Ahoj všem,Má zde někdo zkušenost s namícháním středo-jiho amerického tripu? Například s open yaw lety do Kostariky a odletem z Panamy? A dále mě zajímá, jestli někdo tuší za kolik a s jakým předstihem se dá koupit přískok na vodopády Iguacu? Nejradši bych absolvoval Kostariku + přískok na vodopády a na panamský průplav. Ale nebráním se inspiraci, třeba nějaký trip Kostarika, Nikaragua? Jen bych chtěl vidět ty vodopády a čistá Brazílie, Argentina...to mě až tolik neláká. Za každý tip budu rád.Míra .

TRIP střední a jižní Amerikou

Založil ve fóru Hledám letenku

7 reakcí

Ahoj všem,

Má zde někdo zkušenost s namícháním středo-jiho amerického tripu? Například s open yaw lety do Kostariky a odletem z Panamy? A dále mě zajímá, jestli někdo tuší za kolik a s jakým předstihem se dá koupit přískok na vodopády Iguacu? 

Nejradši bych absolvoval Kostariku + přískok na vodopády a na panamský průplav. Ale nebráním se inspiraci, třeba nějaký trip Kostarika, Nikaragua? Jen bych chtěl vidět ty vodopády a čistá Brazílie, Argentina...to mě až tolik neláká. 

Za každý tip budu rád.


Míra

0

Ahoj, open-jaw ve střední Americe se dá poměrně snadno, nejlevnější bývá z Berlína, například viz předvčerejší akce na hlavní stránce. 

Odskok ze střední Ameriky k vodopádům Iguacu jen proto, abyste viděli vodopády Iguacu je nesmysl - jak logistický, tak ekonomický. Letenky ze střední Ameriky k vodopádům Iguacu budou dražší než do Evropy. A cesta zabere více času než z/do Evropy.

0 Citovat

Děkuji Kryštofe,

Poslední varianta je let do Panamy, a přejezd do Kostariky s odletem ze San Jose. Nevíte náhodou, jestli to nenaráží na nějaké problémy? Víza, vstupy, očkování? Jestli je přehod z Panamy po vlastní ose mimo letový transit možný? Očekávám, že se s angličtinou moc nedomluvím. 

0 Citovat

To by mělo být v pohodě, s vízy není problém určitě (žádná nejsou třeba) a Panama s Kostarikou nemají žádné vyhrocené vztahy. Tuším, že snad jezdí mezi Panamou a San José přímé autobusy, ale na pozemní dopravu v oblasti odborník nejsem, určitě by se tu našli znalejší.

0 Citovat

Ahojda Míro, hele vím, že z Nikaragui jezdí Tica Bus až do Panamá a je zastávka i v San Jose. Jejich stránky stojí za starou bačkoru, ale obecně je Tica Bus nejlepší způsob, jak se dopravovat po celé střední Americe (moje zkušenost je hlavně Nicaragua). "Problém" je v tom, že stejně jako ostatní věci tam, i doprava je poněkud punková a konkrétní horarios a precios zjistíš až na místě :)  Pokud bys uvažoval i o Nikaragui, tak tam jsem strávila 6 měsíců a byla to moje životní cesta, tak klidně napiš:) Omezní by být neměla, několik mých studijních kolegů přejíždělo mezi státy celkem běžně, s Evropským pasem nebývá problém. Měj se!

0 Citovat

Ahoj všem,


děkuji za užitečné rady a tipy.

Nakonec jsem sehnal, podle mě, parádní let z Mnichova s hodinovým přestupem ve Frankurtu do Panamy a odlet z Kostariky s 3 hodinovým přestupem v Mexiku zpět do Mnichova. Za 12000,- s bagáží.

Už jsem i prozkoumal povinnosti. Takže teď už mě čeká jen plánek, ubytko a nějaký itinerář aktivit. Jediné čeho se bojím je ta španělština, ale i na tom už se pracuje.


Ještě jednou díky moc!

0 Citovat

Ahoj,


Náš pobyt v Kostarice se trošku protáhne a rád bych se zeptal, respektive si nechal doporučit jak naložit se zbývajícím časem.

Budeme se nacházet v Tortugueru na severu země u karibského pobřeží.

Zbývají mi 3 noci a tak se chci zeptat.

Je lepší, přepravit se z Tortuguera na jižní karibské pobřeží (okolí Cahuity), nebo raději do vnitrozemí blíže k San Jose? 

Dávám přednost fauně a flóře a váhám, jestli raději zkusit šnorchlování a pozorování lenochodů na jihu, nebo šplhání po vulkánech.

Nějaký tip, co myslíte?

0 Citovat

Ahoj, za mě můžu doporučit Cahuitu .. ten NP je parádní - malý ale spoustu zvířat (lenochodi, opice, pavouci, leguáni) .. krásné koupání, karibská pohoda ... záleží na počasí .. můžeš surfovat, navštívit záchranné stanice lenochodů .. jen pak do SJ to je celkem štreka ..cca 10h.

 Druhá možnost je vyrazit do okolí Arenalu ... 
0
7 reakcí