Spousta termínu okolo 160 euro na osobu, stále mi to i teď některé termíny nachází.Více info: https://www.secretflying.com/pos...only-e167/ .

Open-jaw error fare: Peru+Ekvádor

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Eda Novak napsal(a):

Ja kupoval vcera v pul 11 vecer a etixy mi prisli dnes v pul 11 dopoledne. Na strankach ultra plus airlines.

Ty je vidíš přímo u nich? Kdes kupoval? Začínají 169 nebo 663? Já etixy začínající 169 (Hahn Air) vidím jen na Gotogate nebo přes Tripcase.

0 Citovat

Kupoval jsem Madrid-Quito Lima-Madrid za 153EUR... U plus ultra  vidim svoji rezervaci a pod ni jednotlive lety. Etix s 169 mi prisel na email.

0 Citovat

Tuhle letenku nemám, ptám se spíš ze zvědavosti - jak dlouho od zakoupení už lze počítat s tím, že to nezruší?

0 Citovat

Mne etix zrušili po mesiaci... 

0 Citovat

Já kupoval včera večer a etix jsem dostal taky včera večer (na stocku 169 HR), na manage booking aerolinky mě to taky najde... dnes mi přišel další potvrzující mail od gotogate, error se později objevil na par hodin i na jinych OTAs (mytrip a ještě něco)... tak se modlím, hádám, že do týdne by se to mohlo rozseknout, ale nikde jsem zatím nečetl, že by začali rušit... tak GL všem odvážným

0 Citovat

Objevilo se to výhradně na OTA Etraveli Group, což je mimo jiné právě go2gate a mytrip... Což dle mě není úplně dobře z pohledu úspěchu, ale vyšlo leccos,  tak třeba taky.

0 Citovat

Tak podle SF už někomu, kdo kupoval na kissandfly, přišel cancellation email...  u mě zatím dobrý, ale nic dobrého to nevěstí :))

0 Citovat

Taky zakoupeno (12.5.) , MAD - LIM - GUY - MAD , za 160€ na G2G, etix se 169 přišel asi dvě hodiny po booknutí, ukazuje se i na Plus Ultra webu. Tak uvidíme. good luck všem. :D 

0 Citovat

Zdravím, také jsem koupil. Z Madridu do Limy a zpět za 253 Eur. Přes mytrip.com  Myslím že to nevyjde. Doufám že brzo vrátí peníze. Máte někdo také koupeno od mytrip.com? Až po zakoupení jsem četl dost nelichotivé recenze na ně. Dnes jsem volal na jejich helpline a ta funguje a řekli mi že to ověří a do pěti dnů mi dají vědět, ale že to vypadá že je to zrušené. 

0 Citovat

mohr.j napsal(a):

Zdravím, také jsem koupil. Z Madridu do Limy a zpět za 253 Eur. Přes mytrip.com  Myslím že to nevyjde. Doufám že brzo vrátí peníze. Máte někdo také koupeno od mytrip.com? Až po zakoupení jsem četl dost nelichotivé recenze na ně. Dnes jsem volal na jejich helpline a ta funguje a řekli mi že to ověří a do pěti dnů mi dají vědět, ale že to vypadá že je to zrušené. 

Zásadní pravidlo, nikam nevolat...

0 Citovat

Ach jo, zase Bolek i Lolek:(    Aspoň víte, komu poděkovat.


0 Citovat

To jsou ty nelichotivé recenze. Ale na pšonky to nemá, ti už řeší jedzenie, fotele, brak IFE itp. :-D

0 Citovat

mohr.j napsal(a):

Dnes jsem volal na jejich helpline a ta funguje a řekli mi že to ověří a do pěti dnů mi dají vědět, ale že to vypadá že je to zrušené. 

:D well played

0 Citovat

U mě už taky "cancelled" :-|

0 Citovat

Když mi to zruší, aspoň vím, komu poděkovat... 

0 Citovat

u mě teda zatím drží, ale moc šancí tomu pořád nedávám :))

0 Citovat

Vždycky se najde někdo, kdo zavolá. To bych neřešil. Jakmile se to objeví na nějakém webu a není to čistě minoritní záležitost. 

0 Citovat

jj u těchto masovek, co jdou přes blogy do toho naskáče tolik lidí, že tomu nejde nijak zabránit... proto je lepší počítat s nejhorším a pak být leda příjemně překvapen (kor když je to OTA specific)

0 Citovat

Pravda, je to vždy riziko. Mám tu méně profláknutější verzi s příletem a odletem do/z Limy, takže snad se na tohle nezaměří. Zatím mám rezervaci funkční...

0 Citovat

Ahoj, chtěla jsem se zeptat Vás zkušenějších. Taky jsem koupila letenky  MAD - LIM - GUY - MAD, protože mi to nešlo napřímo (nešel zadat datum u letecké společnosti), tak jsem je na základě obecných doporučení od kluků z cestujlevne.com koupila přes jejich web. Peníze jsem měla zablokované na účtě, ale v úterý večer jsem na ViewTrip Linku viděla, že jsou už zrušené. Ze student agency mi volali až ve středu dopoledne, že to neprošlo a omlouvali se moc, což naprosto nechápu, protože samozřejmě  ta cena byla prostě úžasná, ale nereálná, takže se to dalo čekat. Zajímavé je, že odpoledne ve středu si peníze stáhli. Proč?? Proč je nejdřiv měli jen blokované a teď si je stáhli (vím, že až to vyřeší s leteckou společností, tak mi je vrátí, ale proč to takhle funguje?-první dotaz) A potom jsem se chtěla zeptat má na rušení letenek při takovéto akci vliv označení, respektive číslo (první trojčíslí) letenek?? - všimla jsem si, že jste to tady někteří řešili. A poslední dotaz, přes jaký vyhledávač tedy doporučujete koupit letenky, pokud to nejde napřímo u letcké společnosti, všimla jsem si, že právě třeba Lukáš z cestujlevne.com ve finále rezervoval přes někoho jiného? A má to vliv na zrušení nebo nezrušení letenky? (chápu, že komunikace se studentagency je asi jednodušší než třeba s mytripem). Děkuji moc za rady.

0 Citovat

Ahoj, placení kartou přes internet je z větší části automatizovaný proces, takže pokud obchodník nestihne danou (konkrétní) platbu zrušit, automaticky se zaúčtuje. Já například v minulých dnech prováděl rezervaci ubytování přes booking.com, kdy se mi částka okamžitě přesunula do blokací, následně jsem kvůli své chybě v datech ubytování zrušil (zdarma), po 3 dnech se platba a zaúčtovala a po dalších 3 dnech, mi byla opět vrácena. V podobných případech je to poměrně běžný proces, stane se jen málokdy, že se platba vrátí rovnou z blokace (nebude zaúčtovaná).

První trojčíslí letenky znamená kód aerolinky, se kterou máte letět. V tomto případě je irelevantní - všechny prodané letenky mají stejné první trojčíslí. 

Pokud letenka neprojde přes běžné vyhledávače typu Student Agency (tedy Cestujlevne), Letuška, apod., pak neprojde nikde. Resp. pokud sama letecká společnost letenky zruší, pak je prostě zruší nehledě na to, kde letenky byly kupovány. Jde především o tu komunikaci. V dobách dávných a nezkušených se mi například stalo, že peníze po zrušení letenky jsem od prodejce (konkrétně lastminute.de) dostával téměř rok...

0 Citovat

Vy jste všichni chytrý jak rádio. Volal jsem na mytrip a ne do Plus Ultra Linea se kterou se mělo letět. A volal jsem tam až poté, co jsem na webu plusultra.com nejdřív viděl můj let ale druhý den už tam byly jen jména a ne lety. Myslím že mytrip nebo jiné společnosti, přes kterou to koupíte je úplně šumák jestli to zruší nebo ne (neruší to oni ale ruší to Ultra Plus Linea) Oni, pokud to vyjde mají svou provizi nebo nevyjde a vrátí peníze. Takže dotaz na mytrip určitě neovlivní to jestli letecká společnost Plus Ultra ty letenky uzná nebo ne. Můj dotaz zněl jestli je mytrip.com slušná společnost a jestli s nimi nebude problém při vrácení peněz. (kupoval jsem přes ně poprvé) Pokud se mi dostane odpovědi "vždycky se najde někdo kdo zavolá" tak je pro mě tahle diskuze bezpředmětná. 

0 Citovat

Opravdu Lolek.

0 Citovat

To Kryštof Hájek - nemyslel jsem to samozřejmě na všechny tady. Děkuji Kryštofe za odpověď která je částečně i pro mě. Takže mytrip.com asi nebyla úplně dobrá volba. Ani by mi tak nevadilo za jak dlouho mi peníze vrátí ale hlavně jestli je vůbec vrátí :-) 


0 Citovat

mohr.j napsal(a):

 Myslím že mytrip nebo jiné společnosti, přes kterou to koupíte je úplně šumák jestli to zruší nebo ne (neruší to oni ale ruší to Ultra Plus Linea) Oni, pokud to vyjde mají svou provizi nebo nevyjde a vrátí peníze. Takže dotaz na mytrip určitě neovlivní to jestli letecká společnost Plus Ultra ty letenky uzná nebo ne. 

Ak to bol  "OTA glitch", tak je to presne naopak.

0