Ahoj, koupil jsem rodičům letenky a letíme do Itálie z WIZZ AIR. Letíme 5 lidí se stejným příjmením, ale bohužel 1 člověk nakonec nemůže a rád bych ho vyměnil za jiného (opět se stejným přijmením). Myslíte si že to projde? :) Pokud ne, změní mi jméno na letišti za stejnou cenu? Jde konkrétně o změnu ze jména Ivana na jméno Berenika. Přijmení je identické.  Ten člověk co neletí nemůže ze zdravotních důvodů a mohl by případně i doložit. Předem díky moc za radu?  .

Změna jména u letneky v rámci rodiny? Je nutné ? WIZZ AIR

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Ahoj,

koupil jsem rodičům letenky a letíme do Itálie z WIZZ AIR. Letíme 5 lidí se stejným příjmením, ale bohužel 1 člověk nakonec nemůže a rád bych ho vyměnil za jiného (opět se stejným přijmením). Myslíte si že to projde? :) Pokud ne, změní mi jméno na letišti za stejnou cenu?


Jde konkrétně o změnu ze jména Ivana na jméno Berenika. Přijmení je identické.  Ten člověk co neletí nemůže ze zdravotních důvodů a mohl by případně i doložit.


Předem díky moc za radu?

0

To nikoho nezajímá, že máte stejné příjmení a v jakém jste příbuzenském vztahu. Jednoduše koupit ještě jednu letenku pro Bereniku nebo zaplatit změnu jména 45 EUR/směr.

0 Citovat

A příště používat v rodině univerzální jména, třeba Míla Novák (může být univerzální jméno pro ženu i muže) - ušetří to dost peněz na cestách.

0 Citovat

Kdy letíte? Měli jste změnu letu, co jste zatím nepotvrdili?

Nemůže letět že zdravotních důvodů? Vážných? Některé aerolinky v takovém případě umožňují storno letenky. Prohlédněte si všeobecné podmínky Wizzairu, zda a za jakých podmínek to umožňují. 

Ivan a Berenika neprojdou. Prošlo by tak Ivan a Ivana nebo Eva a Iva. 

0 Citovat

Díky moc všem za odpovědi!!  


Jsou to zdravotní vážné důvody, po operaci musí nosit kardiostimulátor.  Napsal jsem na Wizz, ale odpověď je do 30dnů.



Zkoušel jsem online měnit jméno a pustilo mě to na "Berana" místo Berenika za 0Kč. To myslíte že by neprošlo?  :)  Přijde mi to docela nefér za toto platit, když jde o člověka se stejným příjméním a zdravotní komplikaci.

Jde případě udělat změna jména přímo na letišti kdyby "Berana" neprošla?



0 Citovat

Nefer to neni, letenka je na konkretniho cloveka a ty chces v rozporu s podminakami  (se kteryma si souhlasil) zmenu osoby na uplne jinou. A je jedno, ze nema jine prijmeni.

Kdyby to melo jit tak snadno jak chces, letenky by musely byt drazsi.

Pro zdravotni duvody existuje pojisteni storna. A sam wizzair nabizi slubu, ktera umoznuje zruseni letenek. Tu si evidentne odmitl a sel jsi dobrovolne do rizika, ze tato situace muze nastat a letenky mohou propadnout.

0 Citovat

Pokud máte uzevřené cestovní pojištění, lze to přes něj uplatnit.

0
6 reakcí