Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Nikde v podmínkách nevidím, zda odbavené zavazadlo za 8 € je nějak omezené rozměry, je tam akorát napsaný max. váha 10 kg. Předpokládám teda, že není.

0 Citovat

Ja som si najprv hovorila, ze to nie je az taky zly krok. Ze za 8€ si s priatelom dokupime jedno zavazadlo a mozeme so sebou vziat nozik, turisticke palice a alkohol :) Potom mi ale doslo, ze by sme museli dokupit zavazadlo pre oboch, lebo nase batohy by nepresli na palubu ani prazdne (kovova konstrukcia cca 55cm), takze to uz je 4x8€ (alebo 2x8 a 2x6) a to uz moc vyhodne nie je.

0 Citovat

Breathe napsal(a): Nikde v podmínkách nevidím, zda odbavené zavazadlo za 8 € je nějak omezené rozměry, je tam akorát napsaný max. váha 10 kg. Předpokládám teda, že není.

Hovorí sa tam o "veľkej" kabínovej batožine, z toho vyplýva, že rozmery sú obmedzené na 55cm x 40cm x 20cm a váhu 10 kg.

0 Citovat

Ale ak sa bude batožina odovzdávať na check-in prepážke, tú kontrolu presných rozmerov si v praxi predstaviť neviem.

0 Citovat

Ja ked tak rozmyslam, minule som sa vytesoval ako som sa kompaktne nabalil, ale ked som batoh polozil na vahu, tak mi ukazala 6 kg. Z dovoleniek idem pernamentne "pretazeny", naposledy z Vietnamu mala nestastnica prirucnu 16 kg :D , nastastie ani Cebu, ani UIA to nevazili, ale v Boryspole som si bol isty, ze ten batoh do klietky nevopcha ... a na gate ked museli vsetci pasazieri merat, tak sa prekvapivo vosla ... z toho mi vychadza, ze ta klietka musela byt vecsia a Ryan to teraz okopiroval :D Berem to ako prokazanicky pristup lebo ludia sa hadali o trciace kolecka, teraz uz bude vo vyhode Ryan lebo spravil vecsiu klietku ako je povoleny rozmer, no a kto teraz (A ze ich bude) neprejde ... jeho chyba :)

0 Citovat

Najhoršie na tom je, že fóra budú znovu plné otázok typu "mám Tesco igelitku o 2cm širšiu ako je povolené. Nejaké skúsenosti z Haugesundu, ďakujem"

0 Citovat

jery napsal(a): Ale ak sa bude batožina odovzdávať na check-in prepážke, tú kontrolu presných rozmerov si v praxi predstaviť neviem.

Ja som raz vkladal na check-ine batožinu do klietky.
0 Citovat

ako iste, "klietky" tam dať môžu, ale myslím že to bude skôr len o kontrole váhy.. teda pokiaľ batožina nebude na prvý pohľad jasne nadrozmerná.


edit: ale ako si pozerám tie nové podmienky https://corporate.ryanair.com/ne...ng-delays/

fakt to nie je úplne jednoznačné, či ten obmedzujúci rozmer sa týka aj batožiny 10kg, ktorú budem odovzdávať na prepážke (teda nie pri gate, nie priority za 6eur, ale drop off prepážka za 8eur).

hlavne tá odpoveď na otázku 16:

16.Why don’t you make the 10kg bag free check in, if bags at gates is the problem?

This would only move the problem with gate bag delays from the boarding gate to the bag drop desk.
0 Citovat

To zas bude slz

0 Citovat

Už se nemohu dočkat, až se tu objeví nějaká mikirova zevrubná analýza a obhajoba Ryanairu :) 

0 Citovat

:-))) Zrovna jsem si říkal, že chybí vyjádření ambasadora...


0 Citovat

Ryanair prostě přišel na to, že je možné vybírat peníze i za příruční zavazadlo a využil toho.

Birkin bag od Hermés lze přepravovat i nadále bez poplatku - a to se vyplatí.

0 Citovat

Jebat celej Ryan a pokud s nimi někdo lítá, ať nebrečí.

0 Citovat

A co na to Michal? Uspokoji sa s 34,49% objemu povodnej batoziny? alebo si priplati 18,19% z priemernej ceny letenky? :D (Sorry musel som si rypnut :D )

0 Citovat

Priority bude zvyseno na 95lidi? Nekde jsem to zahledl a nemuzu dohledat.

0 Citovat

Tak vy o vlku a vlk za dvermi -)) Priznam, ze na to tady cumim uz delsi dobu a nejak uz na me Irsko pusobi tak , ze zacinam byt natvrdly a ne a ne to nejak  pochopit 

Ale to je jejich  vseobecna  mentalita  ( netyka se jen Ryanairu  a letecke dopravy) vymysli , pokud  tedy vezmeme do uvahy , ze Ir mysli . protoze mysleni boli , jak  jsem po 16 letech pobytu zde pochopil , neco , co nedokaze  vysvetlit ani  sef

Proste je to tak chaoticky napsano , ze se v tom jaksi neorientuju.... pochopil jsem male zavadlo  , neresim uz delsi dobu non priority  a ke kazdemu letu si proste tech 6 euro + 3 euro za vyber sedadla priplatim

Ale nejak me neni jasny ten system s velkym  prirucnim zavazadlem tedy ten rozmer  55x 20 x40 , pro priority se nic nemeni a beru si ho do letadla ? nebo ho taky odevzdavam  jako  non priority  u  odbavenych zavazadel ?

To non priority tak nejak  chapu v tom,  ze  nakladani  prirucnich zavazadel odebranych az  u letadla zdrzovalo . ale pokud by teda  i priority cestujici mel  odevzdavat  vetsi zavazadlo jako odbavene , tak to srazi vyhody priority

0 Citovat

Tak , jeste jednou , nechal jsem se zblbnout   temi rozmery  , jak jsem tedy pochopil ,pro priority se nemeni vubec nic , zaplatim si  6 euro jako doposud a mam jedno male vylepsene  o vetsi rozmer a druhe normalni   jako dopusud

A pro non priority je jedno male vylepsene o vetsi rozmer a druhe si uz nebudou moct nechat  odebrat u letadla , ale musi ho na desku dat jako odbavene za  8  euro

Takze vlastne  kdyz se tak zamyslim , tak to je  zlepseni , bud si zaplatim 6 euro , mam obe zavazdla u sebe , nebo si zaplatim 8 euro a  jedno zavazalo soupnu  na desku

Jen k tomu  nemuselo byt tak sahodlouhe a komplikovane vysvetleni , ktere spis lidi zblbne  nez aby pomohlo

Negativni vec  teto inovace bude  to ,ze fronta priority  zacne byt vetsi nez non priority
0 Citovat

@voughne :-) Michal teď nemá čas nic řešit bo plánuje Mexiko... Ale o kom se mluvívá, nedaleko bývá.


0 Citovat

Ahoj, 

nemáte někdo zkušenost, jak moc se mění cena odbaveného zavazadla? Už teď vim, že si ho potřebuju dokoupit, ale stojí to 2100, což je cena letenky :/ Tak nevim, jestli ještě nepočkat, že by se cena třeba snížila (píšou, že cena se průběžně mění).... Díky :)

0 Citovat

voughne napsal(a):

A co na to Michal? Uspokoji sa s 34,49% objemu povodnej batoziny? alebo si priplati 18,19% z priemernej ceny letenky? :D (Sorry musel som si rypnut :D )

Stejně jsem už létal s batohem s rozměrem malé příruční batožiny. na ten víkend to stačí :D

@cali: dopřávám si break na Kypru s Levelem ;) ta fotka je trochu opilá. Vím. 


img-20180823-132428.jpg

0 Citovat

Tereza napsal(a):

Ahoj, 

nemáte někdo zkušenost, jak moc se mění cena odbaveného zavazadla? Už teď vim, že si ho potřebuju dokoupit, ale stojí to 2100, což je cena letenky :/ Tak nevim, jestli ještě nepočkat, že by se cena třeba snížila (píšou, že cena se průběžně mění).... Díky :)

Kup to hned, pak se to zdraží, klidně o 20 ecek. Jsou to svine...

0 Citovat

Tak jsem nasel ten krasny obrazek co je zde postnuty a ty komentare pod tim 😪 rubrika cestujeme dementne by nestacila 😃

PS: zna nekdo odpoved na moji otazku?str. 43 😃

0 Citovat

Ak myslis tu na 44 strane (na str.  43 ziadna otazka na ktoru by sa dalo odpovedat)  ohladom poctu priority tak ...


12. How many wheelie bags can you fit on board? 

Approx. 100 wheelie bags will fit in the overhead lockers which more than facilitates all priority passengers.

0 Citovat

To jsou ty zápaďácký vymoženosti Rajenéry, Ísydžety, Vizéry…

Nakonec to dopadne jak s palivovými příplatky - letenky budou ve vyhledávači za korunu, zdarma bude jen peněženka v kapse a když přidáš zavazadla na všechny úseky, tak budeš na úrovni běžných aerolinek...oni z tebe ty peníze dostanou tak jako tak. 

To už se vyplatí zvážit, jestli si ty kufry neposlat napřed třeba Fedexem, nebo TNT. 

0 Citovat

Toje furt zápaďáci, kapitalisti, ale posílat Fedexem, to nevadí, co? Tady už je západ dobrej i pro Mrazíkovo panství, co?

0