Ahoj, našel jsem ve fóru podobné dotazy, ovšem ty se zaměřovaly na kompenzaci a nikoliv na bezplatné storno. Situace: Scoot nám změnil termín odletu na Borneo ze soboty 18.4. odpoledne na pondělí 20.4. ráno. Tedy změna o nějakých 36h.  Otázka: Máme nárok na nějakou kompenzaci? V případě že ne, máme nárok na bezplatné storno letenky a vrácení peněz? Letenky jsme kupovali půl roku dopředu, u přítelkyni v práci se změnila situace a odlet by byl už i s původními daty velmi komplikovaný. Pokud můžeme letenky zdarma stornovat, tak to uvítáme.  Díky!  .

Změna datumu odletu o více než 24h

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Ahoj,

našel jsem ve fóru podobné dotazy, ovšem ty se zaměřovaly na kompenzaci a nikoliv na bezplatné storno.


Situace: Scoot nám změnil termín odletu na Borneo ze soboty 18.4. odpoledne na pondělí 20.4. ráno. Tedy změna o nějakých 36h. 


Otázka: Máme nárok na nějakou kompenzaci? V případě že ne, máme nárok na bezplatné storno letenky a vrácení peněz?


Letenky jsme kupovali půl roku dopředu, u přítelkyni v práci se změnila situace a odlet by byl už i s původními daty velmi komplikovaný. Pokud můžeme letenky zdarma stornovat, tak to uvítáme. 


Díky!

0

5 vteřin na Google - https://help.flyscoot.com/s/arti...my-options

0 Citovat

Michal napsal(a):

5 vteřin na Google - https://help.flyscoot.com/s/arti...my-options


Díky Michale, nicméně v emailu, který mi od Scootu přišel nemám ani možnost rebook ani refund, mám tam pouze možnost "I accept new schedule". Když se přihlásím do manage my booking, tak tam také nikde nevidím možnost stornovat letenku.


Mám v plánu volat na jejich infolinku, nicméně rád bych předem věděl jaká jsou má práva a to se mi bohužel nikde nepodařilo dohledat.

0 Citovat

V odkazu od Michala je link na refund, ten bych vyplnil a počkal.

0 Citovat

speedy7cz napsal(a):

V odkazu od Michala je link na refund, ten bych vyplnil a počkal.


Je to odkaz, ktery te posle do "Manage my booking" na jehoz konci je napsano "This booking cannot be refunded via this system. Please contact Call Centre for further inquiries. " 

Jak rikam - pouze jsem chtel mit nejake informace o mych nárocích, nez tam zavolam. Jdu to zkusit, uvidime.

0
4 reakce