Ahoj, máme koupenou letenku přes Gotogate PRG > CTU > SGN a pak zpět KUL > PVG > PRG. Tam je to Sichuan airlines a zpět China Eastern. Nyní asi dva měsíce před odletem přišel takový dost stručný email z Gotogate, že letecká společnost let zrušila a prý letecká společnost nenabízí žádný alternativní let a že nám vrátí peníze. Vypadá to, že Sichuan airlines přestali létat přímý spoj CTU > SGN, v rezervačních systémech už ho nevidím a CheckMyTrip mi u tohoto letu píše "Flight cancelled". Máte někdo zkušenost s podobnou situací, řešili jste to přes prodejce nebo přímo s aerolinkou? Bohužel Sichuan airlines nejsou úplně komunikativní a proto budu rád za jakoukoliv radu, předem díky. .

Zrušení letu leteckou společností - jak to chodí?

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Ahoj,

máme koupenou letenku přes Gotogate PRG > CTU > SGN a pak zpět KUL > PVG > PRG. Tam je to Sichuan airlines a zpět China Eastern. Nyní asi dva měsíce před odletem přišel takový dost stručný email z Gotogate, že letecká společnost let zrušila a prý letecká společnost nenabízí žádný alternativní let a že nám vrátí peníze. Vypadá to, že Sichuan airlines přestali létat přímý spoj CTU > SGN, v rezervačních systémech už ho nevidím a CheckMyTrip mi u tohoto letu píše "Flight cancelled". 

Máte někdo zkušenost s podobnou situací, řešili jste to přes prodejce nebo přímo s aerolinkou? Bohužel Sichuan airlines nejsou úplně komunikativní a proto budu rád za jakoukoliv radu, předem díky.

0

No a o čem chceš komunikovat? Když ten let už není, tak s ním nemůže nikdo letět.

Čekej na peníze a vyber si něco jiného.

0 Citovat

A poděkuj osudu, pokud je od G2G v rozumném čase dostaneš... Pokud by ti oni hledali nějaký alternativní routing bez placené podpory by bylo z říše scifi, ale zázraky se (možná) dějí.

0 Citovat

S Gotogate nechceš vůbec nic řešit a hledej letenky jinde. Každopádně doufej, že ti peníze vrátí co nejdříve a plnou částku.

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

No a o čem chceš komunikovat? Když ten let už není, tak s ním nemůže nikdo letět.

Čekej na peníze a vyber si něco jiného.


Treba alternativni routing?


Diky vsem za rady, pockam na vraceni penez, je to pres Vanoce, takze za rozumne penize uz nic neporidim, tak holt poletime jindy.

0 Citovat

Vždyť ti píšou, že žádný nenabízejí.

Najdi si ho sám.

0 Citovat

Už měsíc a půl tahám z Edreams peníze za letenky od ČSA do Kodaně, které posunuli o 8 hodin a nechal jsem je zrušit. Na maily nereagují vůbec, jediná jakžtakž komunikativní je podpora na jejich facebooku, ale i tak vždy jen napíší milion omluv, že ještě ty peníze nemám a že teď už do 10 dní určitě dorazí :) a takhle už přes 40 dní :D Byly to zrumbované letenky za pár set korun, takže mě to nijak zvlášť netrápí, ty peníze mi nechybí a nespěchám na ně. Aspoň si takhle vyzkouším ten proces, aby mě to pak nikdy nelákalo u podobných vykuků koupit nějaký dražší letenky. Gotogate je ještě o level větší zmrd, takže s těma penězma bych do Vánoc určitě nepočítal :D

0 Citovat

Tohle můžeš mnohem rychleji vyřídit s bankou.

0 Citovat

Zkušenost s supersaver, což je stejně jako G2G součást Etraveli Group  8 měsíců od storna leteckou společností po výplatu. Ale třeba se kluci zlepšili:-)

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Tohle můžeš mnohem rychleji vyřídit s bankou.

No jednak banka je Revolut, což už situaci zhoršuje a jednak by se asi blbě prokazovalo, že ty letenky jsou zrušený (možná ani nejsou, na webu ČSA se tváří jako platné v nových časech). Chargeback je jasný v případě, že letenky jsou zrušený aerolinkou a prodejce odmítá vrátit peníze. Jiná věc je žádost o zrušení letenek z mé strany na základě posunu obou letů o 8 hodin, čímž jsou nepoužitelné.
0 Citovat

Rekl bych, ze u Gotogate plati, jak na koho narazis a jak moc to urgujes. Taky me treba 2-3 mesice slibovali, ze  potvrdi zmenu data letu zpusobenou leteckou spolecnosti, a nic. Totalni ignorace.

Tak jsem krome mailovani zapojil i jejich facebook messenger a volal jsem tam snad 4x. Najednou mi jiny agent (mozna shiftleader)  zacal volat sam a krome potvzeni noveho data letu, dokonce i zmenil misto odletu pri navratu, coz jsem pozadoval. Predtim to bylo absolutne nemozne a najednou to slo. Je to sila, ale stane se ....
0
10 reakcí