Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Because Christmas !! :D To zase tady bude určitých dotazů, co tu už byly :D

Activate #europe notifications

All Ryanair passengers will be able to take two pieces of luggage into the cabin until mid-January 2018. The budget carrier is to delay its new cabin bag policy to give customers more time to get used to the move. From the 15th of January, the airline will be restricting non-priority passengers to take one smaller carry-on bag onboard. The second, bigger bag will be placed in the hold, free of charge, at the boarding gate. Under the new rules, announced in September, only those who pay £5 extra for Priority Boarding will be allowed to take two cabin bags on to the plane.

0 Citovat

Tech 2.50 euro o kolik se zvedl polatek za priority a i kdyz by celych 5 euro a jeste 2 eura za sedadlo, porad hrave vykompenzuju letenkama za 5 euro, coz je treba dnesni akce platna do zitrka ,neni toho moc zajimaveho z pohledu letu z CR ale i ostatni letenky mirne spadly a kdyby nahodou melo letadlo technickou zavadu , tak mam dalsi dovolenou zadarmo -)

0 Citovat

Dobrý den, ryanair mi zrušil 2 hodiny před odletem let do Barcelony. Údajně kvůli stávce dispečerů ve francii. Tím pádem odmítají zaplatit jak kompenzaci podle pravidel EU, tak zaplatit za jakékoliv další výdaje, jako například ubytováni za několik tisíc které mi propadlo. Nevíte jak bych měl postupovat aby proplatili alespoň ubytování, když už ne kompenzaci za zrušený let?

0 Citovat

Pokud je důvodem zrušení skutečně stávka leteckých dispečerů, tak opravdu není na žádnou kompenzaci nárok. Doporučuju tedy zkusit ověřit jestli uvedli správně důvod zrušení (zprávy o dané stávce, rušení ostatních letů v dané oblasti ve stejnou dobu, atd.)

0 Citovat

Mate prosím někdo informace, jak je to do budoucna s linkou Wroclaw - Varsava? Aktuálně lze koupit letenky pouze do konce října 2017. Chtěl jsem behem listopadu / prosince ráno do Varsavy a večer zpet. Četl jsem na polských strankach, ze by linka měla končit v březnu 2018, ale proč to nelze již na další měsíce? Nebo to souvisí s temi rusenymi lety? Díky za info.

0 Citovat

ano zrusili ju..vsetky polske vnutrostatne

0 Citovat

WRO-GDN a KRK-GDN budou létat nadále :-) Po těch vnitrostátních letech je velká poptávka. Sami u LOTu bědují, že nemají k dispozici větší stroje, aby dokázali pokrýt ten výpadek ze strany FR. Na F4F se šuškalo i o tom, že by mohl vnitrostátní linky převzít Wizz Air.

0 Citovat

jaj sorry, tak to teda len operovane z WAW

0 Citovat

Ahojte,

nemal tu niekto v minulosti kontakt na Ryanair v CR, kde by sa dalo zavolat? Lebo nieco som riesil s Live chat, ale to sa mi nelubilo, potreboval by som iny kontakt.

Vdaka.

A.

0 Citovat

Čistě ze zajímavosti a spíš ze sportu, když se mi ze supportu (Complaint / Others), vrátila takováto zpráva, v které si s s EU regulací článkem 8 s prominutím vytírají pozadí >> Je možné se ještě někam obrátit nebo jsou jako nedobytná pevnost? A vložit mé jméno do templatu jim trvalo 23 dní. Dokonce tam chybí i jméno člověka z podpory.


ryanair.png

0 Citovat

K poslednim dvou dotazum : volat na Ryanair je o nervy i z Irska, sam tam volam pouze v naprosto kriticke situaci, kdyz to nejde vyridit jinak a pokud, tak je treba byt nekomromisni a tvrdy a trvat na svem a treba pohrozit ,,ze jim dam telefon k uhrade , samozrejme kdyz je pravo na me strane a jejich jednoznacna chyba

K druhe otazce , pokud jde o technickou zavadu letadla, neni treba zadny vyhruzek , staci mit potvrzeno a zaslat vsechny kopie letenek ( vcetne nahradnich ) ,kompenzace by mela dorazit cca do mesice ( osobne jsem takto obdrzel )

V ostatnich pripadech se domnivam , ze to bude podobne ,jako u jinych nizkonakadovych spolecnosti a bez soukromeho pojisteni je to zbytecna zalezitost se o neco snazit i pres ruzne firmy co to nabizeji

0 Citovat

Je možné, že už to tu bylo a přehlédl jsem to, ale všiml jsem si, že Ryan začal na jaro 2018 nabízet letenky z Prahy do Porta přes Bergamo jako jeden let (tedy na jedné letence s garantovaným přestupem vč. odbavení zavazadel). Nejlevnější zpáteční lety jsem zatím našel za 2700 Kč, ale předpokládám, že se časem objeví i nějaká lepší cena.

0 Citovat

Ty garantované letenky jsou zbytečně drahé, vyplatí se koupit separé s alespoň 2 hodinovým přestupem. Sám FR nenabízí kombinace, kde by byl přestup pod 3 hodiny. Nevím však, jak je o pak se zavazadly, je možné, že checked bude levnější na garantované letence, než kdyby se kupovaly na každý let zvlášť. Letenky s přestupem u FR jsou k dispozici i z Bratislavy nebo Krakova.

0 Citovat

Bohužel ani s odbaveným zavazadlem to není levnější, přirážka stále kolem 15%.

0 Citovat

Ahoj, v týdnu jsem bookla 5 letenek do Říma s Ryanair. Cena byla v korunách, před platbou kartou se mi objevila i cena v eurech. Specificky tam bylo napsáno, že budu platit tolik a tolik díky jejich spešl kurzu. Mám udělaný printscreen. Banka mi nicméně strhla částku v jejím kurzu pro euro, tj. asi o 800,- víc, což je cena jednosměrné letenky, takže mě to docela vytáčí. Psala jsem na infolinku Ryanair, slečna mi napsala, že mi nepomůže, ať to řeším s bankou. Banka to podle mě řešit nebude, bylo to zadané v euru a šmitec. Nějaké zkušenosti, jak to můžu řešit? Štve mě, že mají cenu v CZK, která o několik set neodpovídá. Nechci to přehlížet. Díky za jakékoliv tipy!

0 Citovat

Stejně jako při letu tam – 4 dny před odletem udělat odbavení zdarma.

0 Citovat

studentkat napsal(a):

Ahoj, v týdnu jsem bookla 5 letenek do Říma s Ryanair. Cena byla v korunách, před platbou kartou se mi objevila i cena v eurech. Specificky tam bylo napsáno, že budu platit tolik a tolik díky jejich spešl kurzu. Mám udělaný printscreen. Banka mi nicméně strhla částku v jejím kurzu pro euro, tj. asi o 800,- víc, což je cena jednosměrné letenky, takže mě to docela vytáčí. Psala jsem na infolinku Ryanair, slečna mi napsala, že mi nepomůže, ať to řeším s bankou. Banka to podle mě řešit nebude, bylo to zadané v euru a šmitec. Nějaké zkušenosti, jak to můžu řešit? Štve mě, že mají cenu v CZK, která o několik set neodpovídá. Nechci to přehlížet. Díky za jakékoliv tipy!

S tim už nic neuděláš, holt to chce pořádně číst než něco koupíš. Vždycky platím přímo v Eurech, ideálně kartou k eurovému účtu. Ale i kdyby byl účet v CZK, tak budu tratit jenom pár korun na přepočtu. Pokud to jakoby platíš v CZK, tak ti to přepočítaj několikrát a pokaždý tratíš, proto se to vyšplhalo tak vysoko

0 Citovat

Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně nových podmínek Ryan air s jedním zavazadlem na palubu. Chápu to, pokud má někdo kufřík a kabelku, ale já většinou cestuji s větším batohem (ne krosnou, ale takovým tím klasickým sportovním), který se do rozměru menšího zavazadla nevejde, ale zároveň jiné zavazadlo nemám. Musím i toho dát do podpalubí a tím pádem bych si do letadla nevzala nic...? Nebo mi ho nechají s sebou? Jde mi o to, že v něm mam notebook třeba a asi si ho nebudu brát spolecne s peněženkou do kapsy...

Diky

0 Citovat

Na palubu si můžeš vzít dvě zavazadla - jedno maximálně 55×40×20cm, druhé maximálně 35×20×20cm. Pokud budeš mít jen sportovní batoh, který se vejde do toho většího rozměru, je to OK.

Je jasné, že pokud by byl let plně obsazen a všichni si vzali dvě zavazadla v maximálních rozměrech, na palubu se vše prostě nevejde. V takovém případě některé cestující požádají, aby zavazadlo odevzdali do podpalubí (většinou se tak děje ve frontě před gate). Spíše než malý batoh si ale vyberou pevné kufry, které jsou svým rozměrem blízké maximu. Pokud by ti chtěli "sebrat" batoh s notebookem... můžeš se pokusit to odmítnout. Pro jistotu bych nástup do letadla nenechával na poslední chvíli (když jim odmítneš dát batoh ty, vyberou si ještě někoho jiného...).

0 Citovat

Neřekl bych, že si "vybírají". Co mám zkušenost, tak naplní kapacitu paluby (tuším prvních 80 nebo 100 cestujících), a zbytek jde vše do podpalubí (kromě těch menších, které se následně dají pod sedadlo). Takže základem je stát na začátku fronty a nechodit mezi posledními.

0 Citovat

Tak mam dalsi 4 lety s Ryanairem , pridam tedy postreh k dotazu , cim dal vic cestujicich si kupuje priority ,maji tim zajisteny 2 zavazadla do kabiny , pochopitelne nastup jako prvni a dost mozna ,ze se ani tolik neresi zavazadla

Stoji to sice nyni 5 euro za let navic , ale zacal jsem si to taky kupovat a jsem spokojeny , podle meho u tech zavazadel zalezi hlavne o jakou destinaci jde a kdo tam zrovna je , pokud clovek narazi na nekoho kdo si chce dokazavat svou jesitnost a nadvladu ,tak bude prudit vzdycky

Pokud jsem nemel priorty a zacali se zamerovat na pocet zavazadel , setkal jsem se i s tim, ze jsem byl ve fronte vpredu a stejne me vnucovali zavazadlo dolu , mel jsem prestup, tak jsem nemel zajem ,ale prave jsem narazil na chytrolinku , co si vedla svou a nalepila mi nalepku , tak jsem ji v chodbicce pri ceste k letadlu strhnul a bylo. ovsem stava se na nekterych mistech, ze nechavaji zavazadla hned u nastupu a ne , ze je clovek nese na letistni plochu

Pak asi nezbyva nic jineho, nez vystihnout okamzik kdy uz se specha s nastupem . batoh , pokud splni rozmer by ale mel projit , vic se zameruji na ty kufry

0 Citovat

Nevíte, jestli bude Ryanair i příští rok létat na Sicílii, případně kdy se lety začnou prodávat?

0 Citovat

Mám na Vás otázku. Objednal som letenku na meno Roman Kovac idem robiť online checkin môžem zmeniť meno na Lucia Petrikova? Je to spoplatnene?

0 Citovat

takychto travelhackerov by bolo :)

je to spoplatnene, 110 euro. Ale asi to treba zmenit este pred checkinom

0 Citovat

Ahoj, ví někdo něco o tom, že do Eilatu Ryanair povoluje pouze 1 kabinové zavazadlo, a sice to menší (35x25x25cm), které se vejde pod sedačku? Je to napsáno na palubním lístku, který jsem si teď vytiskl, prý kvůli speciálním bezpečnostním kontrolám na letech do/z Izraele... Konzultoval jsem na live chatu, a chlapík mi potvrdil, že to tak je, že vše ostatní je zpoplatněno... Jako když zaplatím, tak bezpečnostní kontrola už se neuplatňuje??? Anebo budou police nad hlavami prázdné?

0