Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Tenhle let mam taky v merku na zacatek unora, ale podle me bude vse cancelled na unor z Berlina. Nejde udelat rebooking s flexem na lety z Berlina. Volal jsem na infolinku a udajne to vse budou rusit, tak proto. Uvidime, co je na tom pravdy. Jako novou rezervaci to koupit zatim lze. Kazdopadne v unoru bude v Albanii letos asi pocasi dost na pytel, ted tam maji prijit nejaky velky deste. Tak nevim, jestli by si clovek vubec pomohl.. 

0 Citovat

Aha, tak to opravdu vypada na pravdepodobne zruseni. I kdyz ted jsem pro zajimavost koukal a let tuto nedeli z Tirany zpet do Berlina stoji pres 200 euro a let pristi nedeli pres 100 euro, coz svedci o tom, ze letadlo je zrejme hodne zaplnene. Ty unorove nedelni lety se zatim drzi na 35 euro. Pocasi chapu, ze uplna hitparada nebude, i kdyz pri trose stesti to nemusi byt tak spatne. I 12 nad nulou je pro mne ok. Mel jsem na ten unor puvodne v planu Portugalsko, kde jsem byl v listopadu i pres Vanoce, ale tam Ryanair uplne vyrusil lety z Berlina i dalsich mist a navic je ted v Portugalsku zatim jejich nejsilnejsi lockdown a vcera jsem cetl, ze tam v nekterych mistech v Algarve uzaviraji i pristup na plaze, tak to je na nic...

0 Citovat

Uz moc neni, kam uniknout... :-(. Kazdopadne nenech se odradit, treba ti ta Albanie dopadne z toho BER, ja do toho nakonec asi nepujdu, uz je tech komplikaci moc..

0 Citovat

Linka PRG-TIA jiz nebude vubec obnovena dle letoveho radu Wizzairu (ani na brezen). 

0 Citovat

Já bych bral před týden Varnu na home office. Z Prahy. A Wizz si sám škodí, že teď nelétá.

0 Citovat

Jj Varna bez testu z PRG by ted byla terno. Skoda. 

0 Citovat

Na tu Varnu jsem se díval taky. Jediné co v únoru ještě lítá, je W6 z Berlína.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Já bych bral před týden Varnu na home office. Z Prahy. A Wizz si sám škodí, že teď nelétá.

Hehe, ten (a i ostatní) si opravdu neškodí a vynaklada velké úsilí na odhadnuti trhu. Okolo Vánoc a přelomu roku létá spousta rodin co se chce setkat, gastarbeitri (však kvůli ním je ta Tirana z Prahy, ne kvůli nějakým českým batuzkarum), teď už lítá minimum. Tak proč ty blbé linky co ani nejsou nutná dopravní obslužnost držet. Snad občas vzedmuti poptávky v den vyplacení sociálních dávek v UK (a to si lety 2x měsíčně podchyti FR). Opravdu tyhle stovky (v téhle době) divnolidí co jdou po 10E letenkach a kupují nesmysly nebo spekuluji s kredity... podle těch se letový řád nestaví. 

0 Citovat

+1

0 Citovat

@dany: Já to beru podle poptávky. Bulharsko je teď jedna z mála nebo možná jediná země, kam nemusíš mít oboustranně test nebo karanténu. Což poptávku po lince slušně nakopává. Navíc Varna je u moře.

0 Citovat

@Michal: jestli si myslíte, že taková malichernost, jako že nemusí být test tam ani zpět nakopne poptávku seriózních turistů v zimě do nějaké studené díry u moře, tak s tím fakt nesouhlasím (Varna je hlavně solidní námořní základna pracovních sil, ale to bez doplnění dalšího druhu cestováni letadla nenaplní). S odřenýma ušima za mnohem menších objemů minulých let na tom profitují aspoň trochu bulharské hory (byť vetšinou jen po zemi) a všemi teď vyhledávaný Zanzibar ;-). Ovšem je to stále nesrovnatelné dřívějších let, takže není divu, že jsou společnosti opatrné a drží si jen ty jistoty dopravní obslužnosti a spolehlivé poptávky.

0 Citovat

Myslím si, že by se zaplnilo jedno letadlo týdně. Čísla na to ale nemám. Tvůj pohled taky má něco do sebe.

Za mě je tedy důležitý žádný test před cestou. Jednak nehrozí žádné nežádoucí překvapení a není žádný stres s tím, aby výsledky stihly přijít včas před odletem, což mnohdy bývá značně nejisté - bude termín, udělají mi to o víkendu, co cizojazyčný certifikát, dostanu výsledky včas?

0 Citovat

Michale, jakou má výhodu moře ve Varně v únoru?

 

0 Citovat

Dobrý večer, nemá prosím někdo zkušenosti s tím, jestli si lze poté, co test na doporučení od lékaře (přes e žádanku) vyšel negativní, zažádat extra o potvrzení k vycestování? Jde to takhle udělat?

   

0 Citovat

cali napsal(a):

Michale, jakou má výhodu moře ve Varně v únoru?

 

Koukám na počasí. Tak čekal jsem tam trochu tepleji. Ale i tak bych tam vypadl na homeoffice do hotelu s výhledem na moře :-D Pondělí až pátek. Všude dobře, tak proč být doma v lockdownu? Asi bych dal i koupání nebýt velké vlny. Všichni kolem mě blbnou s otužováním, tak bych to dal v Černém moři. 8,7°C se ale celkem dost zima...

0 Citovat

Michal napsal(a): Za mě je tedy důležitý žádný test před cestou. Jednak nehrozí žádné nežádoucí překvapení a není žádný stres s tím, aby výsledky stihly přijít včas před odletem, což mnohdy bývá značně nejisté - bude termín, udělají mi to o víkendu, co cizojazyčný certifikát, dostanu výsledky včas?

Ano, pokud za tu zpátečku budou zákazníci platit aspoň 250 EUR jako Bulgaria Air do Sofie (i tak nuzuji s 2 lety týdně), to vidím WZZ Varna nereálné... zrušení linky nejlepší ekonomické rozhodnutí.

Jinak lidi co tráví home office u moře to fakt nechtějí a netráví v Bulharsku u Černého moře 

0 Citovat

Tak ak sa podarí, možno roadtrip do Bulharska o tri týždne. K moru to nemá zmysel, ale hory sú tam fajn. Bol som dva roky dozadu v januári a to bolo super (Buzludzha a okolie). Inak sú celkom lacné aj letenky Sofia-Varna, keby už niekto strašne túžil letecky. Ešte musím pozrieť, či sú tam niekde nejaké outdoorové termály, kľudne aj divoké 

0 Citovat

Ahoj, nemáte někdo tel. číslo na Wizzair ze běžné poplatky? Někde to tu je, ale nemohu to najít.

díky moc

0 Citovat

https://www.cestujlevne.com/lete...t/wizz-air

0 Citovat

Bič boží: díky moc, tam jsem to nehledal :-)

0 Citovat

To číslo je dobré si uložit ;)

0 Citovat

Tak Porto z Vídně na březen zrušeno :-(

0 Citovat

Ale na april je za 10€, pri troche stastia z toho bude uz jun, aj ked mam obavu, ze ani vtedy sa nebude dat odletiet bez ockovania na mutaciu 1-2-3 a 2x PCR testov ...

0 Citovat

Michal napsal(a):

To číslo je dobré si uložit ;)

Už jsem udělal...

Naivně jsem si myslel, že udělám rebooking po internetu a nepovedlo se, byť by to mělo jít. Už se mi to stalo dříve, máte s tím někdo zkušenosti? Domnívám se, že pokud byl let dvakrát změněn nebo změněn a zrušen - na změny jsem nereagoval a pak už mi to nešlo. Napíše to tohle:

  • Invalid outbound rebooking
  • Invalid return rebooking

Podotýkám, že jsem neměnil místa odletu, ani destinaci, a změna byla do +60 dní

Už jste se s tím někdo setkal, nebo jsem dřevák a dělám něco blbě?

0 Citovat

Nema to nic spolocne s dvojnasobnym posunom. Larnacu mi posunuli uz 2x a stale som nerebookol (ale ta moznost tam je), Abu Dhabi posunuli iba raz a ako jedinu rezervaciu mi moznost rebookingu stale neponuka. Ak sa nebude este dalsi mesiac nic diat, tak budem volat.

0