Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

@eremi: Děkuji, taky přeji pěkné a pohodové svátky.

0 Citovat

jooo s RY jsem se před cca 6-10 létal i víckrát do roka a projel tak hodně míst za neskutečný peníze, dnes je to vážně trochu jinak, hlavně v sezónách btw teď se chystám koupit něco na červen/červenec něco, ale cena zatím dost vysoko - navíc  za poslední týden šla trochu nahoru - mám zkusit počkat na leden/únor, co myslíte? :)

0 Citovat

Pockej na leden, Ryan to ted vyspuntoval pred Vanoci nahoru

0 Citovat

Tohle jsou vždycky debaty o ničem :D. Prostě kdo chce lítat za pár korun, checkin si udělá pár hodin před odletem v mobilu, stačí mu malej batůžek a přežije když se nebude hodinu držet za ručičku, ten ať si letí s Ryanairem. 


Pokud někdo potřebuje kufr, sedět vedle manželky a checkin si chce dělat na letišti, ať si vybere jinou společnost. 


Je to pořád to samý dokola, co kdo chce :). Já si třeba radši zaletím do Budapešti za 250 zpáteční jentak s batůžkem, než za to dát třeba 5 000 a mít v tom kufr, kterej nevyužiju. 

0 Citovat

https://zdopravy.cz/sef-ryanairu...nte-39409/

0 Citovat

mikir napsal(a):

https://zdopravy.cz/sef-ryanairu...nte-39409/


To je přesně zmrdovství Ryanairu o kterém byla řeč.  MAXy jsou na nejlepší cestě stát se DC-10 21. století.

0 Citovat

Zuzana napsal(a):

Tohle jsou vždycky debaty o ničem :D. Prostě kdo chce lítat za pár korun, checkin si udělá pár hodin před odletem v mobilu...

Ale o to přeci vůbec nejde. Nemám problém zaplatit za SLUŽBU (zavazadlo, priority, jídlo, sedadlo - rozhodnu se, zda takovou věc potřebuji nebo ne). Jenomže "to že mě nerozhodí po letadle" nebo "to že můžu udělat check-in v rozumném době před letem" přece není žádná služba navíc. Vždyť oni chtějí zaplatit za to, aby mi nesrali na hlavu. To ti jako připadá normální???

0 Citovat

A jini nebudou Maxy ve sve flotile mit  kdyz se schvali  k provozu ? Smartwings  s nima letel  i kdyz se uz nesmelo ...

Jinak spis  klasicka reklama  O Learyho  ( litani  u tyce , let s jednim  pilotem   atd  )

Dneska zatim  nikdo  nevi  kdy a jestli vubec  Maxy  vzletnou .

Po padu Maxu  u  Lion  air  jsem premyslel zda  s Lionem poletime  ,ale nakonec  jsme leteli  a  Ethiopean  je klasicka aerolinka ,,,,takze to je proste jen   typicky komentar MOL nic vic
0 Citovat

mikir napsal(a):

A jini nebudou Maxy ve sve flotile mit  kdyz se schvali  k provozu ? 

Problém s pochopením textu? Jde o absenci transparentnosti. Získat důvěru obecné populace k MAXům bude složité, tím že budou před lidmi tajit, s čím vlastně poletí, dosáhnou přesného opaku.

0 Citovat

rsaf ,  taky mi vadi  rozhazovani  i   to, ze bez vyberu sedadla  mohu check in  udelat az 48 hodin  pred  odletem , ale jestli to je nebo neni  sluzba navic,  je uz uhel pohledu ,,

nechces sedadlo , neni problem ,ale posadime te kam chceme my , stejny  pohled na ten check in .. takze ona to svym zpusobem  je jakasi sluzba  i kdyz zdanlive  nic navic , lze to nazvat  podminky letecke spolecnosti ,

Neakceptujes   nekupuj a nelet ,, ches letet   za 5-nebo 10 euro,  akceptuj podminky ...  sice  rekneme   nemoralni , ale proste  obchodni

  A uprimne  co udelas,  vybukujes  sedadla co nechces  a zadarmo si vyberes ., v letadle zdrzujes  a snazis se prehodit  si s nekym sedadlo ., chceck in  si udelas  pro oba  na mobilu  i kdyz jeden sedi vpredu a  druhy vzadu   a konecne   zavazadlo se snazis taky osidit a jeste si to male misto pod nohy nacpes do binu nad sebou, kam pak ostatni nemaji  moznost dat velke ,,takze de factio  stejne nekorektni  jednani,  jen  ne za ucelem   zisku,  ale ucelem  uspory 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Problém s pochopením textu? Jde o absenci transparentnosti. Získat důvěru obecné populace k MAXům bude složité, tím že budou před lidmi tajit, s čím vlastně poletí, dosáhnou přesného opaku.


Sice mas  pravdu ,ovsem  vis dopredu  s jak zkusenym pilotem poletis ,kolik ma nalitano , nebo zda nahodou neflamoval ,nepil  atd ,, vetsina cestujicich ani  ty letadala  od sebe nerozezna , tak je diskutabilni  zda rikat dopredu cestujicimu letis s Maxem, muze to byt problem ,, k cemu ta transparentnost  bude dobra  ? Vis treba neco o udrzbe letadel  ktere nemaji   2 pady po sobe ?

A konec koncu jak by to vypadalo v praxi  ? Prijdu k letadlu a zjistim ze mam nastoupit do Maxe  ,.tak co ?  vratim se zpatky do haly nebo , nebo prijede autobus ?  To by asi byl pekny chaos  na letistich
0 Citovat

rsaf napsal(a):

Ale o to přeci vůbec nejde. Nemám problém zaplatit za SLUŽBU (zavazadlo, priority, jídlo, sedadlo - rozhodnu se, zda takovou věc potřebuji nebo ne). Jenomže "to že mě nerozhodí po letadle" nebo "to že můžu udělat check-in v rozumném době před letem" přece není žádná služba navíc. Vždyť oni chtějí zaplatit za to, aby mi nesrali na hlavu. To ti jako připadá normální???

Kliiiiid :))) Zrovna Zuzanin příspěvek je ten totálně o ničem a působí jako by nepochopila, o čem je řeč. Navíc mám pocit, že taky nechápe, že cestují třeba i rodiny s dětmi, které si ty služby navíc prostě přikoupit musí.

K těm MAXům, je to absolutně zvrácené už v tom, že MOL vykládá, že to bude nejbezečnější letadlo na světě a podobně kecy, který prostě nemůže věřit ani on už jen z toho důvodu, že to reálně není a nikdy nebude pravda, když už dva spadly. Je to zase jen jeho urputná snaha minimalizovat ztráty a tvrdohlavé lpění na MAXech, ze kterého cítí zase jen prachy, protože jako jediný se necuká ohledně objednávek a čeká vděčnost Boeingu. Cestující jsou pro tohoto sociopata jen chodící peněženky a jsou mu úplně u prdele. A ono všeho do času, může se taky stát, že MAXy budou soumrak Ryanairu.

0 Citovat

V podstatě všechno, co tady píše mikir v příspěvcích je pravda a musím s ním souhlasit. A O Leary jde holt cestou špatná reklama je taky reklama, ale to je jeho volba a lidi stejně budou létat jak diví.

Jen bych ale dodal, že té naivitě a hysterii ze strany běžných lidí, typu "s tímhle nikdy nepoletim", se fakt už musím smát. Asi málokdo si vzpomene, stejně o tom většina ani neví, na 737 a jejich dávný problém se směrovkami. Tenkrát lidi věděli určitou dobu h*vno a stejně se létalo a letadla padala jak na běžícím pásu. Rozdíl je v tom, že tenkrát se NEVĚDĚLO, co je za problém, tedy mnohem horší situace než teď. Nyní se VÍ, kde je problém a lze ho tedy odstranit, aniž by umírali další lidé. To, že to Boeing věděl už předtím je druhá věc a pěkná svinarna. Ale ja narážím na to, jak ti lidé rozhlašují, že do toho nikdy nevlezou, přitom v minulosti to bylo ještě horší, což ani nevědí.

 Ale ať si klidně létají starými plečkami, když si myslí, že je to ochrání. Jak píše mikir, stejně člověk ví prd, do čeho leze a v jakým stavu dané letadlo skutečně je.

Napadá mě srovnání s teroristickými útoky. Když se někde něco semele, tak se poté najednou v ulicích objeví armáda policistů a vojáků, přitom stejně každej ví, že už to je k ničemu, už je pozdě. To samé s maxy. Teď už je pozdě všude rozhlašovat, že s tím nepoletím, když už se pracuje na nápravě. Tím už si nikdo nepomůže. Nakonec to třeba bude velmi úspěšné letadlo.

Je jasný, že to v Boeingu posrali a nijak se jich nezastavam, jen ať platí kompenzace, ale opravdu si někdo myslí, že by to úřady i Boeing udělali podruhé? To by je už asi opravdu položilo, a to přece žádná normální soukromá firma nechce.


0 Citovat

A připadá Ti normální, že to letadlo nelítá už rok? Asi to nebude něco jako problém se směrovkami.... Taky by asi nepozastavil Boeingu výrobu, kdyby čekal, že by se situace měl změnit a nerezignoval by šéf společnosti, zatím to s MAXy nevypadá dobře, řekl bych. A to šmejdství je to, že to budou lidem tajit účelově. Snad ať si každý rozhodne, jestli poletí nebo ne a ne, že to za něj bude rozhodovat někdo jiný. Případně bych se nedivil, kdyby to FR začali prodávat jako službu navíc, zaplať 10 euro a budeš vědět, čím poletíš :)))

Jinak na druhou stranu, kdyby držel hubu a neprovokoval, tak to můžou vždycky řešit jako plane change a naprostá většina lidí by ani nepoznalo, že letí MAXem.

0 Citovat

Kdyby nebyl vychcánek, tak bude už X měsíců jasno podle rozpisů s čím se poletí, a pokud se něco stane, nastane plane change. A ne něco záměrně tajit. Nakonec z toho udělá Max insurance - zaplať y € a pokud se nakonec poletí Maxem, přebookujeme tě na nejbližší let obyč 737. 

0 Citovat

Eremi ale já tu situaci nijak nezlehcuji. To, že za to někdo musí nést zodpovědnost je samozřejmě jasné. Je to vážná věc. A zrovna v leteckém průmyslu se nevyplácí něco "ochcat". To se Boeingu vymstilo a teď ať pěkně nese následky. Klidně ať to trvá delší dobu, ale jakmile to letadlo znovu schválí, tak nemám důvod neletět.

A znova opakuji, když byl problém se směrovkami, tak se vesele létalo dál a lid o tom věděl prd. Teď se nelétá, pracuje se na nápravě a už teď někteří vyhlašují do světa, jak s tím nikdy nepoletí. Pak uvidí svůj vysněný LM zájezd a nakonec si řeknou "za ty prachy to mámo risknem ne?"

A ano, přístup Ryanairu k této věci je prostě "Ryanairovský" no, to je pravda 

0 Citovat

mikir napsal(a): tak je diskutabilni  zda rikat dopredu cestujicimu letis s Maxem, muze to byt problem ,, k cemu ta transparentnost  bude dobra  ? Vis treba neco o udrzbe letadel  ktere nemaji   2 pady po sobe ?

Svým způsobem máš pravdu, to by mohli cestujícím rovnou říct, že Ryanair bude dělat "céčkové" revize 738 u pasáčků koz v Jordánsku.

0 Citovat

Moc nechápu argument, že v minulosti nevěděli. Když nevěděli, tak asi těžko mohli říci - nesedneme do toho. Teď to prostě ví. Klasický laický risk management => nové éro, spadlo dvakrát, medializované problémy, výrobce lhal/mluvil nepravdu = nemám v něj důvěru. 

0 Citovat

To ze vis , muzes  uz taky pak posoudit tak , ze se zabyvali a to letadlo do provozu pustili ,myslis ze by si nekdo vzal na triko ,ze se to bude opakovat ? Myslim , ze v takovem pripade by uz  Boeing  asi zkrachoval, byt   Maxy  tvori 10 % produkce ,ale samozrejme  ,taky jsem to resil ,protoze jsem koupil  letenky Lionu  tesne pred tim nez  jim to spadlo . dokonce jsem premyslel , ze to necham propadnout a koupim neco jineho , ( mel jsem letenky  Trang- BKK )  pak jsem si rikal ze  Thai Lion  je peclivejsi  nez Lion operujici z Indonesie  a riskli jsme to  ,je to  proste pak psychicka zalezitost 

A stejne bych na to pohlizel, pokud se  Maxy vrati do provozu ,nakonec  tam  byl i urcity podil pilotu co nebyli vyskoleni  a seznameni s problemem a jak maji postupovat  ( pochpitelne za to je Boeing zodpovedny  i konkretni prepravce )

Spis nez  problem s typem letadla , bych treba nechtel letet  se spolecnosti  ,ktera je v Evrope na cerne listine a nesmi litat do Evropy ,nebo treba  pripad Smartwingsu ,kdy zaprel let z jednim motorem pres pul Evropy  ,misto nouzoveho pristani ,navic to ani nenahlasili . kdovi  ale kolik  nebezpecnych situaci zaprou ostatni spolecnosti

0 Citovat

No Mikire na tom seznamu ještě donedávna byly dost běžné aerolinky, včetně třeba toho Lionu nebo Air Asia X. Byl tam i SCAT, který už teď normálně letá do Prahy. Zrovna v případě té Indonésie tam byly úplně všechny aerolinky s výjimkou Garudy a to ne z důvodu, že by jednotlivé aerolinky byly problémové, ale že byl nefunkční úřad pro jejich kontrolu. Což je mimo jiné případ většiny aerolinek v tom seznamu. Mimochodem do USA jsou zakázané všechny thajské aerolinky, včetně Thai Lion nebo Thai Airways. 

0 Citovat

FR tu nic netají. Mají flotilu přes 450 letadel 737-800 a v létě budou mít nanejvýš 10 MAXu, a ani to zdaleka není jisté. Dnes to neví ani Boeing.  Pokud si tedy kupujete nyní letenku nebo si ji koupíte v březnu, není v lidských silách vědet, zda to bude MAX nebo ne. Na velkých bázích rozhoduje o nasazení letadel Ryanair během noci před letem. Takže správný postup je informovat cestující, že nebudou vědět, zda si koupí letenku na MAX nebo ne. Pokud se toho obáváte (a tomu rozumím!), pak je tu ještě easyJet, Wizz AIr, atd.

Ryanair alespoň nedělá prasárny typu létat nad Evropou na jeden motor, jako Smartwings. A ještě k tomu létají načas.


0 Citovat

FR tu nic netají. Mají flotilu přes 450 letadel 737-800 a v létě budou mít nanejvýš 10 MAXu, a ani to zdaleka není jisté. Dnes to neví ani Boeing.  Pokud si tedy kupujete nyní letenku nebo si ji koupíte v březnu, není v lidských silách vědet, zda to bude MAX nebo ne. Na velkých bázích rozhoduje o nasazení letadel Ryanair během noci před letem. Takže správný postup je informovat cestující, že nebudou vědět, zda si koupí letenku na MAX nebo ne. Pokud se toho obáváte (a tomu rozumím!), pak je tu ještě easyJet, Wizz AIr, atd.

Ryanair alespoň nedělá prasárny typu létat nad Evropou na jeden motor, jako Smartwings. A ještě k tomu létají načas.


0 Citovat

FR tu nic netají. Mají flotilu přes 450 letadel 737-800 a v létě budou mít nanejvýš 10 MAXu, a ani to zdaleka není jisté. Dnes to neví ani Boeing.  Pokud si tedy kupujete nyní letenku nebo si ji koupíte v březnu, není v lidských silách vědet, zda to bude MAX nebo ne. Na velkých bázích rozhoduje o nasazení letadel Ryanair během noci před letem. Takže správný postup je informovat cestující, že nebudou vědět, zda si koupí letenku na MAX nebo ne. Pokud se toho obáváte (a tomu rozumím!), pak je tu ještě easyJet, Wizz AIr, atd.

Ryanair alespoň nedělá prasárny typu létat nad Evropou na jeden motor, jako Smartwings. A ještě k tomu létají načas.


0 Citovat

FR tu nic netají. Mají flotilu přes 450 letadel 737-800 a v létě budou mít nanejvýš 10 MAXu, a ani to zdaleka není jisté. Dnes to neví ani Boeing.  Pokud si tedy kupujete nyní letenku nebo si ji koupíte v březnu, není v lidských silách vědet, zda to bude MAX nebo ne. Na velkých bázích rozhoduje o nasazení letadel Ryanair během noci před letem. Takže správný postup je informovat cestující, že nebudou vědět, zda si koupí letenku na MAX nebo ne. Pokud se toho obáváte (a tomu rozumím!), pak je tu ještě easyJet, Wizz AIr, atd.

Ryanair alespoň nedělá prasárny typu létat nad Evropou na jeden motor, jako Smartwings. A ještě k tomu létají načas.


0 Citovat

FR tu nic netají. Mají flotilu přes 450 letadel 737-800 a v létě budou mít nanejvýš 10 MAXu, a ani to zdaleka není jisté. Dnes to neví ani Boeing.  Pokud si tedy kupujete nyní letenku nebo si ji koupíte v březnu, není v lidských silách vědet, zda to bude MAX nebo ne. Na velkých bázích rozhoduje o nasazení letadel Ryanair během noci před letem. Takže správný postup je informovat cestující, že nebudou vědět, zda si koupí letenku na MAX nebo ne. Pokud se toho obáváte (a tomu rozumím!), pak je tu ještě easyJet, Wizz AIr, atd.

Ryanair alespoň nedělá prasárny typu létat nad Evropou na jeden motor, jako Smartwings. A ještě k tomu létají načas.


0