Ahoj, máte zkušenost s dobou nutnou na přestup a jak to funguje na letiště v Jakartě? Přílétám na Jakartu 15.45 a řeším, jestli si můžu koupit letenku v 17.20 na Bali. Nemám ještě tolik zkušeností. Vím, že na jiném letišti stačilo přejít a do hodinky jsem byla tam kde jsem měla, ale nevím, jestli i tady budu muset přecházet nějakým odbavením, nebo check inem, atd... A máte zkušenost zda je dobré koupit letenku už teď? Letím až v listopadu Díky moc! .

Doba přestupu Jakarta

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Odbavit zavazadla z PRG->DXB->CGK az do DPS podle me na 100 % nepujde, v Jakarte si je budete muset vyzvednout a s Air Asia se na druhem terminalu odbavit znovu smiley Letime uplne stejne, akorat jiz koncem zari.

0 Citovat

Na letišti v Jakartě jezdí každých asi 10-15 min žlutý shuttle bus (zdarma) kroužící mezi terminály.Domestic (myslím,že T3,T1 je blízko) je daleko ,asi 20 min se shuttle busem,ale taxikáři to dělají asi za 5 min,ale taky asi za 100kč.Rozhodně po letošní zkušenosti bych mezi lety nedával méně,než 5 hod.(hlavně s Lion Airem).Z Bali zpoždění 4 hod.(Lion) ,ulétl spoj(KLM) do Evropy-nevratná letenka ,v Amsterodam.kanceláři zařídili za popl.14500,-kč let druhý den- one way zpět dražší než originál zpáteční(13500,-kč)

0 Citovat

Co se týče přestupu v Jakrate tak už se nemusí platit vstupní a výstupní víza což přestup docela zrychlí ale i tak raději doporučuji min 3h, ce se týče přestup bali tak souhlasim s těma 5h smiley

0 Citovat

Každá letecká společnost má svůj "stánek" na jiném terminálu. Proto se předem ujistěte na který terminál jedete. Najdete to na stránkách letiště Jakarta nebo na stránkách aerolinek. Jinak přestupy počítat 5hodin +....nám se ta 6 tá hodina vyplatila, neuletělo nám letadlo. Letecké společnosti hlásí změny pozdě nebo vůbec, doporučuji poslední dny před letem sledovat mail a spam koš (občas to tam spadne). Také sledovat odlety přímo z letiště...jsou na webu. Pokud máte mezi lety z Jakarty delší pauzu mohu doporučit přespání či jen odpočinek v některém z hotelů kousek od letiště (cca. 150-200Kč osoba), ale máte postel a sprchu.

0