Zdravím všechny nadšence :) Předem se omlouvám, zdali tento dotaz už padl... budu se snažit nebýt nudná :)Jen se chci podělit o svoji zkušenost a doufám, že mi někdo z Vás pomůže.Minulý týden jsem  dostala dárek od svého přítele letenky do Kyjeva, velká radost , ale vzápětí opadla, jelikož mi došlo, že se v červnu bereme a on letenky koupil na začátek července. Ok, hledám na MZV informace, všude se dočítám, že , když letíte na Ukrajinu , tak potřebujete mít platný pas minimálně 3 měsíce. Když se ale vdáte váš pas má najednou platnost také 3 měsíce... Ok, nevzdávám to, volám na MZV a píšu jim e-mail, při telefonickém spojení mi řekli ať se mrknu na jejich stránky a zavolám si na ambasádu či velvyslanectví Ukrajiny.  Dobrá, telefonicky se s nimi spojím, ale nikdo mi nerozumí česky, tak se vlastně nic nedozvím. Přehazovali si mě všude jako horký brambor... na úřadě v našem městě, to také nevěděli. Neřešil někdo podobnou věc? Už vážně nevím co dělat. Na fórech zde na cestujlevne jsem se dočetla, že hlavní je, aby byl pas platný po dobu naší cesty. Budeme tam jen 2 noci od 5.7 - 7.7 a po svatbě budeme mít 10 dní. Předem děkuji všem, kteří můj příspěvek dočetli až sem a ještě více děkuji těm, kteří mi pomohou a já s čistou hlavou mohu plánovat náš výlet :))  Ještě jednou díky moc a všem vám přeji jen úspešné cesty , ať už se vydáte kamkoliv :) .

Ukrajina Kyjev - mohu vycestovat?

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

8 reakcí

Zdravím všechny nadšence :) 

Předem se omlouvám, zdali tento dotaz už padl... budu se snažit nebýt nudná :)

Jen se chci podělit o svoji zkušenost a doufám, že mi někdo z Vás pomůže.

Minulý týden jsem  dostala dárek od svého přítele letenky do Kyjeva, velká radost , ale vzápětí opadla, jelikož mi došlo, že se v červnu bereme a on letenky koupil na začátek července. Ok, hledám na MZV informace, všude se dočítám, že , když letíte na Ukrajinu , tak potřebujete mít platný pas minimálně 3 měsíce. Když se ale vdáte váš pas má najednou platnost také 3 měsíce... Ok, nevzdávám to, volám na MZV a píšu jim e-mail, při telefonickém spojení mi řekli ať se mrknu na jejich stránky a zavolám si na ambasádu či velvyslanectví Ukrajiny.  Dobrá, telefonicky se s nimi spojím, ale nikdo mi nerozumí česky, tak se vlastně nic nedozvím. Přehazovali si mě všude jako horký brambor... na úřadě v našem městě, to také nevěděli. Neřešil někdo podobnou věc? Už vážně nevím co dělat. Na fórech zde na cestujlevne jsem se dočetla, že hlavní je, aby byl pas platný po dobu naší cesty. Budeme tam jen 2 noci od 5.7 - 7.7 a po svatbě budeme mít 10 dní. 

Předem děkuji všem, kteří můj příspěvek dočetli až sem a ještě více děkuji těm, kteří mi pomohou a já s čistou hlavou mohu plánovat náš výlet :))  Ještě jednou díky moc a všem vám přeji jen úspešné cesty , ať už se vydáte kamkoliv :)

0

Ahoj, asi bych to viděla tak, že pokud tvůj pas je platný ještě déle než 3 měsíce po vašem návratu, nikdo nebude pátrat po tom, jestli ses před týdnem vdala..

0 Citovat

Vlastně jsem si teď uvědomila, že ti to můžu i potvrdit. Po svatbě jsem byla pracovně v Izraeli ještě na starý pas a koukám, že je požadovaná platnost pasu min. 6 měsíců

0 Citovat

D den, vážená paní Hanka, 


Píšu vám s Ukrajinské Ambasády. Pro takové urgentní případy máme pohotovostní linku ‭+420 602 224 938‬ (můžete klidně i hned zavolat - probereme detail) a nebo můžete napsat na konzulat@volny.cz. 

Co se týká vaše otázky, podle našeho zákona je nutno jenom aby pas byl platný 90 dnů od datumu výjezdu s UA. 


S pozdravem,


Valerii Borysov
0 Citovat

To se cení... Palec nahoru!

0 Citovat

Moc Vam dekuji za rady!!:) 

Volala jsem si s panem z Ukrajinske Ambasady s Valerii Borysov a musim podekovat za perfektni pristup! Moc si toho cenim, pan hned poradil, ze moje situace je bezproblemu a ja muzu vycestovat do Kyjeva!:) 

Jeste jednou diky moc!:) 

Hanka.

0 Citovat

Děkuji vám, a omlouváme se, že to vám trvalo dlouho a strátila jste čas. V příběhu cesty na UA klidně volejte kdyby co. 

S ještě děkuji že tym pádem jsem se tady na Forume zaregistroval!


S pozdravem, 

0 Citovat

Слава Україні! Героям слава!

0 Citovat

Psal jsem dotaz na oficiální i zde uvedený neoficiální e-mail ohledně vycestování s dítětem (bez jeho rodičů) a žádnou odpověď jsem nedostal. Asi jsem neměl štěstí... 😁 S dvojjazyčným formulářem z webu MZV, podepsaným u notáře oběma rodiči, nebyly žádné problémy. Chtěli ho vidět i po příletu do EU (v Rakousku), takže neztratit. 

0
8 reakcí