Za pár dní se chystáme na rodtrip do Skotska a chtěl bych s sebou vzít malý skladací vařič (kolíbku) a k němu balení pevných lihových tablet... Projde mi to v odbaveném zavazadle, nevyhodí mit to? Vím, že se nesmí vozit hořlaviny, nebezpečné věci, baterky musí být v příručním, ale zase zásoby kořalky už jsme takto vezli, tak nevím... .

Lihové tablety do zavazadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

14 reakcí

Za pár dní se chystáme na rodtrip do Skotska a chtěl bych s sebou vzít malý skladací vařič (kolíbku) a k němu balení pevných lihových tablet... Projde mi to v odbaveném zavazadle, nevyhodí mit to? Vím, že se nesmí vozit hořlaviny, nebezpečné věci, baterky musí být v příručním, ale zase zásoby kořalky už jsme takto vezli, tak nevím...

0

Toto by mohlo prejsť. 

0 Citovat

Na Hawaii při přeletech mezi ostrovy mi je vyhodili, ale je otázkou jestli to mohli udělat, já moc nevzdoroval a neřešil to.

0 Citovat

Ale mal si ich v príručnej, alebo odbavenej?

0 Citovat

V odbaveném.

0 Citovat

tak asi na nahodu :)

0 Citovat

Letecké společnosti nemají vždy stejná pravidla, ale třeba ČSA píše: "Přeprava následujících předmětů a látek nebezpečné povahy je v jakýchkoliv zavazadlech zakázána:

hořlaviny (zápalky, zapalovače, mazací látky, alkohol – přeprava 5 litrů alkoholických nápojů s obsahem alkoholu od 25 do 70 % v maloobchodním balení na 1 cestujícího je povolena)...

Zápalky jsem vezl v odbaveném zavazadle mnohokrát, ale vždy schované v ešusu a nikdy si toho nevšimli (nebo to neřešili, pokud ano).

0 Citovat

inak este otazka je...ved to by sa mohlo dat aj v Skotsku kupit, nie?

0 Citovat

A nešlo by ty tabletky dát do skleněné láhve? Nebezpečnost bude nižší než u alkoholu.

0 Citovat

Tím přestanou být hořlavinou?

Není nutné z toho dělat takové drama. V Británii tohle znají a stačí zajít do nějakého obchodu s outdoorovými věcmi a poptat se po "solid fuel camping stove tablets", nebo si to koupit online na britském amazonu a nechat poslat do nejbližšího Amazon Boxu ve Skotsku.

0 Citovat

Alkohol je taky hořlavina.

0 Citovat

To sice je, ale určena k pití, což lihové tablety jaksi ne. A když jsme u toho, kdy co projde nebo ne, tak v Bagdogre v Indii mi neprošel ani zapalovat v odbavenem baglu, což se mi před tim nikdy nestalo. Takže stačí narazit na blbe letiste a vola a je vymalováno. Na stejném letišti slivovice prošla. A měla 65 voltů. 

0 Citovat

Alkohol je sice hořlavina, ale má většinou výjimku. Zapalovače nesmí být v některých zemích přepravovány letadlem (myslím, že např. v Číně a na Filipínách).

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Alkohol je sice hořlavina, ale má většinou výjimku. Zapalovače nesmí být v některých zemích přepravovány letadlem (myslím, že např. v Číně a na Filipínách).

No jo, ale ja přiletěl do Dilli a nic, pak jsem odlétal z Dillí a nic a pak az při zpáteční cesta z Bagdogry do Dillí problém :-)

0 Citovat

Bude to spíše o tom co dokáže identifikovat automatická analýza scanu, čeho si všimne obsluha a taky jak jsou věci v zavazadle seskládány. 

0
14 reakcí