Dobrý den, máte, prosím, někdo zkušenosti se zrušenými lety v souvislosti s koronavirem? Letecká společnost nám před dvěma dny zrušila let (přes Hong Kong) na Filipíny s tím, že dostaneme plnou refundaci. Měli jsme ale ještě rezervované bydlení přes booking (bez možnosti refundace) a vnitrostátní letenky s Air Asia. Majitelé ubytování stejně jako Booking odmítá jakoukoliv kompenzaci, odkazují mě na leteckou společnost. Ta říká, že mají zodpovědnost jen za svůj let. Z Air Asia se neozvali vůbec. Řešil jste někdo teď podobnou věc s lepším výsledkem?  .

Koronavirus - kompenzace za zrušené lety a navazující služby

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Michael napsal(a):

Já stále nedokážu pochopit,  proč někdo kupuje letenky přes kiwi.

Si to představuji, jako takové sebemrskačství. Chci letenku, tak šup důtky a lup přes záda a Kiwi:-)

0 Citovat

To máš jak se Sportkou - léta do toho vrážíš peníze, víš, že nic nevyhraješ, ale stejně ti to nedá... co když zrovna teď to bude jinak a vyhraji?

0 Citovat

Je fakt, že to bude něco jako automaty. Můžeš z toho něco málo dostat,  ale stejně tě to vždycky hrozně podělá a přijdeš o prachy 😃 .

0 Citovat

STA86 napsal(a): Jsem si minulej týden vzpomněl, že mám u KLM voucher z března, tak jsem požádal o refund na kreditní kartu a teď jsem si všiml, že platba byla připsána následující den po podání žádosti... Příjemný překvapení :-)

Já bohužel laboruji se Student Agency ohledně letenky od KLM už od března a zatím bezvýsledně. 

0 Citovat

Po týdnu od zažádání vrácený penízky od SAS za zrušený let, ani jsem nečekala, že to půjde tak rychle, takže milé překvapení :-)

0 Citovat

Nejsme úplně zkušení cestovatelé, běžně kupujeme zpáteční letenky od jedné letecké společnosti, tohle bylo nakombinované s více společnostmi, stačila jedna registrace, nevěděli jsme, že to jsou zloději. Takže nikdy více.


Michael napsal(a):

[citace="Eva"]

Poprvé v životě jsme koupili letenky přes kiwi - vyřešeno přes chargeback, sice až na odvolání, ale vyřešeno.

 

Já stále nedokážu pochopit,  proč někdo kupuje letenky přes kiwi.

[/citace]

0 Citovat

Aluška napsal(a):

Po týdnu od zažádání vrácený penízky od SAS za zrušený let, ani jsem nečekala, že to půjde tak rychle, takže milé překvapení :-)

Hm mě visí něco přes 4 litry (kupováno přes S.Agency,takže to mají v režii oni) - zažádáno v květnu a zatím ticho po pěšině,respektivě před měsícem přišel email,že na tom pracují a mám být trpělivý ..

0 Citovat

Petr76, Ima: Student Agency mívá nějaký výhodnější nabídky letenek, že jste přes ně kupovali ?

Jinak bych lidem nezazlíval, že kupují letenky přes kiwi... Prostě mají relativně přehledný stránky a jednoduchý vyhledávání a letenky si tam na pár kliknutí koupíš od vícero dopravců zároveň. Kdo by si nechtěl zjednodušit život, že jo. Akorát, u těch letenek je to prostě trochu větší průser když to začne drhnout. Nikdy jsem přes ně teda nekupoval, takže ani neznám detailně jejich podmínky, tudíž po této stránce nehodnotím...

0 Citovat

lma napsal(a):

[citace="Aluška"]

Po týdnu od zažádání vrácený penízky od SAS za zrušený let, ani jsem nečekala, že to půjde tak rychle, takže milé překvapení :-)

Hm mě visí něco přes 4 litry (kupováno přes S.Agency,takže to mají v režii oni) - zažádáno v květnu a zatím ticho po pěšině,respektivě před měsícem přišel email,že na tom pracují a mám být trpělivý ..

[/citace]

:-( tak to asi zadržují S.A.

Můj let, že nepoletí, to už bylo jasný v létě, ale oficiálně zrušenej nebyl, ač nebyl v prodeji. Před týdnem tedy konečně došlo info o zrušení letu a na výběr přesun termínu, voucher či peníze. Vybrala jsem peníze a i když upozorňovali, že vrácení bude trvat déle než obvykle, tak do týdne vráceno (možná i dřív - nekoukám denně na účet).

Držím pěsti, ať to ze S.A. konečně vypadne :-)

0 Citovat

STA86 napsal(a):

Petr76, Ima: Student Agency mívá nějaký výhodnější nabídky letenek, že jste přes ně kupovali ?

Někdy jo někdy ne ..

Tady u toho Sasu to vycházelo zhruba stejně,ale já to beru raději přes ně z důvodu lepší komunikace v případ změnu letu a pod. - je s nimi rozhodně lepší komunikace a větší ochota (několik osobních zkušeností) navrch se to řeší v češtině a jsou v těchto věcech rozhodně pružnější,rychlejší a vstřícnější než když to řeším přímo s leteckou společností.

0 Citovat

Aegean - refund a penize na uctu priblizne po 6 tydnech od zadani pres online formular.Nakonec jeste 500Kc navic kvuli zmeny kurzu. Let se neuskutecnil z duvodu zruseni segmentu KRK - ATH. 

0 Citovat

STA86 napsal(a): Petr76, Ima: Student Agency mívá nějaký výhodnější nabídky letenek, že jste přes ně kupovali ?

Snažil jsem se podporovat tento web, měl jsem velmi špatnou zkušenost s Orbitzem, s letuškou jsme kdysi došli kvůli  až do stádia předžalobní upomínky a konkrétně do destinace které se týká refund (TRI) uměla SA lepší cenu/lepší časy za stejnou cenu, protože namíchala tarify KL, DL a AF dohromady, zatímco web DL prodává jen lety pod číslem DL a AF/KL zase jen lety AF/KL. U AF bych nic nekoupil a KLM od března vyjebává s klienty stejně jako SA. Stačí se podívat na jejich fb.

0 Citovat

Rusil jsem u AF BUD-USA v tom legendarnim erroru, prachy do tydne. Rusil jsem u KLM MAD-Quito, voucher do tydne, premena voucheru na cash do mesice. Rusil jsem u KLM PRG-Martinik a voucher do 24h. Pouzit na Dominikanu co opet zrusili, vcera zazadano o cash refund, teprve uvidime.  Za me super. Jen na obranu Skyteamu.

0 Citovat

Pred par tydny jsem se tu rozciloval, ze Turkish Airlines mi od dubna zadrzuji slibeny refund, protoze nejsem eligible. Ted uz asi eligible jsem, protoze penize prisly. Dalsi story byl Condor - v kvetnu slibil refund, po urgenci tvrdili, ze jsem prece chtel voucher (ktery mi stejne neposlali), ale nakonec vcera, po dalsi telefonicke urgenci pocatkem tydne, se penize na uctu objevily.

Jedina "nedobytna" pohledavka je tak voucher od CSA. Tam je ale mozne, ze ho do konce roku nekdo proleti, tak me to asi tak netrapi.

0 Citovat

Co se týče Condora, tak u mě podobná situace. V březnu jsem řešila zrušenou rezervaci, 3x telefonát na jejich linku, pokaždé slíbili refund a následujících několik týdnů se nic nedělo. Poté přišel email, že zašlou voucher, který nakonec nepřišel. Minulý týden jsem je opět kontaktovala, tentokrát mailem a do pár dnů peníze na účtu. Ani jsem s tím už nepočítala.

0 Citovat

Tak moja ziadost o chargeback u Air Bank dopadla fakt "luxusne". V januari som si kupila letenku na termin 31.3.-23.6 za 14k. Hned ked mi zrusili let tam a KLM nechcela vratit peniaze, poziadala som o chargeback. Lenze AB reklamovalo len let tam, pretoze ten naspat este nebol zruseny. Vravim si ok, nevadi. 18.8. mi prislo 7k na ucet.

Este medzitym (24.6.) som AB pisala, ze chcem reklamovat aj let naspat, ze let neprebehol. 18.8. som im k tomu poslala aj potvrdenie, ktore som vyhrabala v emaily. 26.8. mi AB napisala, ze ten dokument neuznala. Vraj tam nie je specifikacia letov (bola tam, len jedno cislo letu nesedelo, lebo mi KLM 2x menila let AMS-TXL), ze chce vidiet komunikaciu s dopravcom a mam mu dat 2 tyzdne na vyjadrenie.... Tu som na to trocha zabudla a vsetky doklady, ktore som bola schopna z emailu najst som im poslala az 12.11. AB odpisala, ze uz teda sice maju vsetko, ale reklamovat to nemozu, preto uplynulo 120 dni od (ne)dodania sluzby. Ked som sa ohanala zakonom 370/2017 Sb, tak ma uplne zotreli, ze sa nejedna o neautorizovanu/nespravne urobenu platbu, a ze oni nie su povinni tuto situaciu riesit a vo VOP maju napisane, ze nezodpovedaju za kvalitu poskytnutych sluzieb/tovaru...

Takze miesto voucheru na 14k +20%, mam na ucte 7k. A pochybujem, ze by KLM tych zvysnych 7k chcela so mnou riesit. Tak som sa vyplakala a mozem si ist naliat vino. Pekny vecer :D 

0 Citovat

Předej to ESC - pomůžou ti to vyřešit.

0 Citovat

Zkusil bych jim to vratit s tim, ze o chargeback jsi zadala hned ze zacatku. Kdyz nechteji plnit z posledni zadosti, tak reklamuj reseni prvni zadosti. A byl bych neprijemnej.

0 Citovat

V Unoru 2020 jsem koupil 2 letenky PRG-DXB primo u Emirates a priplatil za 2 mista lepsi mista. Celkova cena letenek 26tisic. Na konci brezna Emirates lety zrusil, zazadal jsem o vraceni penez zpet. Vraceni uznaly, ale poslali jen cca 8tisic. Na mejly, ani nic jinyho nereagujou. Resil nekdo stejnej problem ? Zatim se mi to nechce posilat za 25% k vyreseni pravnikum. Diky 

0 Citovat

Normálka, prostě uplatnili džizju...

0 Citovat

Přesně tohle mi udělal TAP. Peníze jsem dostal zpět až přes chargeback u banky. 

0 Citovat

Austrian ani po 10 mesicich stale nevratili penize za neproletenou (zrusenou, prebookovanou a opet zrusenou) zpatecni cestu u RT letenky. 

0 Citovat

BA rulez. V pondeli zazadabo o refund,dnes na karte. Je to asi ctvrta zrusena letenka u ba behem korony a prachy vzdy na karte za par dnu

0 Citovat

Prosím o zobrazení této stránky. Pomůžete mi tím k zápočtu na VŠ. Moc děkuji :)

https://vietnamzjihunasever.wordpress.com/ 

 

0 Citovat

by to uz chcelo nejaky DDOS utok na ten vietnamsky web

0