Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Rosm napsal(a):

Vzhledem k NOTAMu z Rakouska od 16.7. jsem si nakoupil několik letů z kreditu na Balkán za 9,99 Euro, tak doufám, že v první polovině září už to zase poletí...

Takto som nakupil aj ja. Vcera sa vacsina letov do konca jula z VIE zrusila, no nenastastie sa mi podarilo trafit jeden z 3 nezrusenych letov, ktore ostali v predaji (VIE-TIA 17.7. a 20.7., VIE-PRN 18.7.).

Myslite, ze ich poletia? Bojim sa, ze ano nakolko sa pisalo len o landing bane, takze nic im nebrani odletiet z VIE.

0 Citovat

Neboj, to se zrusi.. zbytecny nervy. Mne taky zustalo Baku jako jediny termin z pristich 2 mesicu, ted uz ale taky cancelled :-)

0 Citovat

Mam podozrenie, ze nezrusia a poletia ich, nakolko prave tie lety nie su planovane tak, ze lietadlo robi hned rotaciu/otocku spat do VIE ale robi ju az neskor a medzitym absolvuje ine lety do ITA, GER... takze tym, ze by nepoleteli, tak by mali problem s tym, ake lietadlo nasadia na tie dalsie lety medzitym. 

Baku je iny pripad, tam je jasna rotacia s otockou hned naspat.

0 Citovat

Za co se chystáte měnit ty zrušené lety?

0 Citovat

Za odlet z BUD, nakolko VIE je pre mna daleko. A riesit to asi az neskor cez infolinku, kym sa ukaze, ci dana krajina je na tom lepsie s covid cislami, lebo cez web ide urobit rebook/reroute len do terminu povodneho zruseneho odletu (kedy tazko predpokladat ako sa situacia v danej krajine vyvinie) a nasledne  potom je moznost uz len poziadat o refund, takze skusit to napr po mesiaci cez infolinku, a ak to nepojde, tak vziat refund.

0 Citovat

Vsimli jste si, ze Wizz nektere lety z Vidne na cervenec prodava do/z BTS? :-D Tzn. date hledat let napr. LTN-VIE ale vyjede vam LTN-BTS bez jakykoliv notifikace........ Docela vrchol.

0 Citovat

To je tam už celkem dlouho. Pod letem je malý fialový text, že let odlétá z Bratislavy. 

0 Citovat

potrebuju si refundovat lety Praha-Tirana, kterou nechci proletet - nechci, aby mi propadlo 10eur x 6 za flex. Nejaky tipy, kam divertovat financni prostredky?

0 Citovat

Pro informaci: pokud nekdo necetl nove General conditions of carriage, tak vezte, ze od 9.7 jsou opravdu updatovany a 120% skoncilo - jiz tam neni zmineno. Nicmene verim, ze pokud mel nekdo koupene lety do te doby, tak si 120% musi byt schopny vyhadat, pokud opravdu chce.

0 Citovat

Čau, může být vyprodaný Basic??

0 Citovat

Může. 

0 Citovat

Díky! Já se už vylekal, že je to nějaká předzvěst rušení. Fuerteventura z Katowic bude teda asi pěkně natřískaná.

0 Citovat

Vypadá to na to. Pokud teda podstatná část lidí nezůstane doma, protože se bojí nebo to nebudou mít úřady zakázáno...

0 Citovat

K těm náhradám ještě připojuji včerejší zkušenost. Zjistil jsem sám ve svých rezervacích časovou změnu na odletu ATH-VIE dne 20.7. o 10 minut. Měl jsem jí koupenou jako jednosměrnou letenku a Wizzair se ani neobtěžoval mě o této změně informovat a v systému se jevila jako aktivní beze změny. Tak nevím, zda to dělají naschvál, mají v tom bordel anebo podle nových podmínek tyto drobné změny už neřeší. Každopádně jsem zkusil zavolat na linku speciální asistence a tam mi Ukrajinka potvrdila, že na letu je změna a mohu rebookovat nebo refundovat za 100%. Potvrdil jsem refund na kredit, ale ve finále mi přišlo 120%. Zřejmě proto, že jsem letenku kupoval dříve.

0 Citovat

Ahoj, chtěli bychom si koupit letenky Praha - Tirana u Wizzair na konec srpna. Vzhledem k tomu, že nikdo neví, jaká bude v tu dobu situace, tak bychom chtěli koupit letenku bez zavazadla (zavazadlo je dražší než cena letenky). Máte prosím někdo praktickou zkušenost s přikoupením odbaveného zavazadla (asi 20 kg) u této letecké společnosti před odletem? Kolik takové zavazadlo stojí? 


Další dotaz - plánujeme, že bychom přejeli z Albánie na Korfu (Řecko) odkud bychom pak odletěli zpět do Prahy. Jezdí prosím trajekty mezi Sarandou a Corfu? Je potřeba, abychom si v Albánii udělali test? O QR kódu víme.


Děkuji za názor,

V.

0 Citovat

Ohledně Albánie - na stránkách mzv je toto:

"Pozemní hranice mezi Albánií a Řeckem zůstává z řecké strany nadále uzavřena. Občané ČR tak nemohou tranzitovat pozemní cestou přes Albánii do Řecka (v obráceném směru však cestu uskutečnit lze). Oficiálně je přerušeno i lodní spojení mezi Sarandou a Korfu, ač některé lodní společnosti nabízejí ke koupi lístky."

Kdoví, co bude na konci srpna, tohle je do konce července. Ale teď by to šlo udělat max. obráceně, letět do Prahy z Tirrany a v ČR test na covid.

0 Citovat

A co se tyče zavazadla, tak já letím (snad) v září do Tirany a teď si mohu dokoupit odbavené zavazadlo na stránkách wizzu za 330 kč jeden směr, což mě docela překvapuje, ale to je asi tím, že lítám jen s batohem :-)

0 Citovat

Super, tak to je dobrá zpráva, že to jde dokoupit dodatečně za malé peníze :-). Takže koupíme jen letenku a uvidíme, co se bude dít. Zavazadlo pak dokoupíme. Děkuji, pěkný den.

0 Citovat

Ja by som tomu moc neveril.

20kg tam mas min za 30€ co teraz pozeram

0 Citovat

Děkuji! Dá se tato informace vyčíst někde na jejich stránkách?

0 Citovat

Je to pravděpodobně tím, že letím mimo hlavní sezónu a mám wizz discount club. 


Jinak přehled poplatků je zde:

https://wizzair.com/cs-cz/inform...i-poplatky



0 Citovat

Resim problem, ze jsem zakoupil letenky s wizz flex, ktere jsem se ovsem nakonec radeji rozhodl neproletet kvuli opetovne se zhorsujici situaci. Nejspise nebudu jediny.

Vyzyvam tedy k opetovnemu sdileni letu, ktere s jistotou ci velkou pravdepobonosti nemohou byt proleteny tak, abych puvodni letenky prebookoval a doslo ke zruseni ze strany Wizzaiaru a tim padem zachovani 100% refundu i s wizz flex (11EUR/osoba). Budu rad za tipy, ja jsem momentalne bez napadu. Diky

0 Citovat

Zkusil bych problémové země ve směru do Vídně na 1. srpna. Je celkem velká šance, že se do Portugalska, Makedonie & spol. stále nepoletí ;)

Něco podobného budu řešit v září. Mám tam Vídeň-Ohrid a Vídeň-Lisabon. Už jsou změněné a budu řešit, kam mi to přebookují. Rád bych něco jako Kréta/Bari a Tenerife. Ale bojím se, že až tak nebudou ochotní :D Z fleku můžu přebookovat na polovinu západního Balkánu nebo do Madridu, kam se mi teď jaksi nechce. Nejspíš budou už červené jak z Rakouska, tak z Česka.

Co se týče zastydlého VIE-KUT na 07/2021, na který stále ještě po dvou týdnech nepřišla cancellation, tak týpek na infolince byl bezradný a tvrdil mi, že do odeslání change notification s tím nemůže nic dělat, ale že podle systému je zrušený. Chtěl jsem udělat rebook na novou destinaci (BUD-NZQ), abych měl dostatek času chytnout další změnu a nový de facto flex. A využil jsem hluché místo a ukojil svou zvědavost.

0 Citovat

Škoda, že ses nezmínil včera, byl  dispozici BTS-ODS :

Jinak vidím na rušení TLV- VIE  nebo BTS -VAR. Israel jde s covidem ostře nahoru a rakušani si to teď docela hlídají


bts-ods.png

0 Citovat

Jak to, že přes zákaz letu z Polska do Švédska (a Portugalska) letěl dnes let KTW-MMX? 

0