Ahojte, mal by som dotaz ohladne letu s prestupom, pretože doteraz som letel vždy priamym letom. Chcem letieť s priateľkou na Madeiru stým, že let bude mať 1 prestup v Lisabone a z Lisabonu na Madeiru. Problém je pre mňa ten, že keď sa letí tam, tak na prestup je len 1:15h, tento prestup je vždy na všetky dni rovnaký ak sa letí Viedeň-Lisabon-Madeira (letenky na tejto trase som našiel najlacnejšie). Moja otázka je, či už niekto takto letel a či sa dá prestúpiť za takýto čas, či tie lietadlá sa navzájom čakajú, či keď vystúpime v Lisabone na letisku tak pre nás príde rovno autobus a odvezie nás k druhému lietadlu (budeme mať len príručnú batožinu). Na každé letisko sa vždy letí inou leteckou spoločnosťou. Aby som to zosumarizoval, tak chcem vedieť či niekto má skúsenosti s takýmito letmi s krátkmi prestupmi. V prílohe posielam aj lety. Ďakujem.  .

Na Madeiru s krátkym prestupom v Lisabone

Založil ve fóru Letiště

13 reakcí

Ahojte, mal by som dotaz ohladne letu s prestupom, pretože doteraz som letel vždy priamym letom.

Chcem letieť s priateľkou na Madeiru stým, že let bude mať 1 prestup v Lisabone a z Lisabonu na Madeiru. Problém je pre mňa ten, že keď sa letí tam, tak na prestup je len 1:15h, tento prestup je vždy na všetky dni rovnaký ak sa letí Viedeň-Lisabon-Madeira (letenky na tejto trase som našiel najlacnejšie). Moja otázka je, či už niekto takto letel a či sa dá prestúpiť za takýto čas, či tie lietadlá sa navzájom čakajú, či keď vystúpime v Lisabone na letisku tak pre nás príde rovno autobus a odvezie nás k druhému lietadlu (budeme mať len príručnú batožinu).

Na každé letisko sa vždy letí inou leteckou spoločnosťou. Aby som to zosumarizoval, tak chcem vedieť či niekto má skúsenosti s takýmito letmi s krátkmi prestupmi.

V prílohe posielam aj lety.

Ďakujem.


madeira.jpg

0

Letadla na sebe určitě čekat nebudou a bus vás přímo k druhému letadlu taky neodveze. Za hodinu a půl se přestoupit dá, ale pokud bude mít Lauda z Vídně hodinové zpoždění, tak máte smolíka.

0 Citovat

Díky za odpoveď, takže ak chceme mať 100% istotu, tak je lepšie priletieť do Lisabonu o 1 deň dopredu.

0 Citovat

To je dobrý nápad, Lisabon určitě stojí za prohlídku.

0 Citovat

Podle mě není moc šance to stihnout, v současnosti bývá v Lisabonu pěkný zmatek. Navíc všechny lety přistávají na terminálu 1 a nízkonákladovky (teď 100% nevím jestli i easyjet) startují z terminálu 2, což je 10 minut busem + než odjede...

0 Citovat

Našiel som na iný dátum lety z Budapešti na Madeiru cez Lisabon s prestupom necelých 4 hodín, tak to bude asi lepšia volba. Díky za rady.

0 Citovat

Jinak při plánování přestupů nezapomenout, že většinou nízkonákladovky zavírají gate oficiálně 30 minut předem, takže máte tak o 20 - 30 minut méně na ten přestup, než je čistý rozdíl časů. 

0 Citovat

Treba TAP loni nabizel Madeiru i 3500 Kc, ted uz asi jen  pres 5000 Kc. Tam byste meli prestup garantovan. Jen pro zajimavost prestup 1:15 jsme meli predloni na trase Viden - Lisabon - Belem a stihli jsme to i autobusem po letistni plose k terminalu. Ale bylo to v ramci jedne letecke spolecnosti TAP, takze bud se to stihne nebo hotel.

0 Citovat

Obraciam sa na Vás s novým dotazom, asi pridali nové lety, ale teraz Viedeň - Lisabon - Madeira, s prestupom v Lisabone 2:45h, to už je reálne, aj keby lietadlo má meškanie polhodku?  Vďaka

0 Citovat

Matej napsal(a):

Obraciam sa na Vás s novým dotazom, asi pridali nové lety, ale teraz Viedeň - Lisabon - Madeira, s prestupom v Lisabone 2:45h, to už je reálne, aj keby lietadlo má meškanie polhodku?  Vďaka

V Lisabonu je to realne, i kdyby bylo na prestup jen 1:15.

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

V Lisabonu je to realne, i kdyby bylo na prestup jen 1:15.

Ale stačí aby lietadlo meškalo polhoďku a už to nestíhame, ale díky za odpoveď

0 Citovat

1:15 přestup na jedné letence ok, ale pokud 2 nízkonákladovky, tak přílet na T1, bus na T2, projít kontrolou...

0 Citovat

Nevim ,proc to resis takhle  s rizikem ,kdyz Lisabon stoji urcite za  1 noc  a mas k  Madeire pridavnou hodnotu navic  Byli  jsme na Madeire  2x  a nikdy ne na primo  i zpet jsme  si to  prodlouzili  i kdyz se zrovna nejednalo o Lisabon

0 Citovat

Tiež odporúčam stráviť aspoň 1 deň v Lisabone.

My sme leteli takto na Azory.  Leteli sme s TAP čiže prestup bol garantovaný , no aj tak som vybral lety s 26h stopoverom v LIS, a určite neľutujem.


No a pri negarantovanom prestupe je to asi najlepšia voľba

0
13 reakcí