Zdravím, bohužel kvůli akutním potížím musím na operaci a nebudu schopná odletět. Máme letenku s qatar airways, a ti mi řekli, že potřebuji medical document, který operaci potvrdí. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak má dokument, co vše má obsahovat, tak aby ho uznali a  byly mi vráceny peníze? Moc děkuji! .

storno letenky kvůli operaci

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Zdravím, bohužel kvůli akutním potížím musím na operaci a nebudu schopná odletět. Máme letenku s qatar airways, a ti mi řekli, že potřebuji medical document, který operaci potvrdí. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak má dokument, co vše má obsahovat, tak aby ho uznali a  byly mi vráceny peníze? Moc děkuji!

0

Asi na to žádný oficiální papír nebude a v podstatě je to dobrá vůle dopravce, že storno udělá. Asi bych se nejprve zeptal lékaře, jestli je ochoten napsat potvrzení kde napíše že potřebujete operaci a ta je neodkladná, následně bych to nechal přeložit do angličtiny (google poradí) a poslal jim to.

0 Citovat

To by ti asi měli říct oni, co považují za dostatečný "Medical document".

0 Citovat

I tak je možné, že ti vrátí jen část peněz, pokud byla letenka jen v economy. Řešili jsme teď totéž s Finnair a dostali zpět jen cca čtvrtinu. Zbytek bez 20% spoluúčasti potom přes storno, které máme celoročně u platební karty.

0 Citovat

myslim ze stvrtinu z ceny letenky dostanem kedykolvek ked si zapnem manage booking a kliknem na storno letenky...co si pamatam nejake storno v Qatar ( a to aj najnizsi tarif ) vratili viac ako polovicu

0 Citovat

Ahoj, já jsem kdysi rušil ze zdravotních důvodů zájezd. Nechal jsem si od lékaře vystavit potvrzení, kde bylo, že mi ze zdravotních důvodů doporučuje nikam necestovat a bylo to. Tehdy jsem to měl pojištěné, tak jsem to poslal do pojišťovny spolu s jejich formulářem žádost o storno a asi za 2 týdny jsem měl peníze na účtu. Nechal bych si tedy vystavit zprávu od lékaře, nejlépe s razítkem. Uvidíš, jak se budou tvářit na dokument v češtině, ale oni si případně řeknou, držím palce.

0 Citovat

Pokud máš nějaké cestovní pojištění, případně součást nějaké kreditní karty u premium účtu, tak  si zažádej o plnění.

Už jsem několikrát podával přes ČSOB premium účet, zdravotní důvody, zrušení letu a vždy mi byla pojistka vyplacena s 20% spoluúčasti.

0
6 reakcí