AhojteMám jeden problém . Dnes jsem bookoval letenky na Bali přes Eva Airwais. com. Jejich oficiálni web. A ted nevím jestli jsem se nedostal do průseru?? Kupoval jsem to půl roku dopředu, to nic, cena v pohodě, nějakých 29,600,-Kč. za dva lidi po přepočtu z Eu. Problém je, že jsem to odpálil z cizí karty. Teda ne cizí, ale karty mé matky, která nám na to poskytla finance jelikož má nová karta nebyla ještě aktivní, tak na ni nemohla poslat platbu. Příšlo mi, že je snad jedno odkud tu platbu odpálím, hlavně, že ji dostanou. Napsali mi nějaké čtení, že je nutno kartu donést na letiště a případně jestli ne, tak nějaká pokuta atd... Toho jsem se celkem vyděsil...Nevím co mám teď dělat. Nepovezu tam přeci matku s kartou a pak ji řeknu čau, nějak dojeď... Platba nebyla stržena a na email jsem žádné info k letu a vůbec nic nedostal. Vlastně vůbec nic. Mám to ignorovat?? Případně jestli mi něco pošlou emailem nabídnout jim change platbu ze své karty?  Měli jsme tam zabookovaný vše i sedadla. Absolutně nechápu proč si to nestrhli, platba jako platba ne?? Byl to vůbec dobrej nápad přímo u nich bookovat let? Byla to má první individuál akce a doufám, že nedopadla na p...Děkuji všem za radu  .

Nákup letenky u Eva Airwais.com

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem


Ahojte

Mám jeden problém . Dnes jsem bookoval letenky na Bali přes Eva Airwais. com. Jejich oficiálni web. A ted nevím jestli jsem se nedostal do průseru?? Kupoval jsem to půl roku dopředu, to nic, cena v pohodě, nějakých 29,600,-Kč. za dva lidi po přepočtu z Eu. Problém je, že jsem to odpálil z cizí karty. Teda ne cizí, ale karty mé matky, která nám na to poskytla finance jelikož má nová karta nebyla ještě aktivní, tak na ni nemohla poslat platbu. Příšlo mi, že je snad jedno odkud tu platbu odpálím, hlavně, že ji dostanou. Napsali mi nějaké čtení, že je nutno kartu donést na letiště a případně jestli ne, tak nějaká pokuta atd... Toho jsem se celkem vyděsil...Nevím co mám teď dělat. Nepovezu tam přeci matku s kartou a pak ji řeknu čau, nějak dojeď... Platba nebyla stržena a na email jsem žádné info k letu a vůbec nic nedostal. Vlastně vůbec nic. Mám to ignorovat?? Případně jestli mi něco pošlou emailem nabídnout jim change platbu ze své karty?  Měli jsme tam zabookovaný vše i sedadla. Absolutně nechápu proč si to nestrhli, platba jako platba ne?? Byl to vůbec dobrej nápad přímo u nich bookovat let? Byla to má první individuál akce a doufám, že nedopadla na p...

Děkuji všem za radu



0

To se ptáte brzo... 

Jestli to ve svých VOP mají, tak po vás kartu mohou vyžadovat. Nejspíš budete muset kontaktovat jejich zákaznické centrum a zeptat se na status rezervace, s tím vám tady asi nikdo neporadí.

0 Citovat

To by mě zajímalo, kde to dotyčný kupoval. Takovou stránku vůbec neznám. A ano. pro někoho kdo nemá zkušenosti je lepší koupit letenky třeba tady. Ne se tady jen ptát, až když něco pohnojí. Kolik jsi ušetřil, že jsi to kupoval u nich?

Na tvém místě bych se podíval do spamu. Zařizoval jsem si od nich věrnostní program před měsícem a nějaké maily mi tam od nich spadly. 

0 Citovat

Ivo patrně myslí EVA Air. Nevím, co je špatného na nákupu letenek přes oficiální web aerolinky. Za to ho fakt kritizovat nemusíš.

K původnímu dotazu. Jak jste to platili kartou, když se platba nestrhla? To si přes platební bránu moc nedovedu představit. Opravdu byla platba autorizovaná? 

Eva Air má kancelář v Praze a české telefonní číslo. Tak si to tam domluv, jak to vyřešit.

0 Citovat

@T

Není na tom nic. Jen pokud by koupil tady, tak by hned věděl na čem je a bylo by mu určitě  hned pomoženo v podobných případech.Jen mě zajímalo, jestli na tom něco ušetřil. Já jsme kupoval před měsícem do Manily a přes Student Agency to vždy vycházelo o nějakou korunu líp než přímo přes Eva Air. Proto se ptám na jeho důvody, protože to nedává smysl :-) 


0 Citovat

Je platba alespoň zablokovaná na účtu?  Vždy po zaplacení dělám printscreen a ukládám a po zaplacení nebo zablokování platby snižuji limity na kartě. Taky jsem kupovala Bali a Jakartu přes jejich stránky a mail s letenkou přišel se spožděním cca 5 hodin. Taky víc věřím nákupům přímo u dopravce než přes sprostředkovatele

0 Citovat

Tak jestli platba neprošla ani částka není blokovaná tak jste v poho. Udělejte platbu znovu na kartu někoho, kdo pojede. 

0 Citovat

Tak někdo nevěří na Budhu, někdo na Mohameda a někdo zase “sprostredkovateli”. 


0 Citovat

S EVA air cestuji často, podmínku s majitelem karty znám. Řešil jsem to tak že když letěla dcera sama udělal jsem kopii mé karty s prohlášením v Angličtině. Nakonec to nikdo nekontroloval. Ale i tak doporučuji kontaktovat zákaznickou linku.


Jednou jsem potřeboval koupit 12 letenek což nešlo koupit přímo přes web EVA air tak jsem to kupoval přes Student agency. Dopadlo to hrozně. Při náhodné kontrole jsem zjistil že zablokovaná místa jsou rozházená a jedna letenka chybí! Student agency zapoměla koupenou letenku zadat do systému.... nakonec ji museli dokoupit, asi za hodně peněz protože se za tu jednu letenku načetlo dvojnásobek mil. Bohužel už nevyřešili rezervovaná mista takže jsme seděli po celém sedadle.

Tohle se mi nikdy nestalo při nákupu přimo u dopravce.

0 Citovat

Martin napsal(a):

Jednou jsem potřeboval koupit 12 letenek což nešlo koupit přímo přes web EVA air tak jsem to kupoval přes Student agency. Dopadlo to hrozně. Při náhodné kontrole jsem zjistil že zablokovaná místa jsou rozházená a jedna letenka chybí! Student agency zapoměla koupenou letenku zadat do systému.... nakonec ji museli dokoupit, asi za hodně peněz protože se za tu jednu letenku načetlo dvojnásobek mil. Bohužel už nevyřešili rezervovaná mista takže jsme seděli po celém sedadle.

Tohle se mi nikdy nestalo při nákupu přimo u dopravce.


Tomu nějak nerozumím. Asi dost záleží jakým způsobem tu letenku kupuješ. Myslím, že je úplně jedno jestli kupuju přes SA nebo přímo přes dopravce. Místa v letadle si vždy vybírám sám ve správě rezervace. To jestli je letenka skutečně koupená kontroluji taky., tím, že se do té správy rezevace dostanu a vidím tam lety. Dělám to taky proto, abych si co nejdřív vybral sedadlo, než je to přebrané. 

Vyvozovat závěry z toho, že máš jednu negativní zkušenost není moc fér, jelikož u 12 lidí se stane, že prostě zaměstnanec zapomene při takovém počtu na jednoho člověka. To by se mohlo stát i u dopravce.  Předpokládám, že jsi kupoval na pobočce, protože u SA jde koupit jen 5 letenek pro dospělé?


Každopádně když s nimi tak často cestuješ, tak by jsi mi mohl poradit. Letím z Vídně v prosinci v sobotu do Taipei a pak dál do Manily a dumám, jestli si  mám připlatit za místo, Jaká bývá obsazenost letadel u nich, popřípadě jestli máš zkušenost z Vídně.?Jde mi o to, jestli počkat na check-in a vybrat místo až tam, nebo neriskovat a připlatit těch 25 euro nebo kolik.

Díky za odpověď

0 Citovat

Bohužel neumim věštit takže nevím jaká bude obsazenost v sobotu v prosinci. Všechny lety jsem letěl z Vidně v PE, tam byl vždy výběr sedadla v ceně. Jinak letadlo bylo vždy v podstatě plné. Mám přes 190 cm takže já bych si připlatil za výběr sedadla.


Ke Student agency, po zaplaceni letenek na pobočce v Brně jsem si zablokoval sedala ve správě rezervace. Při kontrole o cca 4 měsíce později jsem zjistil že jsme rozsazeni a jedna letenka chybí. Vzal jsem print screen a vytištěné letenky včetně sedadel a šel vše reklamovat. Student agency chybu napravil a udělal asi maximum co šlo. Nerozumim jak se jim mohla ztratit zaplacená letenka ale je to tak. Nenapadám SA, pouze jsem se vyjádřil že kupováni letenek přimo u dopravce je bez problémů a i KVALITNÍ zprostředkovatel jako SA může udělat chybu.

0 Citovat

No já taky nechtěl abys věštil, ale psal jsi, že s nimi létáš často, tak jsem se slušně zeptal, jak bývají naplněná letadla.Sobotu jsem uvedl proto, že předpokládám může být naplněná víc jak jiné dny. Ony některé aerolinky jsou jaksi naplněné víc a jiné mín :-). Ne že bych si nemohl zaplatit 70 Euro za sedadlo, ale proč bych to dělal, když si ho můžu vybrat zdarma. Letím sám, takže nepotřebuju vedle někoho sedět. Spíš mi jde o místo u okna nebo do uličky. A naštěstí 190 cm nemám. Dávat 140 euro za jeden segment kvůli většímu  místu na nohy, jak to Eva Air chce za jeden segment se mi už vůbec nevyplatí.  Ale to je nepodstatné.

Asi s nimi zase až "tak často nelétáš" protože bys jinak musel vědět, že PE už z Vídně není možná.

A pokud jsi zarezervoval místa v letadle, tak jsi to dělal přece v rezervačním systému Eva Air. Tudíž pokud došlo k přeházení, tak podle mého za to mohla aerolinka a ne Student Agency? Ale tady si nejsem jistý, jestli ti může SA hrabat do místa, které jsi si sám vybral. Má k tomu vůbec přístup Kryštofe??

0 Citovat

Je to trochu od původního tématu ale vím že s nasazením 787 letos na jaře EVA nemá PE. Můj poslední let s nimi byl ještě s 777 těsně před změnou letadla. Je to škoda protože PE s EVA air bylo podle mého super. S novou 787 jsem neletěl protoze léto v Asii nemusim. Rad bych ti odpověděl na tvoji otázku ohledně obsazenosti ale bohužel byla by to pouze spekulace. Já vždy letěl v téměř plném letadle.

Netuším co SA nebo EVA změnila, ale fakt je to co jsem napsal. Na SA nenadávam, postavili se k tomu čelem a to je podstatné. 


Zajímalo by mě jak dopadnul zakladatel vlákna?? 



0 Citovat

Martin napsal(a):


Zajímalo by mě jak dopadnul zakladatel vlákna?? 


To mě taky, ale většinou už se neozvou, když to vyřeší. Na 99% to bylo tak, že mu to bud spadlo do spamu, nebo přišlo až po několika hodinách. 


Já to jen zkoušel. Už jsem se na to tady ptal před měsícem, ale s EVA Air tady moc lidí asi nelétá. Mě by hlavně naštvalo, že bych zaplatil za místa a pak byla třetina letadla prázdná, jak se mi to posledně stalo s Qatarem do BKK a zpět, kdy jsem si cestou tam zabral třisedačku a na cestě zpět dokonce čtyřsedačku. 

0 Citovat

Třeba budeš mít štěstí a dopadne to jako posledně. Škoda každé kačky a jejich cena za rezervaci sedadla  je vysoká.

EVA air patří k tomu nejlepšimu na trhu a navíc přímý let 10 hodin do BKK je super.

0 Citovat

Takže hlavolam z rezervací u Eva air byl vyřešen... Nespadlo to do spamu, ani nepřišlo po pěti hodinách, ono by totiž nemělo ani co přijít...I když společnost mi mohla aspoň napsat důvod, hned bych věděl. 

Platba vůbec neodešla, ani nebyla blokla. Důvod byl jediný  a to, že má matka měla nastaven nízkej limit na internetový platby. Chybělo tam pár stovek a prošlo to... Stupidní chyba, tak se všem omlouvám, že jsem nechal zbytečně tento rébus tady řešit. Raději příště jen přes svou kartu. Bohužel cena u nich je již trošku jinde, takže budu tápat dále. Našel jsem jejich zastoupení na slovensku Evaair.sk, ale jejich ceny se mi nelíbí.

Možná skončím u Studenta a ještě přemýšlím nad China Airlines, kde se dá dostat s Prahy přes Amsterdam, Taipei, pod 14k na osobu. 

Tak ještě jednou všem má omluva.

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Takže hlavolam z rezervací u Eva air byl vyřešen... Nespadlo to do spamu, ani nepřišlo po pěti hodinách, ono by totiž nemělo ani co přijít...I když společnost mi mohla aspoň napsat důvod, hned bych věděl. 

Platba vůbec neodešla, ani nebyla blokla. Důvod byl jediný  a to, že má matka měla nastaven nízkej limit na internetový platby. Chybělo tam pár stovek a prošlo to... Stupidní chyba, tak se všem omlouvám, že jsem nechal zbytečně tento rébus tady řešit. Raději příště jen přes svou kartu. Bohužel cena u nich je již trošku jinde, takže budu tápat dále. Našel jsem jejich zastoupení na slovensku Evaair.sk, ale jejich ceny se mi nelíbí.

Možná skončím u Studenta a ještě přemýšlím nad China Airlines, kde se dá dostat s Prahy přes Amsterdam, Taipei, pod 14k na osobu. 

Tak ještě jednou všem má omluva.

;-)))

0 Citovat

Nějak ti nerozumim. Zpáteční letenka pro dva VIE - TPE - DPS v prosinci 29 tis, v únoru 31 tis. To je v podstatě stejna cena kterou jsi měl před tím. Jinak China arlines a Eva air je docela velkej rozdíl.....

0 Citovat

Ne v prosinci ale až v dubnu. Chtěl jsem to koupit z velkým předstihem, ať můžeme v klidu bookovat ubytko a skládat pomalu itinerář cesty. Cena u Evy co jsem tak vypozoroval občas lítá?? Po tom mém nezdaru to najednou skočilo o dvojku navíc?? Teď konkrétní cenu nevím, raději jsem tam ani nekoukal, chci to vyřešit vše po nedělí. Vím že Eva je někde jinde než China Airlines, ale my poletíme v economy. Příjde mi podle recenzí táto třída vcelku stejná. Je to pochopitelně  jen můj pohled, ale co vím, tak již Eva lítá z Vídně z 787 a tam již není možnost doplatit Premium economy, tak jako v 777. Ten bych si i rád doplatil, za to pohodlí, při 13h. letu to jistě stojí... Na byznys třídu se ani nekoukám. Eva má nějaký tři různé economy varianty v 787, ale myslím si, že to jsou vyhozený peníze?? 

Jednou jsem jen tak koukal na  lety z Prahy na Bali z nákupem půl roku dopředu z China Airlines.  U jednoho prodejce cena 25 600,-Kč koncová cena, za zpátečku pro dva lidi excelent!!!

0 Citovat

Dobrá rada jako vždy....kupovat u slušných prodejců.  V tomhle případě 2-3.000,- už není dramatická částka.

0 Citovat

Clověče Ivo ty jsi dobrý kousek. Co věta to perla :-) Ale nejlepší je to s tím PE. Výborné :-))

0 Citovat

Ahoj Ivo, musím říct že v tom pěkně lítáš. Hlavně nekupuj letenku u prodejců kde nemáš v ceně kompletní servis! Economy je podle mého názoru vždy stejná, cena je rozdílná pouze podle zavazadel, flexi a pod. Židle, žvanec a gin je vždy stejný....

Držím palce aby jsi nepřebral

0 Citovat

Niemandos  pokud vím PE v 787 není, pokud se mýlím tak se omlouvám. Nejsem žádnej borec v solo cestování a jak jsem již psal, je to můj první pokus.  Pokud je někdo ve vyšším levelu  nemusíš mě hned drtit...Jsem rád za každou radu od dotyčných, za což děkuji, ale deptat opravdu nepotřebuji...Vím o spoustě různých balíčků, flexi, stornu, pojištění zavazadel, atd.

 Vím, že se jedná o služby s příplatkem navíc.  Jen jsem řešil economy třídu u Evy a China Airlines, že prachy za židli v této třídě jsou rozdílný, ale židle je pořád stejná...Nevím co je na China Airlines špatné a pokud to víš Ty, budu rád za tvé profi rady. Děkuji Ti

PS. A o prodejcích hlavně těch zahraničních, kde je prakticky nulová podpora vím také, nejsem hlupák abych jim cpal peníze. Pokud budu kupovat, tak jedině v CZ


0 Citovat

Ivo: PE opravdu EVA Air v 787 nemá. Jinak cena za PE je většinou dvojnásobná proti Economy, ale to jsi asi zjistil.

0 Citovat

I když je to vyřešeno, tak pro příště - kontakt na Eva Air v Praze:

Office Address Na Rybnicku 5, Prague 2, 12000

Reservation/Ticketing Hotline +420-296-368270

Hotline Open Hours Monday~Friday : 09:00-17:00

https://www.evaair.com/en-global...ity=Prague

0