Je dosť možné, že môj parťák na error fare s PAL do HKG nebude môcť letieť. Otázka je, či sa tá biznis letenka dá teoreticky ešte nejak využiť / zneužiť. Je to samozrejme non-refundable, no changes permitted, no name change.Zaujímalo by ma, či by bol realizovateľný taký menší odrb alebo s tým rátajú a majú to ošetrené :) - ak by letel niekto iný, kúpil si letenku do economy a na drzovku si sadol na to zaplatené miesto v biznise. Samozrejme by sa spravil online check-in a "náhradník" by mal online boarding pass na toto miesto a cudzie meno (pohlavie bude sedieť :)).Majú letušky aktuálny zoznam a počet no-show pasažierov? Ak by na to došli, myslíte že hrozí niečo viac ako len potupné presadenie naspäť do economy? Hlavne mi ide o to, či má niekto insight do toho, ako sa počitajú cestujúci na palube a ako sa to kontroluje so záznamami z gate-u. Či to majú rozdelené na triedy, alebo im stačí, že celkový počet ľudí sedí. Nerád by som vyvolal akékoľvek zdržanie alebo poplach kvôli stratenému pasažierovi v economy ;), na druhej strane by bola tej biznis letenky celkom sakra škoda. Alternatíva s kúpou economy letenky je prakticky rozhodnutá, otázka už je len to, či to s letuškami riešiť proaktívne a skúsiť ich ukecať s mizernou šancou na úspech, alebo sa tváriť že nič a možno to prejde?  .

Ako využiť nerefundovateľnú biznis letenku

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Je dosť možné, že môj parťák na error fare s PAL do HKG nebude môcť letieť. Otázka je, či sa tá biznis letenka dá teoreticky ešte nejak využiť / zneužiť. Je to samozrejme non-refundable, no changes permitted, no name change.


Zaujímalo by ma, či by bol realizovateľný taký menší odrb alebo s tým rátajú a majú to ošetrené :) - ak by letel niekto iný, kúpil si letenku do economy a na drzovku si sadol na to zaplatené miesto v biznise. Samozrejme by sa spravil online check-in a "náhradník" by mal online boarding pass na toto miesto a cudzie meno (pohlavie bude sedieť :)).


Majú letušky aktuálny zoznam a počet no-show pasažierov? Ak by na to došli, myslíte že hrozí niečo viac ako len potupné presadenie naspäť do economy? Hlavne mi ide o to, či má niekto insight do toho, ako sa počitajú cestujúci na palube a ako sa to kontroluje so záznamami z gate-u. Či to majú rozdelené na triedy, alebo im stačí, že celkový počet ľudí sedí. Nerád by som vyvolal akékoľvek zdržanie alebo poplach kvôli stratenému pasažierovi v economy ;), na druhej strane by bola tej biznis letenky celkom sakra škoda. 


Alternatíva s kúpou economy letenky je prakticky rozhodnutá, otázka už je len to, či to s letuškami riešiť proaktívne a skúsiť ich ukecať s mizernou šancou na úspech, alebo sa tváriť že nič a možno to prejde? 

0

No, tak na toto som zvedavy :) ...napada ma tolko roznych kombnacii ako sa to moze teoreticky podarit alebo naopak "posrat" ze az :) Ale ked sa nad tym zamyslim, najschodnejsia a najbezpecnejsia cesta ( v dnesnej dobe terorizmu atd ) je pokusit sa ukecat letusky na palube ( pripadne letiskovy personal na gate ale tam som viac skepticky ). Ono celkovo tomu davam sancu tak max 5% ze sa podari, ale drzim teda palce.

0 Citovat

Tohle se může dost zvrtnout, v nejhorším případě vyloučení z přepravy a problémy se security (kde za tím budou hledat terorismus), nebo to může projít naprosto bez povšimnutí.

0 Citovat

tak jednoznacne urobit online check in ( idealne vybrat sedadla ), vytlacit si to a zobrat so sebou...pri nastupe do lietadla sa asi len pokusit ukecat letusky ( alebo ich este poprosit aj pocas letu ). Nejake svojvolne zameny tych leteniek a spekulovanie s nimi by som neodporucal, to smrdi moznym pruserom uz na LHR...prave kvoli tomu co prave napisal floodland nado mnou.

0 Citovat

Napada mě snad jen půjčit si od toho co neletí pas a u gate ho předložit s jeho palubní vstupenkou. Tam kontrolují jen jména, foto tam nikdo řešit nebude. Tím budou sedět i ty počty.

0 Citovat

ruská dorota: To byl pouze vtip, doufám.  :-) :-)

0 Citovat

Jakto nepřiletěl, pořád bude mít svůj pas a svojí palubní vstupenku. A může snad za to, že v tom mají aerolinky holubník?

0 Citovat

Tomu říkám travelhack  :-D

0 Citovat

V HKG předloží svůj pas u vstupu do země. Pokud se uředníkovi nebude něco líbit, vyžádá si palubní vstupenku. Tu bude mít také. Nic dalšího řešit úředník nebude.

0 Citovat

Pouze za předpokladu, že se do toho letdla dostane. Protože problém na LHR a protože problém na MNL. Já vsadím svou výplatu na to, že neodletí z LHR, bude z toho akorát ostuda.   :-D

0 Citovat

Asi by som mal zatiahnuť ručnú brzdu, naozaj neplánujem kvôli sedeniu v biznise riešiť cestovanie s cudzím pasom, to som samozrejme hneď vylúčil ako stupiditu. 


Išlo mi hlavne o to know-how ako sa počítajú ľudia v lietadle a či to rátajú po triedach. Zjavne teda áno, takže to nemá zmysel riešiť inak ako spracovať letušku, trebárs aj s tým že by šlo len o sedenie a servis by zostal z economy. Díky za info a nápady všetkým ;)

0 Citovat

Čím by jí skenoval? Je to imigrační. A zpátky může letět rovnou na pas toho kámoše, protože pro ně v HKG je jedna bílá huba stejná jako druhá.

0 Citovat

Každopádne ale pochybujem, že ak by niekto odletel bez pípnutia BP, bol by z toho problém na imigracii v MNL. Snáď nikdy som nevidel že by niekto na imigračnom skenoval BP, častokrat ho ani nechcú a ak chcú tak len preto aby si pozreli odkiaľ ten človek priletel. Ak poviem že som BP stratil, čo si ma tam nechajú? :) Naozaj neviem o tom, že by BP bol podmienkou pre vstup do krajiny.


Toho by som sa nebál, problémový by bol určite pokus ukázať personálu na gate cudzí pas. To by mohlo veľmi jednoducho skončiť niekde v protiteroristickej sekcii polície na LHR.

0 Citovat

No to jsi tedy vyměknul rychle...

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

No to jsi tedy vyměknul rychle...


Tak ono by to bolo to isté ako kúpiť si letenku z LHR napríklad do DUB za pár euro, cez ňu sa dostať cez pasovku a security a potom skúsiť letieť na cudzí pas do Manily. A nemusíš si ani kupovať Economy letenku u PAL :)) Ak by toto šlo spraviť, tak to by bol asi celkom sakra bezpečnostný problém.

0 Citovat

No tohle bych nechtěla vysvětlovat, to by mi stejně nikdo nevěřil....

0 Citovat

Na pašování jsou Čechoslováci experti. Jednu takovou expertku už máme v Pákistánu, ale ta srabácky pašovala héro. MoonEclipse to upgradoval, on bude pašovat kamaráda na doklady jinýho kamaráda  :-D

0 Citovat

v HKG maju taketo hracky uz aj na imigracnom, to asi na cudzi pas neda aj keby sa neviem ako ksichtil :D

https://www.businesstraveller.co...ity-gates/

Ja by som hned na gate v LHR este skor ako sa zacne boarding isiel za nejakou milou tetou ktora tam uz isto bude tukat do pocitaca a skusil by som jej to vysvetlit a vybavit uz tam...je jasne ze ona bude volat nejakemu svojmu supervizorovi, ale ak budu mat v ten den dobru naladu a nebudu tam mat nejake ponuky na upgrade do C za peniaze, prejst by to cez nich velmi teoreticky mohlo. Ak urobis online check-in, tak v tej chvili oni este stale budu ratat s tym ze dany cestujuci na let nastupi, mozno len nejaky interny system letiska im bude hlasit ze dana letenka nebola zatial nikde naskenovana pri vstupe do terminalu. Cestou naspat uz asi nic, dana letenka bude uz neplatna kedze sa klasicky nepreleti uz prvy segment....ale treba skusit aj tam, clovek nikdy nevie kde ma kto v systemoch aky bordel :)  

0 Citovat

muf2muf napsal(a):

Na pašování jsou Čechoslováci experti. Jednu takovou expertku už máme v Pákistánu, ale ta srabácky pašovala héro. MoonEclipse to upgradoval, on bude pašovat kamaráda na doklady jinýho kamaráda  :-D


Ale no :)) za to, že môj pokus o výmenu sedadla Padrino pretvoril na pokus o ilegálny vstup do HKG neznamená, že som to vymyslel ja.

0 Citovat

Ono to k tomu směřovalo od začátku. Byla jen otázka, kdo to první napíše na papír  :-)

0 Citovat

Potřebuješ nějakého insidera, ten by ti poradil lépe.

0 Citovat

Vždyť říkám, že zůstane viset už v Londýně. Je jen otázka, jestli jako svobodný turista nebo mrzutý vězeň :-)

0 Citovat

floodland napsal(a):

porad zapominate na to, ze aby jste se vubec dostali na security, tak musite scanovat boarding pro obe osoby. Tady nestaci ze je check in online. Takze uz to samo o sobe bude trestny cin. 

Chce to ještě dalšího komplice.

0 Citovat

Prečo by mal niekto ostať visieť v LHR keď bude mať letenku na let do HKG s PAL v economy na svoje meno a nebude robiť absolútne vôbec nič s tým biznisovým BP? :)) Padrino tu vytvoril nejakú alternatívnu realitu, ale ja som naozaj neplánoval robiť s tým biznisovým BP nič viac, ako ho maximálne ukázať letuške pri nástupe do lietadla (nie na gate!!!) aby dotyčného pustila do biznis kabíny a keď to neprejde, tak sa tváriť hlúpo s tým, že som mu omylom dal zlý BP kolegu, ktorý zmeškal let.


To bol len taký hlúpy nápad počas dlhého zimného večera. Skúsim to po dobrom ukecať a uvidí sa.

0 Citovat

Ještě by si náhradní kámoš mohl vzít do carry-onu třeba pořádnýho drona..

0