Praha (PRG)
Matěj si s tou medializací nedá pokoj, dokud mu někdo z managementu letiště nerozbije hubu.
A námezní pisálek v dezinfo médiu samozřejmě zatajil čtenářům, že preboarding se dělal dávno před ohrádkami a pax se štosovali do nástupních mostů či busů.
S tímhle už nemám nic společného, už si to žije vlastním životem. Poslední kdo mě oslovil, byl idnes před měsícem. Mimochodem ještě update k těm poslaným zavazadlům, vyjádření ÚCL je, že Menzies řekl, že už se to víckrát nestane, takže úřad to uzavírá 😀
Já myslím ,že je mnoho povyku pro nic tu půlhodinku až hodinku (a tolik to snad ani netrvá) bez WC snad vydrží všichni a nohy máme také .. Vlastně jsem takto nedávno odlétal do Budapešti a ani mi nějak nedocvaklo ,že se palubní vstupenka pípala už u tzv. ohrádky až tady když se to začalo probírat.
Vždyť ve Vídní se kolikrát stojí v chodbě (chobotu) na Paphosu vás zaženou do té venkovní klece atd. Kolikrát se stojí 20 minut i více v autobuse než dojdou všichni .. Nevidím v tom tedy moc rozdíl !
Pokud ten preboarding nezavrou hodinu pred odletem(kdyz treba dane letadlo jeste ani nepristalo), ale bude to fakt treba na 20min, tak v tom taky zasadni problem nevidim.
Nicmene kliende by tam mohly byt sedacky podle poctu mist v letadle
Pristi vikend letim po dlouhy dobe s Ryanem do BCN, tak si to taky vyzkousim a budu moci posuzovat z vlastni zkusenosti
matej15 napsal(a):S tímhle už nemám nic společného, už si to žije vlastním životem. Poslední kdo mě oslovil, byl idnes před měsícem. Mimochodem ještě update k těm poslaným zavazadlům, vyjádření ÚCL je, že Menzies řekl, že už se to víckrát nestane, takže úřad to uzavírá 😀
takze cely ten Vas humbuk byl naprosto zbytecny, chapu to spravne? Neni uz tedy cas na to priznat si ze jste neodletel jen a pouze vasi hlouposti a naivitou?
Matěj spíš doplatil na to, že to ještě neznal. Rozšiřuje se to i na ostatní letiště a lidé si na to zvykají.
Za pár měsíců si už ani nikdo nevzpomene, že se to někdy dělalo jinak.
Ahoj, nezkoušel někdo ten self service check baggage na T2? Měl bych dotaz - tam můžu dát kufr dřív, než 2 hodiny před odletem? A předpokládám, že fronty u toho nebývají? Díky
Škoda že nelétám s odbaveným zavazadlem. Protože je fajn vědět, že to jde 4 hod před odletem. Díky Dane. Možná to někdy využiji s rodinou.
já jsem jednou v takové akoby pre-boardingové ohrádce už čekala. Jenže je to minimálně dva roky zpátky a nevzpomenu si ani na letiště, ani na aerolinku. Možná LIS a TAP. Bylo debilní, že tam nebylo dost sedaček, a já třeba půl hodiny nikde stát nevydržím, proto nastupuju jako poslední, abych nemusela stát v busu a tak. Tak jsem seěla na zemi. Ale proč to píšu. Boarding si uzavřeli, ale když někdo potřeboval na záchod, normálně to řekl obsluze, ta si nechala jeho pas a ten mu po návratu vrátila. Nechápu, proč to v Praze nejde
Já se, krom sezení a povalování, klidně rozležím a dám kabinový pod hlavu. Když mají systém pro dobytek, tak musí očekávat, že se dobytek dostaví.
Mirek _F napsal(a):V Praze to samozreje funguje naprosto stejne
Ano s protizákonným zabavováním pasu/občanky. Tím bych se raději nechlubil...
Tak pokud chci na záchod a někdo po mě chce odevzdat občanku, jinak mě tam nepustí a vrátí mi ji až se vrátím zpět do ohrady, tak jo tohle beru jako zabavení.
K problematice "ven z ohrádky na WC" doporučuju inspirovat se radou z Cimrmanova destera pro začínající herce: "Na záchod jdi před představením, ať potom při hře necouráš.". Pokud nemám malé děti nebo zdravotní problém, tak je to myslím zvládnutelné :)
matej15 napsal(a):Tak pokud chci na záchod a někdo po mě chce odevzdat občanku, jinak mě tam nepustí a vrátí mi ji až se vrátím zpět do ohrady, tak jo tohle beru jako zabavení.
A podle čeho by ty hysterko věděli, kolik odbavených cestujících je na záchodě? Když nic nevyšlo, tak se vozíš aspoň na tomhle. Už je to fakt trapný.
1. zaplatím jim
2. nenechají mě během čekání ani dojít na WC
3. já jsem tím, kdo se má podle toho zařídit, případně jim dávat protizákonně doklad do zástavy?
...to je dost pošahaná logika, zaplatit, a ještě ze sebe dělat debila...ale nepřekvapuje mě, že to tu někteří maji jako svou normu...
Nehledě na to, že už jen tím, že jim ten doklad odevzdám, tak se podle zákona dopouštím přestupku s možnou pokutou až do výše 10 tisíc Kč. Ale to je vlastně v pořádku, protože jak jinak by přece poznali, že tam nejsem 🙂
č. 257/2010 Sb.
§ 34a
Přestupky na úseku cestovních dokladů
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že
....
i) poskytne nebo přijme cestovní doklad jako zástavu nebo odebere cestovní doklad při vstupu do objektu nebo na pozemek,
...
(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) až j) lze uložit pokutu do 10000 Kč
Mimochodem Ryanair tento týden uznal, že to ze strany handlingu nebylo úplně košer a vrátil mi ten rebooking fee 6000 Kč o který mě handling na letišti zkásnul. Ještě se trochu cukají s proplacením té cesty z Malagy do Sevilly ale to ještě budu řešit. Takže ano, nic nevyšlo.