Ahojky. Nevite, zda se jako prirucni zavazadlo da povazovat crosna?  Kdyz bude treba 40 l? Kdyz bude temer prazdna?  Shanim nejakou ze ktere by se dala udelat mensi taska, ale zatim se nepodarilo. I za tipy budu rada. Diky. Andy  .

Prirucni zavazadlo

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahojky. Nevite, zda se jako prirucni zavazadlo da povazovat crosna?  Kdyz bude treba 40 l? Kdyz bude temer prazdna?  Shanim nejakou ze ktere by se dala udelat mensi taska, ale zatim se nepodarilo. I za tipy budu rada. Diky. Andy

0

Když už krosna, ale krosna se říká, pokud vím, hovorově velkému batohu. Jestli myslíš malý batoh, není problém, pokud nebude přesahovat povolené rozměry (nebo se do nich bude moci stlačit při případné kontrole).

0 Citovat

Jde především o rozměry. Pokud bude mít batoh výztuhu, která překračuje rozměry a nejde složit, tak problém samozřejmě být může bohužel.

0 Citovat

ahoj a proč zrovna krosnu? jdeš na nějakou túru? Na běžné výlety (tedy město, památky, denní výlety do přírody bez stanování) dnes existují mnohem praktičtější batohy v této velikosti - my třeba na cestu kolem světa kupovali Crumpler Track Jack Board Backpack, který je naprosto topový - hodně kapes, kvalitní látka i zipy, madla, popruhy, skryté kapsy na elektroniku... má snad jedinou chybu a to že nemá zamykací zipy... 


no a druhý tip Osprey Ozone Convertible 50L, a to kvůli možnosti mít ho jako batoh i jako kufr s kolečkami (a tedy 99% času využíváme kolečka, jako batoh jenom když jedeme na scooteru)... ten jsme si ale museli nechat dovézt z USA kamarádkou, tady se neprodává... jsou to dražší batohy, ale top kvalita a super promyšlené... na druhou stranu věřím že by to šlo zvládnout i s levnější krosnou s Decathlonu, zejména pokud člověk nejede na rok v kuse pryč a dělá spíše kratší výlety do 1 měsíce :) takže hlavně promysli na co batoh budeš využívat.

0 Citovat

Potřebuji koupit univerzální příruční zavazadlo do letadla, aby splnilo kritéria wizzair i ryanairu. Co mi doporucite? Předem díky.

0 Citovat

Tomáš napsal(a):

Potřebuji koupit univerzální příruční zavazadlo do letadla, aby splnilo kritéria wizzair i ryanairu. Co mi doporucite? Předem díky.


Pokud se jedna o menší zavazadlo, tak doporučuji třeba (je přakvapivě rozměrné):

https://bagalio.cz/cabinzero-cla...BwE#34979


No a nebo já osobně jezdím s taškou z Dekáče:

https://www.decathlon.cz/taska-n...49979.html

0 Citovat

Tohle jsem také roky řešil. Já raději více stylu a elegance než ušmudlaný batoh.


47696-1200w.jpg

1 Citovat

Mám naprosto debilní dotaz… dá se v příručním zavazadle přepravovat nábytek z ikea? (Myslím koupený v krabici, nesložený) letíme v lednu do Dublinu a mají tam pro nás vytoužené černé shcůdky do kuchyně , které už v Praze ani v Německu nemají🙂 rozměry i vahou to sedí, vyjde to levněji než si poslat ppl dpd apod. ale asi tam budou šrouby v balení, tak aby mi to nevyhodili…

0 Citovat

Jde o schůdky BEKVÄM (2 nebo 3 stupně)? Šrouby tam jsou, ale bez ostrých hran či hrotů. To by mělo projít, si myslím.

Nebo je můžu zítra přivézt ze Švýcarska/Německa a asi to i vyjde o trochu levněji. Akorát nejsem z Prahy.

2 Citovat

Jojo přesně ony 🤣 snad je mají v Ostravě, dneska se dojdu zeptat do ikei, jestli by mi je nepřevezli.

0 Citovat

Petře, je to off topic, ale pokud jde o Ikeu, tak kdykoli jsem se pokoušela dostat nějakou věc z jednoho jejich obchodu do jiného, abych pro ni nemusela jezdit daleko, tak to nikdy nešlo, vždycky měli ty obchody vedené naprosto odděleně a vůbec nebyli schopni tu věc převézt z jednoho místa na druhé (takže jednou mi židle vezl kolega z Brna a jednou jsem jela pro dřez na druhou stranu Prahy). Pokud tedy nic nezměnili za poslední cca 2 roky, tak ti z Ostravy do Prahy nic nepřivezou a jediná možnost je sehnat nějakého Ostraváka, aby ti to tam koupil a potom nějak přivezl.

0 Citovat

Mně zas kolegyně tvrdí, že se jí to povedlo. Na Zličín jezdím běžně, když to na Čerňáku nemají. Jednou jsem jel pro umyvadlo na otočku do Drážďan, ale do Ostravy se mi teda fakt nechce.

0 Citovat

Kdyby se ti chtělo do ČB, tak dej vědět a já je přivezu.

0 Citovat

Pravděpodobně  se na CL již řešilo, ale zeptám se...

Lze  mít  v kabinovém zavazadle  složenou trekingovou hů?

Díky za praktickou žkušenost.

0 Citovat

Asi pred piatimi rokmi som sa pýtal na trekové palice na kontrole v Bratislave, a odpoveď bola, že nie. A asi to stále platí: https://www.bts.aero/informacie/...-predmety/

0 Citovat

Co tablety na praní takový ty gelovky? Projdou do příručáku? Já bych v tom problém neviděla, ale jestli to má někdo vyzkoušeno :-)

0 Citovat

Gelove tablety na prani si das do toho zvlastniho pytliku k ostatnim tekutinam/gelum.

Trekove hole podle me jsou zakazane do prirucniho zavazadla, bohuzel (taky bych je potrebovala obcas vozit a kvuli nim platit kufr nehodlam).

0 Citovat

Viz napr. zde:

https://www.prg.aero/bezpecnostni-pravidla

Jsou tam jak ty gely (v baleni do 100 ml), tak i ty "hole", sice primo neuvadeji trekove hole, ale on takovy slozeny rybarsky prut nebo slozena trekova hul podle me vyjde nastejno.

0 Citovat

Děkuji všem, moc jsem se nepotěšil, ale nedá se nic dělat.... 

0 Citovat

Nemáte prosím někdo zkušenost s převozem příslušenství ke GoPro kameře ? Klasika stativ - trojnožka a blbosti k tomu neřeším, to je ok, jde mi o selfie tyč, kterou používám jako nástavbu právě na stativ a ještě jsem si ji pro sichr nikdy do příručáku nebrala, abych o ni nepřišla, teď už bych ji ale ráda měla s sebou .. na chatu Ryanair mi odpověděli tak něják podivně, spíš nijak, vždy poslali jen odkaz na zakázané / povolené předměty a nazdar - selfie tyče nikde vysloveně uvedené nejsou / resp. nenašla jsem / ale když mi nedávno vzali i otvírák na víno, který měl méně než 6cm tak už fakt nevím .. před 14ti dny jsem se ptala ve Vídni na security, jestli by selfie pro GoPro akceptovali a bylo mi řečeno něco ve smyslu s úsměvem " uvidíme " ..

 

0 Citovat

Vozím pravidelně a bez problémů 

1 Citovat

Týden na zpět mi ve Vídni selfie tyč prošla v klidu. Dokonce i zapomenutý zapalovač, co jsem vytáhl až po dovolené z baťohu 😁

1 Citovat

ok, tak děkuji .. vyzkouším to v březnu :-)

0 Citovat

Co se týče trekových holí, tak moje žena s nimi létá naprosto bez potíží. Nemá je teda v zavazadle, ale v ruce.

0 Citovat

Dneska jsem se koukala do podminek Ryanair a ti maji jako zakazanou vec na palubu vyslovne "turisticke hole". Taky bych je pro jednoho clena rodiny potrebovala vozit, ale bojim se, aby mi je nevyhodili.

0