Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ahoj, prosím o radu. U Ryanair jsem si letenky kupovala již několikrát a vždy bez problému. Bohužel teď se snažím koupit již asi týden letenky z Krakowa do Prahy a odmítá to moje karty. Respektive vyplním všechny údaje a při stisknutí možnosti "Zaplatit" mi to zobrazí červeně nevyplněná pole (č. karty, platnost...), i když jsem je samozřejmě vyplnila. Zkoušela jsem 4 různé karty, 3 různé počítače, 3 různé IP adresy, ale stále to vyhazuje stejnou chybu a letenky nejsem schopna koupit. Na Help Chatu mi poradili, ať si dojedu koupit letenky na letiště, ale ať se připravím, že to bude dražší - opravdu rada nad zlato :) Chci to koupit jako vánoční dárek, tak to trochu spěchá, proto děkuji za každou radu.

0 Citovat

Tak jsem vznesl stížnost na Ryanair a mám odpověď:

"Thank you for contacting Ryanair.

Due to security reasons, all passengers travelling to Israel are allowed to take only the smaller bag(35x20x20) on board. The bigger one (55x40x20) will be placed in the hold for 25 euro at the bag drop desk or at the boarding gate- 50 euro. "

Takže ve dvou lidech asi budu volit, jestli zaplatit 2x25x2 za 2 příruční nebo 1x40x2 za jedno společné velké... Tak se nám ta původně levná dovolená postupně hezky prodražuje. :-( Příště beru cestovku.

0 Citovat

Tak nevím jak do Izraele, ale pokud vím v listopadu se měnily podmínky ohledně zavazadel. Když si hned připlatíš priority celkem za symbolickou cenu, tak si můžeš vzít dvě zavazadla jako to bylo tenkrát.

0 Citovat

nadya napsal(a):

Tak nevím jak do Izraele, ale pokud vím v listopadu se měnily podmínky ohledně zavazadel. Když si hned připlatíš priority celkem za symbolickou cenu, tak si můžeš vzít dvě zavazadla jako to bylo tenkrát.

nové podmínky budou platit až od nového roku, má situace je skutečně specifická jen pro Izrael a priority se v tomto případě zavazadel netýká...

0 Citovat

průšvih je, že se to člověk nikde nedočte a vybafne to na něj až po odbavení... kde si toho někdo ani nemusí všimnout

0 Citovat

Když to tady čtu, že se to týká jen Izraele... Nevíte někdo jestli se to nějak netýká i přiručáků ve Wizzu do Izraele?

0 Citovat

To si asi zase Ryanair něco vymyslel, aby oholil ovečky. S LOTem do Izraele žádný problém s "velkým" příručákem nebyl ani tam, ani zpátky (letěli jsme letos koncem listopadu).

0 Citovat

W6 vše bez problémů, přiltěl jsem před pár dny. Jenom v izraelském vzdušném prostoru se nesmí běhat po letadle a při cestě zpátky projdete asi miliardou kontrol. Ale jako bonus si s sebou na palubu můžete vzít vody, co hrdlo ráčí. ;)

0 Citovat

V tom případě je to od FR pěkná sprosťárna... a navíc - na stránkách píšou, že odbavené zavazadlo online stojí 25e OW, ale chtějí 40e OW, stejně tak do BCN.... už nemám slov.

0 Citovat

Mal by som otazocku,

letim zajtra do Rak a nemam priority boarding.

Takze 2 batozina sa odovzdava normalne na prepazke zdarma,alebo az pri brane pri nastupe na palubu?

Diky.

0 Citovat

2 příruční zavazadla o předepsaných rozměrech máš na palubu zdarma, nikde je neodevzdáváš, maximálně na bráně to větší, pokud bude naplněna kapacita paluby (zdarma).

0 Citovat

Diky,

nevsimol som si ze tie nove podmienky platia az po novom roku.

0 Citovat

Nové podmínky už platí delší dobu, každopádně jak píše mirjur, fakticky se nic nemění oproti předchozí praxi. 2 příruční zavazadla jsou stále zdarma, jediný rozdíl je v tom, že pokud máš priority boarding, je garantováno, že se obě zavazadla vejdou na palubu.

Pokud ne, tak ti můžou při nástupu na palubu to větší dát (zadarmo) dolů, ale není to pravidlem, pokud není plně obsazený let a pokud je to větší zavazadlo třeba jen batoh na záda.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Tak jsem vznesl stížnost na Ryanair a mám odpověď:

"Thank you for contacting Ryanair.

Due to security reasons, all passengers travelling to Israel are allowed to take only the smaller bag(35x20x20) on board. The bigger one (55x40x20) will be placed in the hold for 25 euro at the bag drop desk or at the boarding gate- 50 euro. "

Přes uvedenou informaci a přes totéž ujištění od 2 operátorů na on-line chatu výše uvedené zřejmě neplatí... V Krakově na check-inu o ničem nevěděli a kufr mi neodbavili, že je to ok, normálně na palubu. Totéž na gate, vše při starém. Takže jsem jen přišel o litr vodky, kterou jsem měl v kufru, a samozřejmě neprošla. Naštěstí na bráně nekontrolovali ani váhu, ani rozměry, to by taky neprošlo, když jsme sbalili 2 lidi do 1 příručáku... Vidím to na šlendrián a dezinformaci ze strany Ryanairu.

0 Citovat

Celkom ma udivuje s akým kľudom si k tomu pristúpil a že si bol ochotný sa s nimi o niečom baviť a nebodaj platiť 25 euro...

Pri nákupe, na potvrdení, v maile... všade mám napísané "3 x Cabin bag Included (10kg, 55cm x 40cm x 20cm)". No nech mi potom skúsi niekto tvrdiť, že by som mal za Included zaplatiť 75 euro kvôli security reasons...

0 Citovat

No když ti takovou informaci napíší na boarding pass, budeš riskovat a hádat se na bráně? Už se tu řešily případy, že kvůli prkotinám někoho nepustili od brány do letadla... co už.

0 Citovat

Tak ještě dovětek ke kauze Izrael, ať máte kompletní informaci. Teď jsem vytiskl boarding passy na zpáteční cestu z Eilatu, je tam uvedeno stejné upozornění, že je možné vzít na palubu jen to menší zavazadlo, ale nyní je nad tím velký nadpis "Platí od 15. ledna 2018", který předtím chyběl.

Nicméně stále je tam nejasná formulace ohledně toho většího zavazadla: "Pokud si je neobjednáte předem, zavazadla budou na bráně zpoplatněna jako při odbavení za 25 nebo 50 EUR."

0 Citovat

Čaute, mám dotaz ke směnnýmu kurzu, který Ryanair používá. Kupoval jsem teď letenky z Bratislavy do Niše a Ryanair očividně použil svůj kurz (27,38 Kč/EUR) takže se nám to trochu prodražilo. Nejde mi ani tak o tu asi stovku navíc co jsme zaplatili, ale trochu jsem se pídil a v Terms & Conditions v článku 4.3 stojí:

"Pokud nezvolíte směnný kurz společnosti Ryanair, můžete být vystaveni negativnímu kolísání měny od okamžiku provedení rezervace do chvíle, kdy banka, která vaši kartu vydala, smění transakci."

Co je ale vtipný, nikde jsem nenašel možnost si tedy nezvolit jejich kurz. Zkoušel jsem se zeptat na jejich live chatu, ale ta baba se kterou jsem to řešil byla asi trochu retardovaná... prvně nemohla pochopit co mám za problém, pak to zkoušela že si to musím vyřešit s bankou a že mám asi dvouměnovou kartu. Pak zkoušela taktiku mrtvýho brouka a nakonec mi řekla že nemám prostě žádnou volbu.... po tomto už jsem byl docela na*raný a zeptal jsem se jí, jak je možný, že nemám žádnou volbu, když v T&C mají něco jiného... na to mi odpověděla že nic takového tam není (vtípek). Znovu jsem ji to tam teda odcitoval a na to ukončila konverzaci. Asi to zkusím znovu ale zajímalo mě, jestli s tímhle nemáte někdo z vás zkušenosti, případně nápad jak to jinak řešit.

0 Citovat

az na konci pri platbe...maju to pekne skryte


pro0jme-1.png

0 Citovat

Konverzia sa dá vypnúť po zadaní údajov o karte - objaví sa tam niečo v štýle - "You'll be paying in CZK..." a pod tým je nenápadný link s nápisom "See more" alebo "More options" alebo niečo také. Nechce sa mi teraz vypisovať celú rezerváciu, tak ti nenapíšem presné znenie, ale určite sa to tam zobrazuje.

Po kliknutí na ten link sa ti otvorí popup, kde musíš odškrtnúť checkbox a suma za letenku sa ti prepočíta naspäť do meny odletového letiska.

EDIT: Tonic ma predbehol :))

0 Citovat

Tonic: moc děkuji za rychlou odpověď :) (už jsem skoro byl znovu na řadě na chatu, takže jsi ušetřil jednoho ocmrdávače, kterýho bych vytrestal), už aspoň vím pro příště

0 Citovat

Neboj, taky jsem to hledal asi 10min, ale nakonec nasel.. ale dobre skryty ojeb. Celkove u me posledni dobou na plny care vitezi wizzair..

0 Citovat

Ahoj, jak je to s příručním zavazadlem po 15.1.2018? Na jejich webu se píše:

Od ledna 2018 zavádíme nové zásady palubních zavazadel. Pouze zákazníci, kteří si zakoupili přednostní nástup, letenky Plus, Flexi Plus nebo Family Plus, si mohou na palubu vzít dvě příruční zavazadla.

Všichni ostatní zákazníci mají povoleno vzít si na palubu pouze jedno menší příruční zavazadlo, jejich druhý, větší kufřík na kolečkách musí být na odletové bráně umístěn do zavazadlového prostoru (zdarma).

Při dnešní rezervaci letenky (březen 2018) mám uvedeno v rozpisu ceny - včetně: 1x odbavené příruční zavazadlo (10 kg 55x40x20 cm). Můžu počítat s tím, že si ho můžu vzít nebo budou povolovat jen to menší, které má rozměry 35×20×20cm? Díky za objasnění.

0 Citovat

Myslím že sis odpověděl sám... menší můžeš mít na palubě, vetší si musíš nechat odbavit.

0 Citovat

Na politice příručních zavazadel zdarma se nemění nic, počet, rozměry i hmotnost zůstávají stejné, pouze se mění způsob odbavení. Od 15. 1. 2018 ti na gejtu odeberou velký příručák a zdarma odbaví, pokud nemáš příplatek za přednostní nástup, letenky Plus, Flexi Plus nebo Family Plus. Když bude třeba poloviční obsazenost, tak všechny příručáky určitě pustí s sebou na palubu.

0