Zdravím,kupuju si letenku a mám na výběr mezi 2 a 12 hodinovým přestupem v Amsterodamu. Když si vyberu ten delší, můžu opustit letiště, jít do města a zase se vrátit zpátky na přípojný spoj? Vše je v rámci EU, oba lety jsou od stejného dopravce (KLM). Vyplatí se to vůbec v případě Schipholu? .

Můžu opustit letiště v Amsterdamu při transferu na jiný let?

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Zdravím,

kupuju si letenku a mám na výběr mezi 2 a 12 hodinovým přestupem v Amsterodamu. Když si vyberu ten delší, můžu opustit letiště, jít do města a zase se vrátit zpátky na přípojný spoj? Vše je v rámci EU, oba lety jsou od stejného dopravce (KLM). Vyplatí se to vůbec v případě Schipholu?

0

Ano můžeš. 12 hodin přes den je ideální na průzkum celého centra :)

0 Citovat

Budova železničního terminálu je přímo pod budovou letištní, čili stačí použít eskalátory. A pak cca 14-17 minut trvá jízda na centrální nádraží ve městě, lze si zjistit přímo jak to jede :)   https://9292.nl     Průzkum centra je bezva, mám ho takto za sebou :) 

0 Citovat

Ahoj, prosím, o odpověď zkušené cestovatele. Chci v červenci letět zpět z USA přes Brusel do Prahy s Lufthansou (resp. zpáteční let z Brussels Airlines a v Burselu bych měl 8 hodin na přestup. Lze vyjít z letiště, navštívit město a pak přijít zpět na poslední let do Prahy? Vím že to jde při cestě tam (využil jsem návštěvu Madridu při cestě do Mexico City), ale nevím, zda to platí i pro zpáteční cestu. Pozn.: Měl bych odbavené zavazadlo, čili u sebe pouze malý batoh, se kterých bych šel do města. Díky.

0 Citovat

samozrejme, ze to jde :) na tom neni nic zapekliteho.

jde to vzdy a vsude - jedina podminka je, ze musite splnovat podminky pro vstup na uzemi dane zeme.

2 Citovat

Jediné, co to může zhatit jsou dlouhé fronty na bezpečnostní kontrolu po návratu z Bruselu.

Loni západoevropská letiště dost nestíhala a byly mnohahodinové fronty. Letos v létě se nejspíš dá čekat repete.

0 Citovat

Také jsem takto v Amsterdamu 2x využil času během 7 h přestupu. Je třeba ale počítat se vším. Loni v květnu jsme se brzy ráno z letiště dostali do centra v pohodě, zpět kolem 11:00 jsem na hlavním nádraží na odjezdových tabulích hledal vlak na letiště a ten nebyl nikde uveden. Z nějakého (zřejmě technického) důvodu prostě vlaky z hlavního nádraží na letiště v tu chvíli nejezdily. Poslali nás proto na metro, kde jsme vystoupili na stanici Zujd a teprve odtud jel vlak na letiště. 

0
6 reakcí