Praha (PRG)
btw: čo si predstavujetě vojín Kefalín pod takým "provozně-kapacitní kolize"?
Jakože si tam pracovníci VIP servisu udělali s kurvama mejdan a zapomněli, že by je taky měli dopravit k letadlu? :D :D
tvl. po čase sem kouknu a zase takový bizárek :) Mým kamarádům letadlo uletělo, když se "provozně velkokapacitně" upravili v salonku :D
Takhle to měl bratr jen to bylo v plzeňské restauraci kousek od gejtu, si mysleli ragbisti, že to mají pod kontrolou no a museli koupit letenku na další let, naštěstí nikoho nepokousali :)
Tak jsem se nechal poučit zkušenějšími, že i při zpoždění je nutno být u brány v původním čase... A v Bergamu jsem klidně ještě mohl popíjet pivko v salonku, v době uzavírky brány za pultíkem žádné známky života. Totéž při hodinovém zpoždění v Brně, ale tam je z baru na bránu aspoň krásně vidět. 😀 Tak jestli to není jen pražská specialita... 😀
Pokud je zpoždění, logicky se posouvá i odlet. Zde je rozhodující, co svítí na tabulích, co je v aplikaci a pak lze také položit dotaz na recepci v lounge, kde to mohou telefonicky ověřit na gate. Navíc do lounge se lze vrátit, pokud nastane zpoždění.
Rozhodující je na které informace je 100% spolehnutí. V Praze by mělo na doběhnutí na gate stačit 10 min. tj. vyjít z lounge na signál last call na tabuli. Ale nevím jestli je to tak vždy. Výsledkem obsáhlé diskuse by mělo být na co je spoleh, aby mohl cestující bezpečně čekat na odbavení v lounge a ne hodiny na bráně. To platí právě hlavně při zpoždění. Kritika, že cestující má být bráně a čekat je sice mnohdy oprávněná, ale neřeší cíl mnoha cestujících , kterým je čekat v pohodlí lounge.
Na tabuli ti nebude svítit last call v původním čase, pokud je zpoždění. Většinou ti přijde notifikace o zpoždění na telefon a na tabuli svítí původní čas...a ty řešíš, co vlastně platí. Těch notifikací může být i několik a každá jiná.
No ja se ridim tim, co mi prijde od aerolinky, pokud nic, ridim se puvodnimi casy “uzavreni brany”, nekdy se nam stalo prave, ze zavreli branu, resp. Skoncila kontrola na gatu a letadlo jeste ani nebylo na zemi, normalne vsechny odpipali v puvodnim case a konec, pak uz se jen slo do letadla, aby obratka byla co nejrychlejsi zrejme. To, ze tam pak cekas pul hodiny, sorry. Na tabuli svitilo zpozdeni.