Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Předpokládám, že to byly letenky pro 2 lidi. Ryan určitě zrušil jen let tam...

0 Citovat

Ani cestujici nema co ztratit  , jak tu treba pred casem psal tonic  , ze dostal  penize  po 2 nebo 3 letech  jinak se sice priklanim taky k tomu , ze je to irelevantni  to prohlaseni v tisku , ovsem velmi sikovne  do toho zamotali odbory , protoze to pak mohou prezentovat jako nelegalni stavku , ktere nemohli zabranit

0 Citovat

Mikire proboha čti, co se tu stále dokola píše asi ve 3 vláknech, stávka zaměstnanců aerolinky není "mimořádná okolnost" jak ji vyžaduje Nařízení a proto to není důvod k odepření kompenzace. Mimořádnou okolností je stávka mimo jakoukoliv moc aerolinky - tzn. jiných společností, handlingu, ATC atd. Tečka, dál k tomu není co psát. A jen tak na okraj, odbory jsou ve stávce "zamotány" téměř vždy, jelikož v drtivé většině případů i organizují.... To, že jsou Ryanair šmejdi a budou dělat vše možné i nemožné pro to, aby kompenzaci neplatili a nechají to třeba i vymáhat soudně je druhá věc. Osobně si velmi přeji, aby už konečně dostali pořádně přes hubu a doufám, že třeba na ně v některém z právních systému, který to umožňuje bude podána hromadná žaloba.

0 Citovat

Vis eremi . nezlob se na me , nektere veci tvrdis  sice podle predpisu EU , ale v Irsku nezijes a urcite neznas  do detailu jejich predpisy, ani to  jake ma Ryan smlouvy s piloty  a letuskami , navic  odbory nejsou v Irsku ve stejne pozici , jako jinde mysleno ve vztazich z firmou a dale , uz se to tu rozebiralo nekolikrat  , koupis  letenku za 10 euro  a pak z nich chces  dostat  250  euro a  kdyz ti je nedaji nazves  je smejdy

Nehajim je za kazdych okolnosti , podle meho se zhorsili , protoze si nabrali prlis velky objem letu  ,platili a mozna porad  plati spatne piloty a ti jim odesli za lepsim , ale porad maji nejlepsi cenu v Evrope a tak nejak i  pokud nejsou stavky ., bezproblemove vcasne lety  a uroven  obsluhy  , prostor  pro cestujiciho , jidlo , umozneni  dvou zavazadel  atd ,,neni na spatne urovni ve srovnani s konkurenci  , jsou proste profesionalove  a uprimne . kdyz odbocim od letecke dopravy ,vseobecne , jak se chovaji nektere velke firmy v CR a nejen v CR  ke svym zamestnancum a zakaznikum ?

Muzes  namitnout , ze tezko muzu porovnavat  , kdyz  litam prevazne jen  s nimi  a jen par letu  mam s nekym jinym , nejsem patriot tim,ze jsem uz defakto Ir  a ze je to irska splecnost a tu kompenzaci  jsem zadal taky , jednou ji dostal ,.jednou zatim ne , ale jde o to , ze O Leary je chytry chlapik . bez nehoz  by se  Ryan nedostal tam kde je

 A ze delaji veci . ktere lidi stvou ?  .( rozesazovani , odebirani zavazadel , snizovani  dnu check inu,.,,atd ) ano delaji , ale. ten tvuj zaver mi pripomina  jednoho borce ,co zalozil pred lety  pomlouvacnou stranku na webu , soud prohral a musel ji zrusit .. proc  se porad vkuse nekteri navazite jen do Ryanairu ?  Napriklad Travel Servis mel v posledni dobe nekolikrat  pripad kdy lide  zustali  trcet na letistich a uprimne   jak asi bude  probihat kompenzace ? ,myslis, ze to pujde jinak nez soudni cestou ?  Myslim , ze nejen Travel Servis ,ale i mnohe lepsi spolecnosti  se proste kompenzacim budou vzdycky branit

Ja se spis bojim toho , aby  se ten stav u Ryanairu nezhorsoval tak , ze by  ty  10-20 eurove letenky zacaly byt  historii , je treba si  i uvedomit to , ze  dokud bude mit Ryan takove ceny ,nemuzou ani ostatni jit s cenama nahoru  ,  Ryan a O Leary drzi proste ostatni v sachu a to je nekterym asi  trnem v oku  . klasicka ceska zavist , kdyz nekdo dobre podnika ..., ne kazdy musi mit Ryan v lasce , ne kazdy s nima musi litat  ,,,muze zvolit konkurenci , ale  prat si soudni hromadnou zalobu ?  Myslis , ze by bylo  ke prospechu  , kdyz by se Ryan skutecne dosal do vaznych problemu problemu ? 

Porad jsou v Evrope   jednickou ...a;espon co do poctu prepravenych osob


0 Citovat

Je úplně jedno kde žiješ v rámci EU, právo EU má přednost před národními předpisy, pokud je jím daná oblast upravena a úprava je závazná. A pokud někdo podniká v rámci EU má povinnost dodržovat její legislativu jako všichni ostatní. A to, za kolik prodávají letenky je jejích způsob podnikání... To jak dopadne Ryanair je mi úplně jedno, protože na jeho místo nastoupí hned někdo jiný a osobně se srovnám s tím, že nedám např. za letenku 20 ale 40 e. Ale chápu, že pro Tebe by to byl konec světa a neměl bys o čem psát.

Všechny ostatní cancy jsou naprosto zbytečný a sorry, číst to nebudu.
0 Citovat

Ryanair je v tom co dělá dobrý. Pokud chtějí být levní, musí fungovat efektivně (využít techniku naplno, snižovat prostoje...) a minimalizovat náklady (zaměstnanci, investice, údržba, poplatky, palivo, daně...). Když to občas někde přeženou (platí málo pilotům, ti odcházejí), projeví se to nevyhnutelně nějakým průserem. Ty průsery jsou ale neřekl bych, že jsou nějak extra časté nebo zásadní. Pokud nebudou moci zaměstnance dále odírat, budou nevyhnutelně muset zdražit nebo ušetřit jinde. 

A vůbec to není o letenkách za 10eur. Za takové peníze (+poplatky) není problém prodávat třeba i letenky kolem světa, ale vždy jen pár kusů. je to velmi efektivní forma propagace. Docela by mě zajímalo, za kolik se průměrně prodává letenka na určitý let (nebo kolik se vybere celkem peněz na letenkách za letadlo...) ale to se asi nedozvíme. 

Do Ryanu se lidi navážejí, protože s ním lítají. S Travelem nikdo nelítá, tak je nemá kdo kritizovat. Ryan (nejsou v tom sami ale jsou na to experti) dělají věci, které se dají označit za nekalé praktiky - zcela záměrné rozsazování, záměrně zmatečně napsaná politika kabinových zavazadel, záměrné obstrukce při výplatě komenzací...

Že existují komenzace je dobře a vůbec to není o ceně letenky. Takhle z pasažérů alespoň nemůžou dělat úplné idioty (sorry, zrušeno, tady máte těch 10eur zpět).

0 Citovat

FR a jeho rozsazovani je fakt neco. Zitra rano o pul sedme letime temer vyprodanym letem ( zbyva poslednich 17 volnych sedadel, co jsem se dival) a musi nas rozesadit. Pritelkyne na 32 sedi a ja na 9... dobry je, ze jsem se dival po check-inu na zmenu sedadel a vedle me je volne sedadlo... proste za kazdou cenu rozsadit 😃😂

0 Citovat

oddychnes si:)

0 Citovat

tonic, nemáš na takové poznámky ještě čas? :-)

0 Citovat

tak mozno uz leti naspat :D ale nie, len strasna tragedia sa z toho rozsadzovania robi. vsak ako s tou batozinou. By som vsetky tie lowcosty zakazal a lietal pekne za 10 000 CZK R/T po Europe tak ako sa patri.

0 Citovat

tonic napsal(a):

.....a lietal pekne za 10 000 CZK R/T po Europe tak ako sa patri.

to bych měl najednou volného času... a té dovolené, co by bylo...

0 Citovat

tonic napsal(a):

tak mozno uz leti naspat :D ale nie, len strasna tragedia sa z toho rozsadzovania robi. vsak ako s tou batozinou. By som vsetky tie lowcosty zakazal a lietal pekne za 10 000 CZK R/T po Europe tak ako sa patri.


Kez by, teprve zaciname s tripem 😂 do Londyna nas to rozesadi urcite zase a do Prahy jsem to musel koupit, ikdyz moc nechtel 😂 jo, kdyby to tak bylo, tak to by snad i zahrada byla dodelana po tech letech 😃

0 Citovat

Pokud si nechcete kupovat sedadlo a priority ., zkusil bych udelat  check in opravdu uplne na posledni moznou chvili ,je pravdepodobne ze ty sedadla co jsou nejdrazsi  se  prodaji jako posledni , nebo je  sysem prideli . protoze jinde uz neni misto a jinak eremi necti  moje cancy -) v CR se vsechna legislativa a narizeni EU  dodrzuje naprosto dokonale bez  vyjimky ze ?  -) A konec sveta  by tp pro me nebyl  a ano prisel by nekdo novy  treba level  -) za  50 haliru  letenky   ..sakra tolik volna nemam ani ja  -))

0 Citovat

Tak stavkou 25-26/7 bylo ovlivneno cca 100k lidi, pri minimalni kompenzaci to RyanAir dela 25+ mio euro. Jak moc to v te firme musi byt spatne, ze to necha dojit az k takovemu bodu.

0 Citovat

Normalni den u ryanair:

"Hello RyanAir, my actual Flight from Cologne to London Stansted got cancelled on 27th July, So I was rebooked to another flight next day morning to Manchester but that flight also got cancelled. Will you now talk about the compensation for the person who is stranded in the airport for more than 24h without sleep and food and missed 2 flights? There was no arrangement of food and drinks given by the airport staff (there was no ryanair staff available). Reply to my query."

Na chvili by se meli na ten facebook vykaslat, jamile daj nejaky prispevek je hned pod nim 200 komentu o zpozdenych letech a neplneni povinosti.

0 Citovat

DimikUK napsal(a):


A proc to zdarma nevybukujes aby jste sedeli spolu? 


Na to jsem linej, ale na pondelni let sedime jen ob dve rady 😂 ikdyz bylo jeste 13mist volnych po celem letadle 😃 

0 Citovat

No hlavně, že nejsi línej nás tady informovat, jak daleko od sebe sedíte na každým letu. Myslím, že to upřímně zajímá drtivou většinu zdejších čtenářů. 

0 Citovat

[citace="zelig"]

No hlavně, že nejsi línej nás tady informovat, jak daleko od sebe sedíte na každým letu. Myslím, že to upřímně zajímá drtivou většinu zdejších čtenářů. 

  

Hezkyyyy

0 Citovat

Tímto bych chtěl poděkovat všem, co se starají o tyto stránky za jejich výbornou práci (hodnotný příspěvek dorazí brzy;) ). Díky Vám jsme měli dokonalou dovolenou a vše klaplo podle plánů. Posledních pár okamžiků před odletem už mě chtěla manželka omráčit, abych už konečně přestal přeměřovat kufry. Nakonec to bylo zbytečné. Lehký rekap pro všechny podobně nervózní, jako jsem byl  já:

2 dospělí, 2 děti, 4 příruční zavazadla (z toho 3 kousky cca 2 cm přes míru).

Trasa Wien-Malta-WIZZAIR: kabelka léků v orig.platíčkách, drogerie do limitu. Celníci nám sebrali jen Panthenol-hořlavina (byla to ode mne zkouška). U gatu běhala letuška a všechny kufry na kolečkách dostaly cedulku a šly rovnou do zavazadlového prostoru. Odebíraly je hned za gatem na vozíky. Syn měl jen batoh na zádech, ten mu zůstal do kabiny. Všichni jsme měli ještě nějakou brašnu, nebo kabelku přes rameno, s tím nebyl žádný problém. Nevšiml jsem si, že by se konala nějaká priority fronta, vše šlo ale rychle. Asi i díky tomu, že nikdo nevážil, ani neměřil zavazadla! Neviděl jsem ani rám na kontrolu. 

Trasa Malta-Bratislava-RYANAIR: přes celníky v pohodě prošel opal.krém 250ml a 3 jednorázové žiletky. Na gatu 2 fronty - priority a obyč. Zase přiběhla letuška, oblepila kufry na kolečkách, zbytek nechala. Nikde rám na rozměry, ani váha. Kufry s námi šly do busu a nechávaly se až u letadla. Vše přes rameno zůstalo u lidí.

Takže hlavně v klidu ;)

0 Citovat

Btw. jednorazove ziletky by ani nemali byt preco problem, nie su medzi zakazanymi predmetmi.

0 Citovat

Jo, je to detail. Ale znáte to : lidi se ptají na kdejaký kraviny 😎🤔

0 Citovat

zelig napsal(a):

No hlavně, že nejsi línej nás tady informovat, jak daleko od sebe sedíte na každým letu. Myslím, že to upřímně zajímá drtivou většinu zdejších čtenářů. 


Vetsina lidi zde pise i vetsi kraviny nez ja, staci to procist o par stranek zpet 😉

0 Citovat

Vie niekto poradit? Pocestujem s pani (74r.) v ramci EU a v OP ma uvedeny datum expiracie "neobmedzene" (dochodcom sa take vydavaju). Mam problem pri online check-ine cez appku, kde je kolonka pre datum expiracie. Neviem, co tam vlozit a obist to nemozem. Ma niekto s niecim takym skusenost? Riesili ste to s Ryanairom? Pas ako druhy doklad pani nema.

0 Citovat

Dejte tam jakékoliv datum v budoucnosti (přesahující cestu).

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Dejte tam jakékoliv datum v budoucnosti (přesahující cestu).


Tiez sa mi ta moznost pozdavala... Medzicasom som vsak narazila na clanky, ze dokonca aj pasova kontrola na niektorych letiskach s tym ma problem! V cudzej reci pracovnici nerozumeju slovu "neobmedzene" a nechcu vraj ludi pustit do lietadla. Dochodcovia su z toho v strese, lebo samozrejme maju narok cestovat s OP v ramci EU. Letim na klientske centrum, ci vobec mozu dochodcovi vydat OP s dobou urcitou. Alebo, ci si pani musi uplne zbytocne urychlene vybavit pas. A zbytocne minut peniazky... vdaka nasim uradom.

0