Dobrý den, máte, prosím, někdo zkušenosti se zrušenými lety v souvislosti s koronavirem? Letecká společnost nám před dvěma dny zrušila let (přes Hong Kong) na Filipíny s tím, že dostaneme plnou refundaci. Měli jsme ale ještě rezervované bydlení přes booking (bez možnosti refundace) a vnitrostátní letenky s Air Asia. Majitelé ubytování stejně jako Booking odmítá jakoukoliv kompenzaci, odkazují mě na leteckou společnost. Ta říká, že mají zodpovědnost jen za svůj let. Z Air Asia se neozvali vůbec. Řešil jste někdo teď podobnou věc s lepším výsledkem?  .

Koronavirus - kompenzace za zrušené lety a navazující služby

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Já hádavý člověk taky vůbec nejsem, ale štve mě, když si společnosti jako TAP myslí, že mohou se zákazníkem zametat, jak se jim chce, a navíc kašlat na veškeré platné předpisy a zákony. Proto jsem dělala vše, co bylo v mých silách, abych dosáhla spravedlnosti. Navíc se nejednalo o zrovna malou částku, tedy aspoň pro mě.

0 Citovat

Na druhou stranu od TAPU jsem dostal voucher s využitím až do 6/22 - lze použít několikrát a na všechny služby (sedadlo,jídlo atd.) o tom se mi jinde může zdát.

0 Citovat

SATA - komunikacia  jeden email o tom, ze  let bol zruseny moznost prebookovat do konca roka, par volani na helpdesk - stale v ponuke len voucher  -> reklamacia platby v banke -> cca 8 tyzdnov a peniaze naspat.


Transavia - komunikacia, jeden email od nich o zrusenom lete, a ze do mesiaca dostanem voucher ktory ak nevycerpam do dalsieho roka, vratia peniaze, voucher nikdy nedorazil takze -> reklamacia platby v banke -> podobne ako prvy pripad cca 8tyznov a peniaze naspat.

0 Citovat

Michal napsal(a):

co znamená malá technická chyba? 


Záměna čísla rezervace za číslo letu. Jinak celý formulář v pořádku. Nepustili je do letadla s tím, že na řecké straně by QR házel řekům error a stejně by je otočili. (podle mě nesmysl, však v nejhorším je mohou otestovat...)

0 Citovat

Hlásím úspěšný full refund letenek od Swissu (za cca 60t Kč). Požádáno začátkem května, nárok na refund potvrzen, ale mám prý být trpělivý, mají toho hodně... Pravidelné urgence, sem tam jsem dostal odpověď, kde mě stále žádali o trpělivost. Ta mi došla minulý týden, kdy jsem v pondělí požádal banku o chargeback. V úterý potvrdili, že karetní společnost požádala Swiss o vyjádření. V pátek Swiss poslal mail, že nám vrací peníze v plné výši. Dnes připsáno na účet.

0 Citovat

LukasAK napsal(a):

Hlásím úspěšný full refund letenek od Swissu (za cca 60t Kč). Požádáno začátkem května, nárok na refund potvrzen, ale mám prý být trpělivý, mají toho hodně... Pravidelné urgence, sem tam jsem dostal odpověď, kde mě stále žádali o trpělivost. Ta mi došla minulý týden, kdy jsem v pondělí požádal banku o chargeback. V úterý potvrdili, že karetní společnost požádala Swiss o vyjádření. V pátek Swiss poslal mail, že nám vrací peníze v plné výši. Dnes připsáno na účet.

Tak gratulace. Mě to čeká s AF. Napsali, že do 90 dnů. Příští týden lhůta bude pryč.

0 Citovat

@ Lukas AK   

docela by me zajimalo co leteckym  spolecnostem  vadi tak moc na chargebacku  ... Koukam ,ze vetsina ,kdyz se nemuze dockat vraceni penez  tak  zkusi  chargeback  a najednou jsou penize na ucte .. 

I ja mam stejnou zkusenost   Komunikace s Lufthansou nulova , jen potvrzeni  ze let zrusili ,uplynul pomalu mesic a nic ,tak jsem se obratil na banku s zadosti o chargeback  a ejhle za par dnu  byly penize na ucte .. celkem tedy mesic a pul od zruseni  letu  ,,,

Je tedy  chargeback  ucinny strasak  na letecke spolecnosti ?  Prakticky je jasne ,ze spolecnost  penize vratit musi , jen je otazka kdy  je vrtati  ,Me treba banka zdelila  ze musi ubehnout mesic  od zruseni  letu  a pak mohou zahajit   jednani  

0 Citovat

Pro Kristovy rány mikire, měl jsi v tom 100 euro, které už ti LH vrátila, ale píšeš tady o tom už po několikátý. 

0 Citovat

Klasika mikir, pořád dokola to samý, je teda fakt, že LH je novinka v celkem omezeném repertoáru FR/Kanáry/v poslední době ještě roušky a cestovní omezení.

0 Citovat

Pokud jste si panove nevsimli, ptal jsem se  na pravni stranku   toho,  proc se letecka  spolecnost  ( zrejme jakakoliv ) boji , kdyz se  vytahne chargeback ...

0 Citovat

Zdravím. Nemá někdo zkušenost s refudací u Qatar Airways? Zrušili nám let do BKK. A když jsem využil jednu z možností řešení ( vracení peněz), tak mi napsali že v souladu s podmínkami je na každé letence storno poplatek ve výši 465,-USD 

0 Citovat

Já jsem na storno poplatek využil cestovní pojištění.

0 Citovat

Ahoj. Nemáte zkušenosti s refundací přes Gotogate? Máme letenky na Madeiru zakoupené v 10/2019 let s Tap air. Po několikátém posunu časů letů a přímé urgenci u Tap, který mi nabízel pouze voucher, mi nově přišlo info o zrušení letu ze strany Tap. Nabízejí a bez našeho souhlasu nás přesunuli na nejbližší letové spoje s 1 denním posunem.V mailu byla také poznámka, že pokud by se let opět zrušil, budou mne urychleně z Tap kontaktovat. Odlet je za 19 dní. Další den mi psal Gotogate, od nichž jsem kupovala letenky, že mám také možnost žádat vrácení peněz za letenky a  s připsáním na kartu. To mi Tap ani nenabídl. Po nekonečných tahanicích a nejistotě co zas bude za pár dni, se nám nechce letět už nikam. Měli jsme letět 3 a stejně už jeden z nás odpadl a určitě nepojede. Jde mi o to, zda je mi Gotogate schopen opravdu vyřídit refund nikoliv voucher , který vnucuje  všemTap. Má někdo osobní zkušenost? Další a poslední možnost je chargeback u Gotogate, bylo strženo z mé karty jim. Děkuji za info. Musím se během 3 dnů rozhodnout.

0 Citovat

mikire, a ty peníze dostals od banky nebo od Lufthansy? 

0 Citovat

Refund od ČSA vyřešen přes chargeback (celkem 15 tisíc), o který bylo banku požádáno do měsíce od zrušení letů. Za další tři měsíce peníze dorazily od banky na účet. ČSA do dnešního dne (4,5 měsíce po zrušení letů a podání reklamace) ani nereagovaly. V reklamaci výslovně uvedeno, že nesouhlasíme se změnou letu na jiný termín ani s voucherem, ale že požadujeme vrácení celé částky. Držím palce ostatním

0 Citovat

@mirjur :  na vypisu z banky  je uvedena Lufthansa  ,ale bylo to az potom . co mi moje banka  zdelia  .ze zahajuje   jednani  



0 Citovat

Ahoj mám dotaz ohledně komunikace s Delta Airlines... Máte s nimi někdo zkušenost? Letenky byly zakoupeny přímo přes jejich stránky. Jde mi o změnu destinace popř. vrácení peněz... předem díky 

0 Citovat

Letenky nám zrušili v dubnu ( kupováno také přímo u Delty). Chtěli jsme refund, ne Voucher. Před týdnem jsem to určovala na jejich chatu, že už je to více než tři měsíce, že budu nucena požádat o chargeback , a do týdne peníze na účtu. 

0 Citovat

Ahoj všichni.

Potřebovala bych trochu poradit. V červenci jsem koupila 2 letenky na Island z Vídně přes Wizz air (12.9. - 26.9.). Jenže situace se změnila a kromě požadovaného testu je nutná ještě 5 denní karanténa. Fakt super, když tam jedete na 2 týdny. K letenkám jsem přikoupila pro oba jakési připojištění Wizz Flex za 22 EUR na osobu, které mělo zahrnovat koronavir. Situace se nevyvíjí moc dobře a ráda bych letenky zrušila. Dnes jsem se dovolala na českou linku Wizz a světe div se, 9 jazyků a čeština nikde. Ok, tak angličtina. Slečna mi řekla, že za poplatek 60 EUR na osobu se to dá zrušit. Pak jsem četla podmínky a jsem zmatená. Vrací se peníze na účet nebo ve formě kreditů? Kredity fakt nechci. Máte s tímhle někdo zkušenost? A nemělo by to slavné Wizz flex zahrnovat i tuhle změnu situace? Předem všem děkuju za rady. Cestuji strašně ráda, jen toho nemám nalítáno ještě tak moc.

0 Citovat

https://wizzair.com/cs-cz/inform.../wizz-flex

0 Citovat

No ještě bych počkal do toho 12.9., jestli Wizz nebude nějak upravovat časy letů a nebo nezrusi ten let sám. Pokud ne, tak to zrušit do 3. hodin před odletem. Zpátky bohužel jen ve formě kreditu, který má platnost 3 měsíce. 

0 Citovat

Ahoj. Tak mám informaci pro ostatní,  kterým TAP air zrušil nebo spíše posunul lety. Koupila jsem přes Gotogate a žádala stejnou cestou o refund. Vouchery jsem odmítla předem a musím říct, že  mi je Gotogate ani nevnucovalo. Refund vyřídili s TAP a bylo schváleno vràceni peněz na kartu. Chce to být v klidu a vydržet. Jsou opravdu zavaleni prací a odpovídají až těsně před odletem. U nás asi 18 dní před termínem. Komunikace z mé strany pouze emailem na Gotogate i TAP. Že mi přijdou peníze déle je mi jedno. Hlavně, že je dostanu. Pokud poletíme, tak raději s CK na lastminute a přímým letem. Tak bude jistota, že se v případě karantény dostaneme bez dalších vícenákladů na nákup nových letenek domů. Přestupy na letišti a letadla  jsou riziko nákazy a upřednostníme přímý let.  Za mne TAP i Gotogate spokojenost.

0 Citovat

A už máš peníze na účtu? 

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Letenky nám zrušili v dubnu ( kupováno také přímo u Delty). Chtěli jsme refund, ne Voucher. Před týdnem jsem to určovala na jejich chatu, že už je to více než tři měsíce, že budu nucena požádat o chargeback , a do týdne peníze na účtu. 

Dobrý den, můžu se zeptat přes co jste kontaktovala Deltu? Nemůžu se absolutně probojovat přes jejich systém. Předem moc děkuju

0 Citovat

@janamasikova: přeji úspěch a peníze brzy na účtu. Mě TAP slíbil v půlce června, že mi během týdne pošle mail s detaily ohledně refundace. Od té doby se neozval a na nic nereagoval. Momentálně běží žádost o chargeback. Za mě TAP naprostá nespokojenost.

0