Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Jedine ak coronavirus dostanete uz v Česku

0 Citovat

Nejak moc nerozumim  pojisteni letenky  za 259 Kc    300 Kc , ze by predpoklad, jako kdyz koupim letenku za 10 euro, ze bude  odskodneni  a vyinkasuju  250 euro ?

0 Citovat

Řeším podobnou záležitost, na příští pondělí mám u easyjetu koupené letenky z Neapole do Benátek a následně po pár hodinách času na návštěvu mesta do Prahy. Za současné situace bychom tuto zastávku nejradši vynechali. Jsem zvědavý, jestli třeba vyjde easyjet za dané situace vstříc a bude ochotný letenky prebookovat na přímý let z Neapole do Prahy...

0 Citovat

Vulcan163 napsal(a):

Myslíte, že RyanAir by vrátil peníze za letenky při koupi tohoto pojištění?


Myslím že se musíš podívat do podmínek, jaké okolností považuje Ryanair, respektive pojišťovna za neočekávané. Je to produkt nabízeny Ryanairem, očekávej milion výluk z plnění a ojeb celkově.

Osobně si myslím, že je otázkou jen několika málo dní než Italové začnou omezovat lety. Vzhledem k ohniskům nákazy, vypadají BGY, BLQ, VRN, VCE a TSF jako horcí kandidáti.

0 Citovat

Benátský karneval zrušen, oznámil tamní guvernér Luca Zaia: "...he replies that measures about to be announced will cover that and even more."

https://www.dpa-international.co...33037#news

Takže  je otázka, jak to vůbec bude s provozem na tamních letištích a případném rušením letů...

0 Citovat

Zatím nijak, zatím se lítá vesele. V horizontů pád dní ne-li několika se ukáže, jak to bude nakonec. Dle mého, pokud se to rozšíří nějak ještě více, tak nejspíše Sever Itálie se zavře, možná celá Itálie. 

0 Citovat

Zdravím, řeším tu trochu problém s letenkou. Registrovala jsem jméno, které má přehlasované ü. to se mi potom změnilo na ue. Takže jméno Wünsch je na letence Wuensch. Myslíte, že je to problém, nebo to budou akceptovat? Aby potom nenastala situace nevpuštění na palubu. Děkuji za jakoukoli radu!

0 Citovat

Problém nebude a do budúcna si zapamätajte, že letenky a rôzne lístky v zahraničí sa kupujú bez diakritiky

0 Citovat

Ještě aby byl, když je to správně. Ü se přepisuje jako ue, ö jako oe a ä jako ae.

0 Citovat

Ale podstatné je, jak to má přepsané do latinky v dolní části pasu. Nejsem si jistý, že u češtiny platí stejná pravidla jako u němčiny.

0 Citovat

Dobrý den,


Nikde jsem to tady nedohledal ale kupoval jsem si bohužel na březen letenky do Benátek, může se stát že tam poletím a v tom případě bych chtěl slyšet od Vás nějaké zkušenosti s příručním zavazadlem.


Minulý víkend jsem ještě doplácel větší zavazadlo a přednostní nástup protože rozměrově jsem si mohl strčit ledvinku pod sedadlo, mám 44 litrový batoh Cabin Zero o rozměru 55 x 40 x 20.


Po zakoupení mi přišel email že mám nárok na cestovní tašku tedy příruční zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25

Tak se tedy děsím, jestli mě v tomhle případě na palubu s mým batohem pustí.


Děkuji

0 Citovat

No to uvedené příruční zavazadlo bys měl mít jako druhé k tomu většímu, které sis koupil s přednostním odbavením. Však se podívej do té rezervace

0 Citovat

V rezervaci je to jasně napsáno, pokud máš priority boarding, máš  55 x 40 x 20 a 40 x 20 x 25.

0 Citovat

Ryanair bude vracet peníze za letenky pro lety s Boeingem  737 MAX, pokud budou mít cestující obavy  s tímto typem letět.

Vrácení peněz bude podmíněné příjezdem na letiště a zrušením až na letišti.

Důvod - Ryanair nemůže zaručit na kterých trasach se budou tyto letadla pohybovat.

https://simpleflying.com/ryanair...g-737-max/

0 Citovat

@Audit: odkazovaný článek začíná slovy "Ryanair is considering ...", tj. že možnost vrácení peněz zvažuje . Nikoliv že je to hotová věc. To jen tak pro pořádek.

0 Citovat

Dobře vědí, že bude málo lidí, kteří zruší letenku až na letišti, v podstatě těsně před nástupem do letadla. Vrácení peněz za samotnou letenku nezachrání ztrátu za celou cestu a rozhodně nepokryje nákup jiné letenky na poslední chvíli. A zrovna zákazníci Ryanu jsou citliví na každé euro navíc. 

0 Citovat

Ahojte, zrušený let s Ryanairem z důvodu uzavření bratislavského letiště - refundační formulář přes opakované snahy nefungoval, jejich podpora už nereaguje a 21 dní, po kterých slibovali automatickou refundaci, už uběhlo.


Co teď? :D

0 Citovat

nechat to vyhnit, protoze cena letenky (tipuju nizsi desitky euro) za ten cas nestoji.

0 Citovat

Daniel napsal(a):

nechat to vyhnit, protoze cena letenky (tipuju nizsi desitky euro) za ten cas nestoji.


Jsou v tom 4000 Kč. To by mě mrzelo pak, kdybych to nechal vyhnít:)

0 Citovat

mam v letenkach 200k a budu prestasten, pokud alespon polovinu dostanu v cash... na druhou stranu ryan me zatim nevypekl. k tvemu pripadu. hned po uzavreni letiste mne prisla sms a email, kliknul jsem na refund a za par dnu na uctu. Takze penez o ryanu se dockas, ale nebude to hned.

0 Citovat

Některé lety z důvodů chyb refundovat nešly a ať jste dělali co chtěli, k "refundováno" jste se neproklikali. Já se dokonce dostal k tomu live supportu a tam mi řekl, že o refundaci zažádal. Už to také budou 3 týdny, tak jsem zvědavý. Ale začnu to řešit nejdřív po 4 týdnech. Ale je vtipné, že někdo to dostal za pár dní a někdo musí měsíc čekat :D

0 Citovat

První let jsem žádal jen přes tlačítko refundovat a za 5 kalendářních dní to přišlo. Další už jen přes formulář, kde mluví o 20 pracovních dnech (plus samotná doba převodu peněz), takže dokud to není měsíc, nemá smysl to hrotit. 

0 Citovat

Pokud chcete dělat refund u Ryanair, tak nejvhodnější doba je v noci, já to dělal ve 3:00 a bez problému hned napoprvé.

0 Citovat

Audit napsal(a):

Pokud chcete dělat refund u Ryanair, tak nejvhodnější doba je v noci, já to dělal ve 3:00 a bez problému hned napoprvé.


Nakupujete letenky přímo přes dopravce? Já myslel, že jen přes edreams.
0 Citovat

Mám nakoupeno jak přes Prime (tam se mnou normálně komunikuji a řeší způsob refundu), tak i přímo přes Ryanair, kde jsem zajišťoval letenky pro známé.

0