Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Asi jsem u FR vazne V.I.P. mi to funguje i kdy bych uvital  jednodussi  postup  , co muze s Wizz vyjit levneji , sem tam asi muze , ale obcas asi  takove zvlastni destinace ...-)

0 Citovat

Zdravím a mám líný dotaz - jak moc dopředu hledat letenky z Prahy do Říma? Jestli na říjen-listopad už teď, nebo ještě počkat, nebo už je pozdě a nadělím je k vánocům a pojede se na jaře

0 Citovat

Rim uz jsem tu pred casem resil . zalezi jestli chces letet  primo nebo s prestupem  , 

Jinak dneska  je u Ryanairu  payday  sale a  25 % sleva  na lety  v listopadu a prosinci 

Z Prahy primo nejlevnejsi  585 Kc a  zpet  21 euro, takze prestup asi nema cenu resit  i kdyz z Berlina  to je  i za  18 euro

Pokud je to okolo  20 -25 euro OW tak  kupuju
0 Citovat

Taky bych to kupoval. Ty ceny vypadaj dobre. Muže se stát, ze ještě bude nejaka akce do listopadu, ale možná taky ne :). Za 25€ one way taky kupuju

0 Citovat

koukala jsem ráno a nic tam nebylo! Tak jdu hledat

0 Citovat

Tak žádné zajímavé slevy nepřibyly, ale těch pár stovek už mě nezabije. Rozhodovala jsem se mezi podzimním Římem a jarními Benátkami, ale dospěla jsem k závěru, že nejlepší bude podzimí Řím a jarní Benátky

0 Citovat

Asi spatne vidim😇, ale nenasla jsem na webu, zda pro deti je mozno vzit zdarma vybaveni - auto podsedak????. Vidim tam vybaveni pro kojence, deti jsem nenasla, spis mi to prijde jako smichane kojenci/deti, no nejsem si jista. U jinych aerolinek to je. Diky.

0 Citovat

ne nemůže se vzít pro děti nic navíc, kromě zakoupeného zavazadla a tedy pochopitelně zavazadla zdarma 40x30x20

0 Citovat

Can I use my airline approved car seat onboard?

Yes. You can bring a car seat onboard for use by an infant or child as long as it is approved for aircraft use and has a 5 point harness. If you are using a car seat for an infant under 2 you will need to purchase a separate seat for them.

2 pieces of infant equipment are carried free of charge (per infant/child) - a pushchair plus one of the following: car seat, booster seat or travelcot).

Airline approved car seats

You can bring a car seat onboard for use by an infant or child as long as it is approved for aircraft use and has a 5 point harness.

The car seat must:

· Be forward facing

· Fit in the 42.5 cm (16.8 inches) space between the armrests of an aircraft seat.

· Be certified for use onboard aircraft as follows:

                  European car seat– the seat must have a CE sticker and

                  "Certified for use on aircraft" printed on it.

                  U.S.car seat– the seat must have a FAA sticker and

                  "Certified for use on aircraft” printed on it.


Customers who have purchased a separate seat for an infant using an airline approved car seat onboard are entitled to a free 10kg cabin bag allowance plus a small second bag and have the option to purchase a checked bag.



Please note: if you are booking a separate seat for an infant (8 days – 23 months) using an airline approved car seat onboard you will need to contact our call centre to make the booking for all passengers, add the car seat details and allocate a suitable seat onboard. Website discounts will be offered for this booking.



If a car seat is being used onboard for a child over 2 years then the booking for all passengers can be made on our website, but you will need to contact us to add the car seat details and allocate a suitable seat onboard.

0 Citovat

No to prave jsem cetla a 

2 pieces of infant equipment are carried free of charge (per infant/child) - a pushchair plus one of the following: car seat, booster seat or travelcot).


A tady to prave moc nechapu: infant (equipment) neni pro dite a v zavorce zase (na kojence/dite)... a kojenec zase nepouziva podsedak (booster)😂


Zbytek pak se resi jen certifikovane sedacky na palubu a to podsedak neni.
0 Citovat

Booster je podsedak a je to aj pre child:) ved Ryanair má chat, overte si to tam

0 Citovat

dobrý den,

tak to vypadá, že v den mého odletu se bude zase stávkovat, má někdo zkušenosti z minulé stávky jak teď mám postupovat ?


0 Citovat

@dana nevim odkud mas info. ze by mela probehnout stavka ,kde a kdy? .Pokud by to mela byt stavka pracovniku leteckeho provozu ,tak je smula , pokud primo stavka zamestnancu Ryanairu ,tak  klasicky zadost o  kompenzaci ,pri odmitnuti ,to zadat agenture co se tim zabyva , porad lepsi dostat sice  jen 180 euro misto  250 ,ale aspon neco . Agenture bych to zadal az po mesici  a dvou urgencich  primo Ryanairu .

Nejak se mi ale nezda , ze by mela probehnout stavka ,uz tak nizkyma cenama ztraci  Ryanair docela dost zisku  a  ze drzi nizke ceny i ve vrcholu sezony je  pro jeho zakazniky pozitivni ,navic probihaji casto akcni nabidky
0 Citovat

@dana   aha  tak jsem nasel  ze  piloti Velke Britanie  odhlasovali  stavku   2x v 5 dnech , ovsem za prve neni uvedeno,  kdy by to melo probehnout ,za druhe zrejme  Rynair nahrazuje  v predstihu  piloty  z Velke Britnie  jinymi ,pokud by skutecne nastal Brexit  31 rijna bez dohody , tak by se asi menily zamestnanecke podminky .Navic, O Leary se vyjadril v tom smyslu , ze  Britanie  udelala nejvetsi nesmysl za poslednich 100 let  a nedivil bych se , kdyby se i  bez  nejakych zmen snazil o propusteni  Britskych pilotu

0 Citovat

Takze jsem nasel  podrobnosti   melo by se jednat o  22-23.8. a  2.-4.9

https://www.bbc.com/news/business-49270120


Zajimavy clanek ,nejen o planovane stavce  a jak jsem predpokladal, ma to trosku souvislost  s Brexitem ,v jedne ceske verzi  je  uvedeno , ze na jedne strane Ryanair propousti ,na duhe  prijima ,  o prijimani  neni v anglicke verzi  zminka , v druhe ceske verzi  kterou jsem nasel je zminka i o irskych pilotech, kdy se melo  o stavce  rozhodovat vcera

To abych si naplanoval alespon  2 lety s prestupem a  v pripad zruseni a plneho uspechu by byla  zimni exotika  pro pristi rok  zadarmo -))

0 Citovat

Dobrý den.  Nemáte někdo zkušenosti s tímto? Letíme s Ryanair 2 dospělí + 2 děti (9+12). Při koupi letenek jsem udělala chybu a pod 9leté dítě jsem vložila to, kterému je 12 a naopak. Díky tomu nyní nemohu provést online check in pro děti (nelze vložit správný věk) Potřebovala bych je pouze prohodit, což už online zdarma nelze provést. Přímo na Ryanair mi doporučili, ať online check in provedu pouze pro dospělé a online a check-in dětí mi provedou na letišti zdarma, když jde pouze o přehození dětí a online to nelze provést. Moc se mi to nezdá, nemáte s tím někdo zkušenost? Díky

0 Citovat

Řešil jsem něco podobnýho, když jsem bratránka koupil jako dospělýho. Vyřešeno přes Ryan livechat a check in skutečně musel být až na letišti a zdarma. Měl jsem screenshoty pro jistotu. 

0 Citovat

Některé komentáře fakt pobaví :-D


screenshot-1.png

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Některé komentáře fakt pobaví :-D

Cekal jsem jeste nejakou narazku na pristani 😀 

0 Citovat

Ahoj, nesetkal se někdo se stejným problémem? Při online checkinu z BTS na INI nemám možnost zadat občanku, nabízí se mi jen pas, do Srbska se ovšem normálně cestuje na OP, nějaká novinka u ryanu? 

0 Citovat

Setkal. Zadej číslo občanky.

0 Citovat

Myslel jsem si to, děkuji 🙂

0 Citovat

Nemáte někdo čerstvou zkušnost, jak je to u Ryanair, když letí rodina? (2 dospěli a  2 děti, koupeno najednou.)

Stále u nich platí, že rozhodí násilím i v tom jednom rezervačnímu kódu všem sedačky tak, že donutí seating mít prostě placený?  
0 Citovat

Bohužel, stále to tak funguje. Pro dospělého si vždy musíte koupit sedačku.

0 Citovat

Dnes mě Ryanair mile překvapil (možná jen proto, že jsem nečetl podmínky 😂). Posunuli nedělní lety z Bergama do Brna asi o 10h dopředu. Letíme až za 2 měsíce, tak nevím, jestli museli, ale přehodili nás zadarmo na požádání na let do Vídně. Na FB se sice tvářili, že pomůžou, ale pak mě odkázali na telefon, ale po mé "nadšené" poznámce jsem dostal link na jejich chat, který jsem zatím neznal, protože nepotřeboval, a tam bylo za chvilku vyřízeno. Kdyby se tak chtěl Wizzair inspirovat a nesměroval všechno jen na své debilní nedodělané formuláře na webu a dobře placenou linku...

0