Zdravím, máte někdo zkušenosti s portálem https://www.flyfar.ca/? Snažím se sehnat letenky a dze vycházejí nejlevněji ze všech, jen nemám s nimi zkušenosti, ale co jsem koukal, mělo by být v pohodě.  .

Portál flyfar

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

14 reakcí

Zdravím, máte někdo zkušenosti s portálem https://www.flyfar.ca/? Snažím se sehnat letenky a dze vycházejí nejlevněji ze všech, jen nemám s nimi zkušenosti, ale co jsem koukal, mělo by být v pohodě.

0

Případně ještě https://www.edreams.cz/home/? K tomui jsem našel jen starší recenze a prý byly nějaké jiné ceny pro různé karty? Ale nevím, jak je to teď

0 Citovat

Asi takto...


91rujslb5ol-sl1500.jpg

0 Citovat

Kolik ušetříte ?

0 Citovat

U edreams asi o 500 Kč, přitom je to přes stejnou leteckou společnost.Bral  bych to tam, jenom jsem u nich nikdy nekupoval, tak nevím. 

0 Citovat


To je jako bych prišel do veřejného domu a řekl, ze chci nejnižší cenu. Poslali by mi hajzlbábu bez zubů, co ji táhne na 80 . No já bych měl dobrý pocit, že jsem ušetřil 500 Kč oproti vyžilé 60 po 10 dětech. No neber to.

0 Citovat

Já se do těchto letenek pouštím pouze, když je úspora velká - tzn. v řádu tisíců. Ale pak trnu,  zda nenastane změna, u které by mě vyždímali :D Záleží, jak moc chceš riskovat, a jak moc bude ochotná se s tebou bavit přímo letecká společnost.

0 Citovat

Děkuju za názory. Asi to koupím u letecké společnosti. Jenom moc nevím, jaký je oproti tomu rozdíl? Oni mi přeci jen musí dát ke stažení danou letenku a pak už je jenom na společnosti, jestli letadlo odletí nebo třeba zruší let atd. Nejsem si jistý, jak přesně by mohli ždímat, když budu chtít jen koupit letenku a dál se s nima už nebavit.


Ale asi to tedy nechám a koupím drazší pro jistotu

0 Citovat

Kontroluj si cenu při platbě po zadání karty :) Mnohdy se úspora lusknutím klávesy vytratí... A načti si aspoň tohle https://www.cestujlevne.com/blog...si-letenky

0 Citovat

@filip9500

Mas dost naivní představy. Něco si o tom přečti. Vláken je tu o tom dost. Teď zrovna není vhodná doba nakupovat u podobných vykuků ani pro znale věci, ne tak pro tebe. A letecká společnost se s tebou nemusí vůbec bavit, když nakoupis jinde. V tom je ten zakopany pes. 


0 Citovat

Případné změny bys musel řešit se zprostředkovatelem, což mohou být muka a navíc zpoplatněná. Moje zkušenost je taková, že i když jsem kupoval přes podobného prodejce (MyTrip), vše jsem řešil přímo s leteckou společností.

Btw. tohle je cestovatelské fórum pro všechny, ne jen "pokročilé". Některé komenty opět trapně povýšené.

0 Citovat

Pokud máš jistotu, že nebudeš žádné změny řešit, tak to klidně kup, každá koruna dobrá. Tím myslím, že nenastanou žádné změny z tvé strany, a pokud nastanou ze strany druhé, tak na vše přistoupíš. Nebo nepřistoupíš a pak doplatíš nebo nepoletíš.Volba je na tobě.

0 Citovat

Pláčou tu lidi, co nakupovali i u mnohem solidnějších prodejců. Já bych se jim vyhnul. Dneska byla chybovka u gotogate z Paříže na Martinik za 100 €. Přesto jsem vydržel a nekoupil. Je období změn a řešit to s někým takovým by byl horor. 

0 Citovat

Tak ono to nebyla úplně chybovka u gotogate, je to fuel dump u LIAT, který se objevuje už léta. Každopádně září na Martiniku je asi ten úplně nejhorší měsíc, kdy tam jet, s velkou pravděpodobností, že chytneš hurikán na celou dobu co tam budeš :-D

0 Citovat

Samozřejmě jde o to, jaké sumě a procentu se bavíme.  


A jako dobré poctení je třeba tohle: 

https://www.productreview.com.au...ngs/flyfar


https://www.yelp.ca/biz/flyfar-mississauga


https://www.trustpilot.com/review/flyfar.ca


Je to na tobě. Nákup přes takové podivné prostředníky je riziko. Když vše klapne, něco málo ušetřis. Když to neklapne, můžeš mít problém. A pokud jde o zásadní úsporu, kdy jsem na hledaném routingu viděl i 40% (!!!), tak je pak logická otázka, jak se k takové úspoře mohou jako třetí strana dobrat? 


Jako nezkušený jsem pred lety  koupil přes nějakého takového prostředníka letenky a pak se přes něj asi 7 měsíců (a naštěstí úspěšně) dohadoval o vrácení peněz za neuskutečněný let. To, že se let neuskutečnil a let byl stornovány si zjišťovali po x telefonatech s indickým call centrem asi 4 měsíce potom, co to aerolinky odpiskaly.




0
14 reakcí