztahuje žádný limit pro palubní zavazadlo. Doprovázející dospělý však může navíc ke svému palubnímu zavazadlu přepravovat také dětské zavazadlo do hmotnosti 5 kg. to znamena, ze si mohu vzit navic batoh do 5kg na palubu. Ma s timto nekdo zkusenost? moc diky

0 Citovat

ano, znamy tak sli teraz na Kanarske s infantom. Autosedacka staci folia, to uz je na vas, ako ju zabalite, handling ju bude trieskat rovnako :D

0 Citovat

pozeram tie linky ... Thessaloniki – Bratislava - takze to teda ani nezacne lietat. Inak to som sa cudoval, ze na zimu takuto linku otvoria, zeby chlpati medici v teplakoch by ne(generovali) az taky dopyt?

No ja som WAW-GDN-WAW kupoval asi tyzden dozadu ako mi zrusili BTS-CLJ s Wizz :D takze nejake to je nepredvidatelne vo svete lowcostu. Ale keby 80 eurovy voucher pristal, tak 800% zhodnotenie by sa mi pacilo :D

0 Citovat

Mně zrušili KTW-EDI, zároveň mně přistály v mailu vouchery 2x80 eur. Původně stála letenka 65 zlotých (400 Kč).

0 Citovat

Příšlo Ti to jako jeden mail to oznámení o zrušení a vouchery nebo to přišlo každý zvlášť prosím Tě?

0 Citovat

Mám s něma 4 lety od Října do konce Ledna... stačilo, to co, provedli do konce Října a dnes to člověk vidí na BBC a začíná se strachovat o další dva lety v Lednu... opravdu, asi FR nikdy více, za to mi to nestojí, aby celá dovolená krachla na FR...

0 Citovat

upgrade: taky mi prisly vouchery 2x 80e v emailu zvlast cca 5 hodin po emailu o zruseni letu. Jeste jsem nestudoval podminky uplatneni. Za kazdy postreh v tomhle ohledu budu rad! diky ;)

0 Citovat

rovnako aj mne

0 Citovat

@Leonard Všetko je to napísané v tom linku čo som pridal ;)

0 Citovat

V tom linku to bolo napísané v minulom čase, jako že už to přišlo, ale ty vouchery dorazily třeba mně asi před hodinou, článek vydali někdy po obědě. Tak proto... :)

0 Citovat

25-26/11 asi to posielaju postupne.. u mna to trvalo cely den skoro

0