Poradíte prosím, jak postupovat, když chceme stornovat letenky? Bez nároku na vrácení peněz. Ale potřebuji pro pojišťovnu potvrzení, že jsme letenky stornovali. Jedná se o Ryanair a Easyjet. Na stránkách společností jsem našla jen info, že můžu rezervaci změnit, nikoliv stornovat. Děkuji.  .

Stornování letenek - jak postupovat

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

11 reakcí

Poradíte prosím, jak postupovat, když chceme stornovat letenky? Bez nároku na vrácení peněz. Ale potřebuji pro pojišťovnu potvrzení, že jsme letenky stornovali. Jedná se o Ryanair a Easyjet.

Na stránkách společností jsem našla jen info, že můžu rezervaci změnit, nikoliv stornovat.

Děkuji.

0

Mam zkusenost jen s Ryanair. U Ryanairu je potreba napsat na ten jejich chat, samozrejme predtim, nez se ma let uskutecnit, ze chcete zrusit letenky, to vam reknou, ze to nelze, a ze lze nasledne pozadat o no-show letter po neuskutecneni letu. Pojistovna (alespon Kooperativa) ale vyzaduje pri storno pojisteni,  i kdyz je na strankach Ryanair jasne napsane ze storno neprovadi, predlozeni prave te konverzace s nekym od Ryanairu, kde bude uvedeno, ze letenky nejdou zrusit, a ze jste se o to pokusila. Po tom, co let bez vas probehne, pozadate zase pres chat o vystaveni no-show letter, ktery bude slouzit jako dukaz, ze jste let neuskutecnila. Vyzkouseno v lednu.

0 Citovat

"radim10": děkuji. na Ryanair jsem před chvílí psala, konverzaci jsem si uložila (aniž bych teda tušila, že to budu potřebovat), jen jsem přeposílala dalším spolucestujícícm. 

A přesně, psali, že to nejde stornovat rezervaci, ale že se máme ozvat po datu uskutečnění letu. Tak snad dostaneme alespoň něco zpátky.

0 Citovat

můžu se zeptat zkušených, jak se teda vlastně dá pojistit taková letenka? Musím to pojistit při nákupu letenek například u nějakého prodejce napřímo, nebo existují i pojišťovny extérní?(které mi zpětně letenku pojistí) Ptám se zda existuje pojišťovna, která by mi proplatila alespoň nějakou část za letenky, které stornuji například kvůli nemoci ,nebo i jiné.. Díky!

0 Citovat

Nabízí to snad každá pojišťovna jako součást cestovního pojištění (tedy těch lepších tarifů). Většinou je podmínkou, aby pojištění bylo sjednáno před nebo bezprostředně po koupi zájezdu/ubytován/letenek (bývá to třeba 1-3 dny, tedy nelze koupit letenky půl roku předem a pak si měsíc před odjezdem dokoupit pojištění storna). Za jakých podmínek je možné z pojištění plnit se u jednotlivých pojišťoven poměrně liší. Kromě zdraví to bývá třeba velká škoda na vlastním majetku, zpoždění spoje v dopravě ale třeba i rozvod :-) 

0 Citovat

Je možné, že Easyjet vrátil peníze čistě jen za letenku? Že připlacené služby - výběr sedačky v přední řadě s větším místem pro nohy - si nechali?  Nebyli to letenky pro mě, takže jsem informaci o vrácených částkách předala dál, ať si to vyřídí sami. Ale teď mě to napadlo. 

Ryanair vrátili celou částku, vč.připlaceného předčasného nástupu.

0 Citovat

Ahoj Jednou jsem se pokusil vrátit cenu za lístek, ale kvůli třídě lístku nebylo možné vrátit cenu. Zde se musíte podívat, jaký druh lístku jste si koupili. Vše je uvedeno v jejich pokynech.

0 Citovat

Míša Burešová napsal(a):

Ahoj Jednou jsem se pokusil vrátit cenu za lístek, ale kvůli třídě lístku nebylo možné vrátit cenu. Zde se musíte podívat, jaký druh lístku jste si koupili. Vše je uvedeno v jejich pokynech.

Padrino, dej si pilulku

0 Citovat

Ahoj cestovatele,


 chci se podelit o vcerejsi zkusenost s Air Malta. Cekaci doba 48min na lince. Refund je problem, preplanovat je ok ale pouze na odlety do 9.zari 2020. Pokud si najdete let s prestupem (e.g: FRA, MUC...) je to problem, vse musi byt “direct flight”. Operator mi doporucil zavolat po 28.breznu, protoze je mozne ze nas let z 6/2020 bude mozne posunout na pozdeji nez 9/2020, treba 12/2020. Misto letni dovolene si udelame prodlouzeny vikend, kde se alespon dobre najime :) pokud nas nezlomi covid-19. 


Drzim palce ostatnim

0 Citovat

@dedik77: ahoj, můžu se jen zeptat, proč rušíte Maltu v červnu? Kvůli koronaviru, nebo z nějakých jiných důvodů?

0 Citovat

divan napsal(a):

@dedik77: ahoj, můžu se jen zeptat, proč rušíte Maltu v červnu? Kvůli koronaviru, nebo z nějakých jiných důvodů?

Mam obavy z komplikaci kolem koronaviru (jak na letisti, tak v destinaci - pr. zavrene obchody/ restaurace, zrusena divadla...) a tak bud prijdu o cast ceny co jsem dal za letenky, nebo se mi je podari preplanovat. Rad bych Maltu videl, nikdy jsem tam nebyl, ale nemusim videt vse za kazdou cenu. Ted jsem musel rusit vsechny sluzebky a tak fungujeme pouzd pres skype a telefony. Snad se situace brzo zlepsi. 

0 Citovat

@dedik77: Díky. Mě čeká Malta teoreticky (taky poprvé) koncem března, prakticky nevím, uvidím na poslední chvíli jak se situace vyvine. Let zatím nezrušili; nic moc navíc kromě propadlých ne moc drahých letenek už mě to stát nebude, pokud bych to (i když nerad) nakonec zrušil.

0
11 reakcí