Blbec mám málo zkušeností a málo jsem studoval a tak mám již koupené letenky a mezi příletem a odletem rozdíl jen 4,5h. (žádné pasové kontroly a odbavená zavazadla, check-in předpokládám předem online)Co jsem zjistil, tak jak napotvoru na CDG by to mělo letět na 3 terminál, kde zase není zastávka přímé linky č. 3 na Orly, kde to letí z terminálu West (Sud).Takže kromě času na autobus budu muset ještě připočítat čas na vlak mezi terminály.Není tedy rychlejší rovnou cestovat tím vlakem až na zastávku Antony a pak na Oryval. Moc totiž nechápu, jestli mezi terminály jezdí samostatný vlak (což podle videí co jsem viděl asi jo), ale jinde jsem zase četl součástí metra a já se s ním dostanu až na to Antony.A dál, moc jsem nepochopil lístky na to metro, platí se celkově, nebo na Oryval se musí kupovat zvlášť?Raději bych jel busem (i když tam samozřejmě hrozí nebezpečí zácpy atd. ). Ale jak píšu, stejně se k tomu autobusu musím z T3 dostat a mám strach, že kromě samotné cesty se přidá ještě bloudění a zmatkování, abych trefil ten správný vlak a východ (vím, že mám jet na T1 a východ tuším 32, ale.....)Přinejhorším vezmu rovnou tágo.Vím, jsem blbý, málo zkušeností, říkal jsem si, že půl hodiny na procedury, autobus jede přímo mezi letišti přes hoďku, takže hafo času. Sleduji statistiku zpoždění letu a pořád uvažuju, že radši nechám propadnou letenky (změna letu je dražší než koupit druhé), připlatím za hotel, ale k tomu je ještě času dost.Děkuju .

Přesun Paris CDG T3 - Orly West

Založil(a) ve fóru Letiště

11 reakcí

Blbec mám málo zkušeností a málo jsem studoval a tak mám již koupené letenky a mezi příletem a odletem rozdíl jen 4,5h. (žádné pasové kontroly a odbavená zavazadla, check-in předpokládám předem online)

Co jsem zjistil, tak jak napotvoru na CDG by to mělo letět na 3 terminál, kde zase není zastávka přímé linky č. 3 na Orly, kde to letí z terminálu West (Sud).

Takže kromě času na autobus budu muset ještě připočítat čas na vlak mezi terminály.
Není tedy rychlejší rovnou cestovat tím vlakem až na zastávku Antony a pak na Oryval. Moc totiž nechápu, jestli mezi terminály jezdí samostatný vlak (což podle videí co jsem viděl asi jo), ale jinde jsem zase četl součástí metra a já se s ním dostanu až na to Antony.
A dál, moc jsem nepochopil lístky na to metro, platí se celkově, nebo na Oryval se musí kupovat zvlášť?

Raději bych jel busem (i když tam samozřejmě hrozí nebezpečí zácpy atd. ). Ale jak píšu, stejně se k tomu autobusu musím z T3 dostat a mám strach, že kromě samotné cesty se přidá ještě bloudění a zmatkování, abych trefil ten správný vlak a východ (vím, že mám jet na T1 a východ tuším 32, ale.....)
Přinejhorším vezmu rovnou tágo.

Vím, jsem blbý, málo zkušeností, říkal jsem si, že půl hodiny na procedury, autobus jede přímo mezi letišti přes hoďku, takže hafo času. Sleduji statistiku zpoždění letu a pořád uvažuju, že radši nechám propadnou letenky (změna letu je dražší než koupit druhé), připlatím za hotel, ale k tomu je ještě času dost.
Děkuju


0

Nevím kdy letíte, ale ještě je možný, že aerolinky budou hýbat s časy letů jednoho / obou spojů.  

0 Citovat

díky nezkušenosti (a odpovědnosti za ostatní ve "výpravě" ) jsem strašný stressman - letíme až v půlce listopadu. Proto taky nechci (i když je skvělá akční cena) hned kupovat druhé letenky a vyhazovat peníze, když je klidně možné, že třeba ten druhý let zruší, posunou atd.

Jak jsem psal, prakticky nulové zkušenosti (minulý rok jsem letěl poprvé v životě a zase stresoval, abych vůbec dobře nastoupil), takže to, že se můžou měnit dopředu časy letů, nebo úplně lety rušit mě vůbec nenapadlo (samozřejmě  počasí, poruchy atd. ale to je něco jiného).

Ale chci být pokud možno na co nejvíc věcí připraven předem. Přečetl jsem x stránek, hledal videa, google maps street view atd, ale v té dopravě se trochu ztrácím.

0 Citovat

Když na tom jste jak píšete, tak proč jste si nekoupili letenky s Transavii rovnou na Orly?

0 Citovat

Jestli jsi stressman, tak jediný možný řešení je na cestě tam (zpátky bych neřešil) koupit ještě letenku o den dřív. Jinak budeš v nervu do poslední chvíle, a to určitě před dovolenou nechceš. Naštěstí do Paříže je výběr široký. Teď tam (Beuvais) začal létat i Ryanair, takže je šance, zejména na podzim chytit i letenku za pár stovek. Nebo Transavia, CSA apod. Ale takhle brzo bych to vůbec neřešil, uvidíš, jestli se něco nezmění. Stačí od září.

0 Citovat

Tiež mi príde príliš skoro riešiť vo februári časy príletu/odletu v novembri, hlavne ak už sú tie letenky kúpené.

Kľudne môže nastať situácia, že sa časy posunú v tvoj prospech (že tam budeš mať napr. 8 hodín na prestup), prípadne sa zmenia časy toho nového letu čo kúpiš ako náhradu tak, že to bude nepoužiteľné... 

0 Citovat

Libor napsal(a):

Teď tam (Beuvais) začal létat i Ryanair, takže je šance, zejména na podzim chytit i letenku za pár stovek.

Nic ve zlém, ale když radíte začátečníkovi,  bylo by dobré se nejdříve podívat na mapu. Letiště Beauvais je od letiště Orly vzdáleno 110 km, CDG "jen" 40. 

Nemluvě o tom, že to co zdánlivě ušetří za letenku, obratem vyhodí za drahý autobus do centra.

0 Citovat

Letenku jsem kupil ve zbrklosti z ceny a radosti, že je vše krásně vyřešené naráz.  Na Orly jsem nic rozumného nenašel a myslím, že v další akci letenky taky už líp nekoupím (stáli 28Euro, ale bohužel jsme 4, takže hodit je jen tak za hlavu taky není jednoduché).

Ale prosím neřešme už moji hloupost a varianty zrušení/posunutí letů a ať je to případně použitelné i pro ostatní - může mi někdo odpovědět z vlastních zkušeností na nejrychlejší a blbuschopnou variantu odjezdu z terminálu T3 (taxi vím ;.- )
0 Citovat

mmksvestky napsal(a):   Na Orly jsem nic rozumného nenašel a myslím, že v další akci letenky taky už líp nekoupím (stáli 28Euro,

11 měsíců v předstihu téměř jistě nic zajímavého nekoupíte, ceny začínají být zajímavé tak 2-4 měsíců předem. Na duben stojí Transavia na Orly 39-44 EUR.

Upřímně netuším co za radu očekáváš. Buď to riskneš nebo poletíš dřív. Každopádně bych se zhluboka nadechl a dal to k ledu a začal se tím zabývat až někdy koncem srpna, začátkem září nejdřív.


0 Citovat

Keď ste štyria, tak sa vyprdnite na celý autobus a rovno z T3 si zoberte taxík. Vyjde to 60 eur, čiže 15 eur za "kus". Nemusíte sa presúvať medzi terminálmi, nebudete čakať na odchod autobusu a taxík v zápche prejde výrazne rýchlejšie ako bus, keďže navigácia ho pretiahne cez zašité uličky a bus uviazne vždy na svojej trase. Majú tam fixed fare medzi letiskami, tak je aj v záujme vodiča, aby vás tam dostal čo najskôr.


Tým pádom by tie 4.5 hodiny mali byť stihnuteľné aj pri 1-2 hodinovom meškaní.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Nic ve zlém, ale když radíte začátečníkovi,  bylo by dobré se nejdříve podívat na mapu. Letiště Beauvais je od letiště Orly vzdáleno 110 km, CDG "jen" 40. 

Nemluvě o tom, že to co zdánlivě ušetří za letenku, obratem vyhodí za drahý autobus do centra.

Nic ve zlém, ale samozřejmě vím, kde je Beuvais. Ale řešit, že CDG je blíže je zcela mimo v případě, když by přijel o den dříve. Nemyslel jsem, že přijede na Beuvais a pojede hned na Orly, ale že se ubytuje na jednu noc v Paříži. A co se týče ceny, tak myslím, že tazatel si dokáže spočítat, kolik ho bude stát letenka + doprava na přesun. A zrovna u tohoto případu je možné, že Ryanair půjde třeba na tři čtyři stovky. A ta doprava z CDG taky neni zadarmo.

Jinak pokud budou 4, tak to už je opravdu taxik ke zvazeni

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

11 měsíců v předstihu téměř jistě nic zajímavého nekoupíte, ceny začínají být zajímavé tak 2-4 měsíců předem. Na duben stojí Transavia na Orly 39-44 EUR.

Upřímně netuším co za radu očekáváš. Buď to riskneš nebo poletíš dřív. Každopádně bych se zhluboka nadechl a dal to k ledu a začal se tím zabývat až někdy koncem srpna, začátkem září nejdřív.



vždyť píšu, že nečekám radu ohledně toho, jestli risknout nebo ne, ale jen jaké zvolit nejlepší řešení cesty od terminálu 3.

4 MoonEclipse - dík, postupně se taky kloním k této variantě.

0
11 reakcí